Некачествени фидери!

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Deacon
новобранец
новобранец

Некачествени фидери!

Мнение от Deacon »

Здравейте,
Колеги веднага искам да поясня че не става въпрос за пръчки а за самите хранилки "кошничките". Значи започвам отначало:
Купих си фидер-пръчка, макара влакно и кошничка. По препоръка на продавача взех една пластмасова (тръбичка с отвори). Обаче като започнах да хвърлям с нея се притесних да не си счупя върха (тежеше се 50гр.) Затова реших да си взема по-лека. Търсих пак такава като тръбичка(от друг магазин), но нямаше и ми дадоха една като клетка (телена решетка) 20гр. Баси прее...ката развали се още на 3-то или 4-то хвърляне!!! Отвори се от горния край докато я пълних :x
Добре, че си носех и старата хранилка. После в къщи си я поправих. Нитовах я наново и навсякъде с помощта не чукче и пирон и я подсилих с пърче тел. Вече е достатъчно здрава, но искам да предупредя колегите да не правят моята грешка. Ако взимате ефтини хранилки вижте после в къщи дали нямат нужда от дооправяне! А най-добре неги взимайте не знаете кога ще ви погодят лоша шега. Днес видях съшите такива хранилки (клетки) ама маркови ми бяха точно така подсилени за да не се "развиват", само че по-добре направено.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

благодарим за информацията,но не посочваш производителя.то телени хранилки бол.предпочитам да си ги правя сам,всичко що е цилиндър става.малко въображение,но лично предпочитам пластмасата.телените хранилки които знам са на караджата но са леки и не стават за нищо.
Аватар
denzel
новобранец
новобранец

Мнение от denzel »

Колега,аз моите фидери си ги правя сам от мрежа и смея да твърдя ,че са доста сполучливи.Тябва ти парче мрежа,нитачка и малко въображение.....Успех! :D
Аватар
Deacon
новобранец
новобранец

Мнение от Deacon »

Мисля, че сте прави колеги... Най-добре е човек сам да си ги направи. Но все пак е полезно поне да ги види (тези хубавите и некачествените), а още по-добре да ги похвърля малко та да е наясно с плюсове и минуси... А и едва ли начинаещ ще си прави сам фидера(между 1 - 3 лв. са... но тези от 1 лв. не са фидери а късачки на нерви и скубачки на мустаци :lol: )!

П.С.:
Марката е : Куча марка :-)... поне продавача така каза...
аполло
новобранец
новобранец

Мнение от аполло »

Винаги купуваите маркови неща.Излиза по евтино
sht
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sht »

Кои кошнички са "маркови" ?
dsa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dsa »

тези със снимка на Марко и Снежина :D :D :D :D
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

А бихте ли споделили как ги правите
Аватар
rumen_78
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rumen_78 »

и на мен ще ми е интересно как да си направя фидерче ,споделете технологията ,ако не е тайна
asch_komers
новобранец
новобранец

Всеки има право на мнение

Мнение от asch_komers »

Колега въпреки уважениетоми към твоите познания в сферата на риболова с фидер и твоите завидни технически способности ще се осмеля да не се съгляся с теб и да те информирам както теб така и останалите колеги,че има и български фидери с много добри качества и много добра цена. Произвеждат се с вграден вирбел не позволяващ усукване на основната линия и с различни утежнения:18гр,25гр,30гр,35гр и 40гр,чиято форма позволява да се използва и за течаща вода
Аватар
Deacon
новобранец
новобранец

Re: Всеки има право на мнение

Мнение от Deacon »

asch_komers написа:Колега въпреки уважениетоми към твоите познания в сферата на риболова с фидер и твоите завидни технически способности ще се осмеля да не се съгляся с теб и да те информирам както теб така и останалите колеги,че има и български фидери с много добри качества и много добра цена. Произвеждат се с вграден вирбел не позволяващ усукване на основната линия и с различни утежнения:18гр,25гр,30гр,35гр и 40гр,чиято форма позволява да се използва и за течаща вода
:) ха ха... Чак такъв майстор не съм!!!
Значи не съм искал да кажа, че бълбарските фидери са "Куча марка"!
Не знам от каква националност беше лошият фидер. Нямам нищо против и не се опитвам да убеждавам колегитеда не си купуват български фидери. Исках само да обърна внимание на неприятният факт и разочарование от фидера, който ми пробутаха и аз наивно купих без да се замисля. Е след доработката ми аз си го ползвам... но не е редно така. Имаше такива работи едно време в магазин "Направи си сам" (но там беше ясно). Аз лично ако трябва да избирам между два фидера (и две стоки изобщо) с еднакви характеристики бих взел Бълбарският. (може да звучи националистично, номислиа че така е по-добре. - лично мнение)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”