Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир Йовковци........???
Модератор: sapuna
Язовир Йовковци........???
Моля ,ако някой от колегите скоро е ходил там да сподели впечатления.10х предварително!
-
- новобранец
-
- новобранец
Извинявам се, че чак сега отговарям, но по здравословни причини. Бях на Йовковци на 6 и 7 октомври и за 2-3 часа вечерта хванах 3 щуки между кг и 2, като маломерките не ги броя, на блесна моска 7-ми номер въртяща се, с червен пискюл на куката. Имаше колеги на рибе и те хванаха няколко щуки от същия калибар. На 7-ми сутринта от тъмно до кам 9 и 30 нямаше пипане и никакав признак на живот от страна на щуката. Водата е кристално бистра и се виждаха да плуват големи количества червеноперки, но аз ловех само на блесна. Между другото скачаха и големи шарани , но на едно място само, което беше много на вътре и брат ми със шаранските въдици нищо не направи.
Относно от кога ходя за риба, само ще кажа че съм Дунавско чадо, а до Йовковци имаме вила в Средни колиби.
Относно от кога ходя за риба, само ще кажа че съм Дунавско чадо, а до Йовковци имаме вила в Средни колиби.
НА СЛУКА!
- maranzika
- сериозен играч
Двата почивни дена си ходих на село и разбира се слязох и до язовира.Бях решил да търся уклея и щука .Рибари се забелязват тук-таме,но никой нищо не лови.Успях да излъжа 10-тина уклея,но както се появиха ,тъй и изчезнаха.
Имах и един удар на тапата за щука,но явно беше дребно и си отиде поживо-поздраво.Хвърлях и 1час на воблери и блесни, но не ми подгони дори.Имаше едни момчета,които бяха хвърлили 12 тапи ,но без удар.
Като цяло ми се струва ,че водата е много студена и затова рибата не се е раздвижила.

Като цяло ми се струва ,че водата е много студена и затова рибата не се е раздвижила.
- radoadvokat
- ще става разбирач
Колеги утре пътувам до Елена, ще бъда там за четири дни в къща до брега. Там където съм знам какво излиза, дребни червеноперки и уклейки. Имам два въпроса:
Какво кълве в момента и къде да търся по едри червеноперки а и някой кефалче.
Преди години съм хващал доста добри червеноперки, ама за съжаление от няколко години не съм ги случвал.
Всякаква информация ще ми е от полза
Какво кълве в момента и къде да търся по едри червеноперки а и някой кефалче.
Преди години съм хващал доста добри червеноперки, ама за съжаление от няколко години не съм ги случвал.
Всякаква информация ще ми е от полза
- radoadvokat
- ще става разбирач