Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Инфо от Огняново - 27.06.2011
Инфо от Огняново - 27.06.2011
Вчера посетихме яз. Огняново до Вакарел.
Положението е много лошо... по лошо отколкото очаквах , мирната риба явно е измрежена ,бита с ток и бог знае още какво.
Пристигане на закътан, вътрешен залив към 6:30, захранване мерене на дълбочини и прочие.
На дъно един дребен костур и един слънчак.На плувка 235 слънчака , 2 каракуди около шамарче , 4 каракуди бебета , 3 кленчета бебета , 1 линче бебе, 2 костура по шамарче.
Всичко уловено на бял или торен . На царевица нищо, хляб не, жито не.
Жалко за хубавия язовир, засега явно си остава предимно за излет.
Това е от мен. Благодаря на всички за инфото още веднъж.
Положението е много лошо... по лошо отколкото очаквах , мирната риба явно е измрежена ,бита с ток и бог знае още какво.
Пристигане на закътан, вътрешен залив към 6:30, захранване мерене на дълбочини и прочие.
На дъно един дребен костур и един слънчак.На плувка 235 слънчака , 2 каракуди около шамарче , 4 каракуди бебета , 3 кленчета бебета , 1 линче бебе, 2 костура по шамарче.
Всичко уловено на бял или торен . На царевица нищо, хляб не, жито не.
Жалко за хубавия язовир, засега явно си остава предимно за излет.
Това е от мен. Благодаря на всички за инфото още веднъж.
-
- научил се да хвърля
Re: Инфо от Огняново - 27.06.2011
При мен беше същото положение преди десетина дена. Поне всичките слънчаци бяха с хайвер
на малък слънчо излизаха костури. Иначе след няколко часа ще отида да похвърлям малко воблери, че ме е засърбяла крастата 

- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Здравейте,един съвет относно Огняново-мирна риба,само от страната на раковица-устието.Там излиза добра бабушка и епизодична каракуда.Костура-само на отвесна блесна-помпене.на влачене за сега нищо.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Светльо,
Помпането къде дава ефект - на дъното или по-нагоре.
Защото при последните ми излети там, костура го нямаше на дъното, а на 1 - 1.5 м над дъното, което много ме учуди.
Възможно е да има гниещи водорасли от миналата година и доста вредни газове на дъното!!!
Помпането къде дава ефект - на дъното или по-нагоре.
Защото при последните ми излети там, костура го нямаше на дъното, а на 1 - 1.5 м над дъното, което много ме учуди.
Възможно е да има гниещи водорасли от миналата година и доста вредни газове на дъното!!!
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Над дъното-варира.Понякога кълве и на 2 метра над.Търсете каменисто дъно.Такова е от към сипейте преди Раковица.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа