Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Как да си поправя макарата?
Модератор: emo vasilev
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Как да си поправя макарата?
Здравейте! Имам голям проблем с Okuma RD83i ! Проблема във това ,че:
Когато навивам на макарата се чува звук (като на макарите-ментета) нещо като щракане! Все едно си си отпуснал отдолу аванса(такова щракане се чува) ! Но също отдолу като отпусна да може да се върти и напред и назад ... този звук го няма ... но направя ли го като за риболов .. да се върти само напред .. и почва пак! Къде е проблема и мога ли да го оправя! БЛАГОДАРЯ ВИ!
Когато навивам на макарата се чува звук (като на макарите-ментета) нещо като щракане! Все едно си си отпуснал отдолу аванса(такова щракане се чува) ! Но също отдолу като отпусна да може да се върти и напред и назад ... този звук го няма ... но направя ли го като за риболов .. да се върти само напред .. и почва пак! Къде е проблема и мога ли да го оправя! БЛАГОДАРЯ ВИ!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
butik Аз съм от Варна и няма как баце...Но аиде моля ти се обесни ми на по прост език ... ако трябва ще ти снимам макарата и ще публикувам тук снимки да ми кажеш как да го оправя! Ето ти линк където можеш да видиш на клипче .. какъв е проблема точно(звука не е много хубав но ...) - http://www.vbox7.com/play:dc20686d
Как да си поправя макарата
Може би може да се оправи.
На бутона за контра от вътрешна страна би трябвало да има една пластина като вилка която се изкривява от употребата и започва да докосва водещото зъбно колело и от там идва този дразнещ звук.
Трябва да я отвориш и да видиш.Ако не можеш обади се на тел.683236
от 09.00 до 16.00 часа и ще видя какво мога да ти помогна.
На бутона за контра от вътрешна страна би трябвало да има една пластина като вилка която се изкривява от употребата и започва да докосва водещото зъбно колело и от там идва този дразнещ звук.
Трябва да я отвориш и да видиш.Ако не можеш обади се на тел.683236
от 09.00 до 16.00 часа и ще видя какво мога да ти помогна.
-
- новобранец
- ivan_yo
- разбира нещата
няма начин да нея оправя, стига всичкодае в нея па макар и счупен да е който и да е чарк. Нов ще го направя, каквото и да преставляваRibaRiA написа:Имам една любима макара и не съм я изхвърлил още,защото ми навява приятни спомени.Макарата е "Митчел-440 avtomatic".
Ако някой знае къде да я пратя за ремонт ще съм му много благодарен!

ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Ще ти се обадя на лични,но сега нямам време.ivan_yo написа:няма начин да нея оправя, стига всичкодае в нея па макар и счупен да е който и да е чарк. Нов ще го направя, каквото и да преставляваRibaRiA написа:Имам една любима макара и не съм я изхвърлил още,защото ми навява приятни спомени.Макарата е "Митчел-440 avtomatic".
Ако някой знае къде да я пратя за ремонт ще съм му много благодарен!
Ще ти я изпратя,даже с нещо за почерпка!

Големите риби в мътна вода се ловят!!!