Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Къде за Лин ?
Модератор: Paublo_Eskobar
Къде за Лин ?
Здравейте колеги риболовци!
Пускам тази тема с цел в нея да обменяме опит от риболовни излети в които сме хванали лин, да споделяме такъми, водоеми и други подробности около риболова. Аз съм голям мераклия да хвана тази красива и борбена риба прочетох много относно тактиката на риболов стръвта тъкъма и тн. Единствения проблем е, че незнам в кои наши водоеми се среща този хубавец. Ако някой от вас може да помогне нека сподели или ми пише на ЛС.
Предварително благодаря!

Предварително благодаря!

Риболовът е нещо много повече от ваденето на рибата от водата...Той трябва да се извършва с финес и мярка и най- важното с уважение към рибата
-
- научил се да хвърля
Re: Къде за Лин ?
Колега!
За лин пробвай на Богровските гьолове,Челопечене или Враждебна(гьола на летището)!
И на трите места има лин,но улявянето му не е лесно!
Лина иска тишина близост на стръвта до шавар или папур и изчакване между кълването и засечката защото пипа доста плахо с доста причуквания преди да налапа!
И на трите места съм улавял и на бял и на торен и на хляб!
Дано съм бил полезен
П.П. Лина е все по рядък обитател на Българските водоеми така ,че пускането му след улавяне е препоръчително и похвално!
За лин пробвай на Богровските гьолове,Челопечене или Враждебна(гьола на летището)!
Лина иска тишина близост на стръвта до шавар или папур и изчакване между кълването и засечката защото пипа доста плахо с доста причуквания преди да налапа!
Дано съм бил полезен

П.П. Лина е все по рядък обитател на Българските водоеми така ,че пускането му след улавяне е препоръчително и похвално!
- slavi_riboloveca
- вече хвърля и на тежко
Здрасти колега.Не знам от каде си,и дали ти е близък лобошкия язовир.От страната на Радибош излизат прилични линове;но са редки.Размера е добър 800-до кило,на троха.Икакто казва колегата,покраи шавари или други укрития.В последно време казват,че и от към Ковачевци се ловят хубави линове,ама колко е вярно незнам.Аз лично скоро не съм ходил там.Томa37 написа:Здравейте колеги риболовци!Пускам тази тема с цел в нея да обменяме опит от риболовни излети в които сме хванали лин, да споделяме такъми, водоеми и други подробности около риболова. Аз съм голям мераклия да хвана тази красива и борбена риба прочетох много относно тактиката на риболов стръвта тъкъма и тн. Единствения проблем е, че незнам в кои наши водоеми се среща този хубавец. Ако някой от вас може да помогне нека сподели или ми пише на ЛС.
![]()
Предварително благодаря!
Дано да съм ти бил полоезен.Поздрави и наслука.

- Paublo_Eskobar
- Модератор
На Огняново също ги има,но и там както навсякъде не се хващат лесно.Принципно ги има в почти всички кариери около софия.На платени се сещам за Чукурово(тараторското) и Безден.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Благодаря за инфото колега!ivanminkov1981 написа:Колега!
Дано съм бил полезен

Риболовът е нещо много повече от ваденето на рибата от водата...Той трябва да се извършва с финес и мярка и най- важното с уважение към рибата