От век на век промяна няма да има!

Модератор: sapuna

Bokata77

От век на век промяна няма да има!

Мнение от Bokata77 »

По р.Дунав колкото и да съм упорствал, колкото и видове и дипове да съм ползвал,протеиновото топче не е имало почти никакъв успех.Като изключим за 5 год две шаранчета по кило.Явно много време ще мине докато рибата в реката се адаптира към тази стръв.
Както протеиновите топчета немогат да сработят,така и през тъмната час на денонощието да хванеш шаранова риба.(визирам риболов с професионален билет,с коѝто нощния риболов е разрешен).
Законите на великата река ще си останат не променими за доста години и за напред.
Аватар
stoqn24
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: От век на век промяна няма да има!

Мнение от stoqn24 »

Bokata77 написа:По р.Дунав колкото и да съм упорствал, колкото и видове и дипове да съм ползвал,протеиновото топче не е имало почти никакъв успех.Като изключим за 5 год две шаранчета по кило.Явно много време ще мине докато рибата в реката се адаптира към тази стръв.
Както протеиновите топчета немогат да сработят,така и през тъмната час на денонощието да хванеш шаранова риба.(визирам риболов с професионален билет,с коѝто нощния риболов е разрешен).
Законите на великата река ще си останат не променими за доста години и за напред.
колега кав е тоз професионален билет????? закона не ли е за вси4ки еднакав?
kaloyan Mladenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kaloyan Mladenov »

Честно казано по добре и да се не научават на разни ти ми глезотийки. За Дунава лебец и царевичка ,е така да си остане ,а пък за тъмната част от денонощието не съм много съгласен ,шаран си се хваща много добре по тъмно.
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

Bokata77 написа:...........
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Колега,оправи ми настроението за днес :drinkers:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Защо се ядете с момчето сега,има си професионален билет,с него като види ИАРА,направо се крие в храстите :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

Така е, професионалистите ще си ходят и вечер, апък ние аматьорите ще си ходим само през деня да ловим маломерни шаранчета :lol: :lol:
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

То станало интересно тука.Днес се чух с шефа на ИАРА-Плевен-0887212666-Илиян Илиев,от този край съм и там риболовстваме по р.Дунав,да не би да има промяна в професионалния билет за риболова нощем.Беше много любезен и каза ,че няма никакви промени и нощния риболов с този билет е РАЗРЕШЕН!Щом се разрешава от закона не виждам нищо смешно.А и никога не съм се крил във храстите от проверяващите.Цената на този билет в момента е около 150лв.Но той не ти дава "чин" професионалист или аматьор,а доста повече права от обикновения билет,и важи и се издава само за Дунава.
Темата я пуснах,ако има колега който е имал успех на различна от традиционната за Дунава стръв да сподели.Хубаво е другия път като тръгнем да се присмиваме поне да проверим за какво иде реч.
Наслука.
атила
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от атила »

ха...закопа ли ви набора, ПрОФЕСИОНАлИСТИ :lol:
А що се отнася до топчетата наборе,те вървят най -вече там където се храни с тях и рибата се пуска обратно на дунава няма как :D
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

Наборе прав си за протеиновите топчета,но те се наложиха и продължават да се налагат от арендаторите на часните водоеми СЪС КОМЕРСИАЛНА цел.Всичко го направиха за пари с тия топчета.Както и пелетите-рибата в часните паткарници привикна да се храни с топчета от 30-40лв килото,а и бизнеса с тия продукти естествено процътфява.А на Дунава няма как да се получи тоя филм. :idea:
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

няма билет които да ти позволява нощем да ловиш :lol:
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

begleca_sv написа:няма билет които да ти позволява нощем да ловиш :lol:
Колега глупости не ми се четат повече.Ако искаш се обади на посочения телефон или на които и да е на ИАРА да ти разеснят имаш или нямаш право с професионален билет за Дунава на нощен риболов.Писах първо проверете и после пишете и се смеѝте :wink:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Има такъв билет!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

Има и за мрежи даже !
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Вярно,само къде не разграничавате ЛЮБИТЕЛСКИ от СТОПАНСКИ/промишлен/ риболов!
За река Дунав този билет си е актуален и в момента-нямам го,но съм жив свидетел!
Лицата, които извършват стопански риболов, трябва да притежават свидетелство за правоспособност. Свидетелствата се издават от ИАРА след проведен курс за обучение и успешно положен изпит, които се организират при условия и по ред, определени с наредба на министъра на земеделието и горите.
Намрете я и я прочетете тази наредба! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
matey49
новобранец
новобранец

Мнение от matey49 »

Колеги, има професионален билет, който важи само за река Дунав и струва 150 лв. за цяла година. В наредбата е написано, че лицата ,които притежават такъв билет може и да ловят и през нощта. Много правилно ви обясни колегата, трябва да четете регламентиращите документи и тогава да коментирате. Първо се прочита закона и после под законови документи като постановления и наредби. А не да коментирате без да сте прочели. Успех в риболова на великата река Дунав!
Аз от 50 години ловя на тази река с изпитаните начини:прокисната царевица и качамак за шаран , блатен зелен червей и попови прасета за сом. Това е класика на река Дунав и все още наблюдавам , че много рибари практикуват на горки.еизброената стръв. Със старите прътове от вибростъкло с акция над 200 грама. Няма нищо ново под небето. Уточнявам за риболова от брега. За риболова от лодка е друга тема. Колега искаше мнение за класическите захранки.
Изображение
Заключено

Обратно към “Риболов на тежко”