Разнообразен черноморски риболов

Модератори: emo vasilev, alekst

карид
сериозен играч
сериозен играч

Разнообразен черноморски риболов

Мнение от карид »

Отдавна планувах да направя един по-дълъг риболов на морето и ето, че този ден дойде. Вчера рано-рано се озовах на плажа на Дюни с цел платерини на дъно. Те тук.
Изображение
А само след малко се разхвърлях с цялото снайражение и плажа придоби този вид.
Изображение
Заметнах, разпънах си столчето, поседнах в него и засъзерцавах морето и от време на време и върха на въдицата ми, който упорито не помръдваше. От запад заприиждаха тъмни облаци, напук на прогнозите за безоблачно време.
Изображение
Студено и скучно. От унеса ме извади заклащане на прътлето и след малко на брега излезе първата ми рибка за деня-барбунче.
Изображение
След малко пак с големината на кутре, ама пък пъстър красавец.
Изображение
И така още 5-6 всички без едно нагълтало зад хрилете, бяха релийзнати. Помятках и бомбарда, но поради сулгана, линията се товареше винаги с водорасли и черупки от малки мидички, риболова беше невъзможен.
Изображение
От запад взе да се изчиства, но платерини така и не се завъртяха. То за това ми и остана време да пощракам малко с фотото всъщност. :D Ей тоя пернатия ми правеше компания, очаквайки нещо да падне ама не би.

Изображение
Преместих се няколкостотин метра встрани и там ковнах първата и последната си платерина за деня.
Изображение
Сетне нищо. Понаправих малко плаж, попекох се и реших, че трябва да сменям риболова с друг вид и да сменя местото.
Първо помятках чепаре по никое време около 13 ч. Неочаквано дръпнах тая хаймана и сетне нищо, само късане на чепарета.
Изображение
Имаше и от тоя вид.
Изображение
И за това реших пак да сменям тактиката-минах на поп :lol: в очакване на сафрида. Метнах и добри парчета като тоя.
Изображение
А на скаридката удари и тоя бодливец.
Изображение
На блатния черъв също добре кълвяха рибките, като единствения уловен и незаснет вид бе нахалната лапина. Така се позабавлявах с дънните обитатели, докато дойде време за пасажните такива. Понеже бях застанал на ново и непознато място, продължавах да изучавам ландшафта, късайки прилични количества по-стари, монофилни чепарета. Колегите край мен взеха да вадят чат-пат някоя рибка, а аз бях като черната овца. Демек рядко хващащ и редовно късащ чепарета :lol: .
След 19 ч рибата наистина изби и след като поизчистих старите чепарета, реших, че е време да сложа едно фк чепаре, което сам си сътворих неотдавна и което не успях да скъсам до края на риболова :D . Как само се обърнаха нещата! Взех да вадя много повече от колегите край мен. На няколко пъти пълни чепарета и редовно по 7-8 риби. Рибите бяха едри граци и рядко добри сафриди. Видовото разнообразие продължи с тоя хамсалак :D
Изображение
И черешката на тортата. Змарид ако не се лъжа.
Изображение
Едва събрах чепарето към 21,20ч оставайки последен на морето, а рибата продължаваше да си взима с пълна сила и апетит. А ако беше мааалко по-едра или избила по-рано и тоя път кофата щеше да ми е малка.
Изображение
Да ни е честита втора сафридена вълна, че беше се изгубил сафрида за 10-15 дена. А и за разлика от северното черноморие, тук липсват делфините в близост до брега, което прави роболова доста по-предсказуем.
Доволен съм! Хванах 9 вида риба в нашето опоскано Черно море, съчетавайки риболова с плажа.Не почувствах никаква умора от риболова. Един прекрасен целодневен и маниашки излет!
А това беше въпросното чепаре. Нищо особено-кука, малко перушина и малко лак, само дето куките бяха жълти. Марка и номер на куките не знам, понеже и аз не знам от де ми попаднаха. А и забелязах, че много малко риби ми се откачаха във водата при вдигането, което ме радва. Това е за мен качественото чепаре.
Изображение
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Разнообразен черноморски риболов

Мнение от bobo_33333 »

E време беше да ни зарадваш с един толкова успешен излед и то в това скапано време.
Голямо разнообразие от рибоци,само дето зизи няма,другия път кофата с тях да напълниш. :wink:
И да оставите за мене ,ей :D
Аз там съм пораснал...
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Екстра. :D Разнообразието винаги е забавно!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Отлично Каридов! :smt023
thisiswar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от thisiswar »

Супер риболов си направил. :supz: :drinkers: А попа как отчаяно и невинно гледа :D
Vankata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vankata »

Страхотен риболов :smt023
Аватар
cecodevil
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от cecodevil »

Страхотен риболов :!: :!:
Изображение
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

карид написа:....Доволен съм! Хванах 9 вида риба........
Изображение Изображение Изображение
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Ех,колега,ние тука във Варна чакаме първата вълна на сафрида(от брега),а вие на юг говорите за втора...Блазе ви!
А куките на чепарето са модел"дяволски нокът",марката е или Sesame или Trabuko,само те ги правят,аз съм им голям фен,ползвам ги както за речна така и за морска риба с добър успех.
Последно промяна от недялко радков на Вто Юли 05, 2011 8:55 pm, променено общо 1 път.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

:drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Изкарал си си супер ,направо си се накаридил :D ,чак ти завидях не дотам чак благородно :lol: .Поздрави страхотен излет.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

:smt023
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
YordanDanev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от YordanDanev »

Браво Стенли, разбил си ги :smt023
Изображениеима ли комат кучета много
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”