Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

От век на век промяна няма да има!
Модератор: sapuna
От век на век промяна няма да има!
По р.Дунав колкото и да съм упорствал, колкото и видове и дипове да съм ползвал,протеиновото топче не е имало почти никакъв успех.Като изключим за 5 год две шаранчета по кило.Явно много време ще мине докато рибата в реката се адаптира към тази стръв.
Както протеиновите топчета немогат да сработят,така и през тъмната час на денонощието да хванеш шаранова риба.(визирам риболов с професионален билет,с коѝто нощния риболов е разрешен).
Законите на великата река ще си останат не променими за доста години и за напред.
Както протеиновите топчета немогат да сработят,така и през тъмната час на денонощието да хванеш шаранова риба.(визирам риболов с професионален билет,с коѝто нощния риболов е разрешен).
Законите на великата река ще си останат не променими за доста години и за напред.
- stoqn24
- вече хвърля и на тежко
Re: От век на век промяна няма да има!
колега кав е тоз професионален билет????? закона не ли е за вси4ки еднакав?Bokata77 написа:По р.Дунав колкото и да съм упорствал, колкото и видове и дипове да съм ползвал,протеиновото топче не е имало почти никакъв успех.Като изключим за 5 год две шаранчета по кило.Явно много време ще мине докато рибата в реката се адаптира към тази стръв.
-
- разбира нещата
Честно казано по добре и да се не научават на разни ти ми глезотийки. За Дунава лебец и царевичка ,е така да си остане ,а пък за тъмната част от денонощието не съм много съгласен ,шаран си се хваща много добре по тъмно.
- asenfisherman
- ще става разбирач
Bokata77 написа:...........

- krokibg
- учете се от него
Защо се ядете с момчето сега,има си професионален билет,с него като види ИАРА,направо се крие в храстите

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Така е, професионалистите ще си ходят и вечер, апък ние аматьорите ще си ходим само през деня да ловим маломерни шаранчета

То станало интересно тука.Днес се чух с шефа на ИАРА-Плевен-0887212666-Илиян Илиев,от този край съм и там риболовстваме по р.Дунав,да не би да има промяна в професионалния билет за риболова нощем.Беше много любезен и каза ,че няма никакви промени и нощния риболов с този билет е РАЗРЕШЕН!Щом се разрешава от закона не виждам нищо смешно.А и никога не съм се крил във храстите от проверяващите.Цената на този билет в момента е около 150лв.Но той не ти дава "чин" професионалист или аматьор,а доста повече права от обикновения билет,и важи и се издава само за Дунава.
Темата я пуснах,ако има колега който е имал успех на различна от традиционната за Дунава стръв да сподели.Хубаво е другия път като тръгнем да се присмиваме поне да проверим за какво иде реч.
Наслука.
Темата я пуснах,ако има колега който е имал успех на различна от традиционната за Дунава стръв да сподели.Хубаво е другия път като тръгнем да се присмиваме поне да проверим за какво иде реч.
Наслука.
ха...закопа ли ви набора, ПрОФЕСИОНАлИСТИ
А що се отнася до топчетата наборе,те вървят най -вече там където се храни с тях и рибата се пуска обратно на дунава няма как

А що се отнася до топчетата наборе,те вървят най -вече там където се храни с тях и рибата се пуска обратно на дунава няма как

Наборе прав си за протеиновите топчета,но те се наложиха и продължават да се налагат от арендаторите на часните водоеми СЪС КОМЕРСИАЛНА цел.Всичко го направиха за пари с тия топчета.Както и пелетите-рибата в часните паткарници привикна да се храни с топчета от 30-40лв килото,а и бизнеса с тия продукти естествено процътфява.А на Дунава няма как да се получи тоя филм. 

- begleca_sv
- кандидат преподавател
няма билет които да ти позволява нощем да ловиш 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
Колега глупости не ми се четат повече.Ако искаш се обади на посочения телефон или на които и да е на ИАРА да ти разеснят имаш или нямаш право с професионален билет за Дунава на нощен риболов.Писах първо проверете и после пишете и се смеѝтеbegleca_sv написа:няма билет които да ти позволява нощем да ловиш

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Има такъв билет!!!
- mitiogt
- ще става разбирач
Има и за мрежи даже !
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Вярно,само къде не разграничавате ЛЮБИТЕЛСКИ от СТОПАНСКИ/промишлен/ риболов!
За река Дунав този билет си е актуален и в момента-нямам го,но съм жив свидетел!

За река Дунав този билет си е актуален и в момента-нямам го,но съм жив свидетел!
Намрете я и я прочетете тази наредба!Лицата, които извършват стопански риболов, трябва да притежават свидетелство за правоспособност. Свидетелствата се издават от ИАРА след проведен курс за обучение и успешно положен изпит, които се организират при условия и по ред, определени с наредба на министъра на земеделието и горите.

Колеги, има професионален билет, който важи само за река Дунав и струва 150 лв. за цяла година. В наредбата е написано, че лицата ,които притежават такъв билет може и да ловят и през нощта. Много правилно ви обясни колегата, трябва да четете регламентиращите документи и тогава да коментирате. Първо се прочита закона и после под законови документи като постановления и наредби. А не да коментирате без да сте прочели. Успех в риболова на великата река Дунав!
Аз от 50 години ловя на тази река с изпитаните начини:прокисната царевица и качамак за шаран , блатен зелен червей и попови прасета за сом. Това е класика на река Дунав и все още наблюдавам , че много рибари практикуват на горки.еизброената стръв. Със старите прътове от вибростъкло с акция над 200 грама. Няма нищо ново под небето. Уточнявам за риболова от брега. За риболова от лодка е друга тема. Колега искаше мнение за класическите захранки.

Аз от 50 години ловя на тази река с изпитаните начини:прокисната царевица и качамак за шаран , блатен зелен червей и попови прасета за сом. Това е класика на река Дунав и все още наблюдавам , че много рибари практикуват на горки.еизброената стръв. Със старите прътове от вибростъкло с акция над 200 грама. Няма нищо ново под небето. Уточнявам за риболова от брега. За риболова от лодка е друга тема. Колега искаше мнение за класическите захранки.