Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Некачествени фидери!
Модератор: Paublo_Eskobar
Некачествени фидери!
Здравейте,
Колеги веднага искам да поясня че не става въпрос за пръчки а за самите хранилки "кошничките". Значи започвам отначало:
Купих си фидер-пръчка, макара влакно и кошничка. По препоръка на продавача взех една пластмасова (тръбичка с отвори). Обаче като започнах да хвърлям с нея се притесних да не си счупя върха (тежеше се 50гр.) Затова реших да си взема по-лека. Търсих пак такава като тръбичка(от друг магазин), но нямаше и ми дадоха една като клетка (телена решетка) 20гр. Баси прее...ката развали се още на 3-то или 4-то хвърляне!!! Отвори се от горния край докато я пълних
Добре, че си носех и старата хранилка. После в къщи си я поправих. Нитовах я наново и навсякъде с помощта не чукче и пирон и я подсилих с пърче тел. Вече е достатъчно здрава, но искам да предупредя колегите да не правят моята грешка. Ако взимате ефтини хранилки вижте после в къщи дали нямат нужда от дооправяне! А най-добре неги взимайте не знаете кога ще ви погодят лоша шега. Днес видях съшите такива хранилки (клетки) ама маркови ми бяха точно така подсилени за да не се "развиват", само че по-добре направено.
Колеги веднага искам да поясня че не става въпрос за пръчки а за самите хранилки "кошничките". Значи започвам отначало:
Купих си фидер-пръчка, макара влакно и кошничка. По препоръка на продавача взех една пластмасова (тръбичка с отвори). Обаче като започнах да хвърлям с нея се притесних да не си счупя върха (тежеше се 50гр.) Затова реших да си взема по-лека. Търсих пак такава като тръбичка(от друг магазин), но нямаше и ми дадоха една като клетка (телена решетка) 20гр. Баси прее...ката развали се още на 3-то или 4-то хвърляне!!! Отвори се от горния край докато я пълних

Добре, че си носех и старата хранилка. После в къщи си я поправих. Нитовах я наново и навсякъде с помощта не чукче и пирон и я подсилих с пърче тел. Вече е достатъчно здрава, но искам да предупредя колегите да не правят моята грешка. Ако взимате ефтини хранилки вижте после в къщи дали нямат нужда от дооправяне! А най-добре неги взимайте не знаете кога ще ви погодят лоша шега. Днес видях съшите такива хранилки (клетки) ама маркови ми бяха точно така подсилени за да не се "развиват", само че по-добре направено.
Мисля, че сте прави колеги... Най-добре е човек сам да си ги направи. Но все пак е полезно поне да ги види (тези хубавите и некачествените), а още по-добре да ги похвърля малко та да е наясно с плюсове и минуси... А и едва ли начинаещ ще си прави сам фидера(между 1 - 3 лв. са... но тези от 1 лв. не са фидери а късачки на нерви и скубачки на мустаци
)!
П.С.:
Марката е : Куча марка
... поне продавача така каза...

П.С.:
Марката е : Куча марка

-
- новобранец
Всеки има право на мнение
Колега въпреки уважениетоми към твоите познания в сферата на риболова с фидер и твоите завидни технически способности ще се осмеля да не се съгляся с теб и да те информирам както теб така и останалите колеги,че има и български фидери с много добри качества и много добра цена. Произвеждат се с вграден вирбел не позволяващ усукване на основната линия и с различни утежнения:18гр,25гр,30гр,35гр и 40гр,чиято форма позволява да се използва и за течаща вода
Re: Всеки има право на мнение
asch_komers написа:Колега въпреки уважениетоми към твоите познания в сферата на риболова с фидер и твоите завидни технически способности ще се осмеля да не се съгляся с теб и да те информирам както теб така и останалите колеги,че има и български фидери с много добри качества и много добра цена. Произвеждат се с вграден вирбел не позволяващ усукване на основната линия и с различни утежнения:18гр,25гр,30гр,35гр и 40гр,чиято форма позволява да се използва и за течаща вода

Значи не съм искал да кажа, че бълбарските фидери са "Куча марка"!
Не знам от каква националност беше лошият фидер. Нямам нищо против и не се опитвам да убеждавам колегитеда не си купуват български фидери. Исках само да обърна внимание на неприятният факт и разочарование от фидера, който ми пробутаха и аз наивно купих без да се замисля. Е след доработката ми аз си го ползвам... но не е редно така. Имаше такива работи едно време в магазин "Направи си сам" (но там беше ясно). Аз лично ако трябва да избирам между два фидера (и две стоки изобщо) с еднакви характеристики бих взел Бълбарският. (може да звучи националистично, номислиа че така е по-добре. - лично мнение)