Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Морски риболовни излети.
naRiba.com

Форум

Разнообразен черноморски риболов
Модератори: emo vasilev, alekst
Разнообразен черноморски риболов
Отдавна планувах да направя един по-дълъг риболов на морето и ето, че този ден дойде. Вчера рано-рано се озовах на плажа на Дюни с цел платерини на дъно. Те тук.

А само след малко се разхвърлях с цялото снайражение и плажа придоби този вид.

Заметнах, разпънах си столчето, поседнах в него и засъзерцавах морето и от време на време и върха на въдицата ми, който упорито не помръдваше. От запад заприиждаха тъмни облаци, напук на прогнозите за безоблачно време.

Студено и скучно. От унеса ме извади заклащане на прътлето и след малко на брега излезе първата ми рибка за деня-барбунче.

След малко пак с големината на кутре, ама пък пъстър красавец.

И така още 5-6 всички без едно нагълтало зад хрилете, бяха релийзнати. Помятках и бомбарда, но поради сулгана, линията се товареше винаги с водорасли и черупки от малки мидички, риболова беше невъзможен.

От запад взе да се изчиства, но платерини така и не се завъртяха. То за това ми и остана време да пощракам малко с фотото всъщност.
Ей тоя пернатия ми правеше компания, очаквайки нещо да падне ама не би.

Преместих се няколкостотин метра встрани и там ковнах първата и последната си платерина за деня.

Сетне нищо. Понаправих малко плаж, попекох се и реших, че трябва да сменям риболова с друг вид и да сменя местото.
Първо помятках чепаре по никое време около 13 ч. Неочаквано дръпнах тая хаймана и сетне нищо, само късане на чепарета.

Имаше и от тоя вид.

И за това реших пак да сменям тактиката-минах на поп
в очакване на сафрида. Метнах и добри парчета като тоя.

А на скаридката удари и тоя бодливец.

На блатния черъв също добре кълвяха рибките, като единствения уловен и незаснет вид бе нахалната лапина. Така се позабавлявах с дънните обитатели, докато дойде време за пасажните такива. Понеже бях застанал на ново и непознато място, продължавах да изучавам ландшафта, късайки прилични количества по-стари, монофилни чепарета. Колегите край мен взеха да вадят чат-пат някоя рибка, а аз бях като черната овца. Демек рядко хващащ и редовно късащ чепарета
.
След 19 ч рибата наистина изби и след като поизчистих старите чепарета, реших, че е време да сложа едно фк чепаре, което сам си сътворих неотдавна и което не успях да скъсам до края на риболова
. Как само се обърнаха нещата! Взех да вадя много повече от колегите край мен. На няколко пъти пълни чепарета и редовно по 7-8 риби. Рибите бяха едри граци и рядко добри сафриди. Видовото разнообразие продължи с тоя хамсалак

И черешката на тортата. Змарид ако не се лъжа.

Едва събрах чепарето към 21,20ч оставайки последен на морето, а рибата продължаваше да си взима с пълна сила и апетит. А ако беше мааалко по-едра или избила по-рано и тоя път кофата щеше да ми е малка.

Да ни е честита втора сафридена вълна, че беше се изгубил сафрида за 10-15 дена. А и за разлика от северното черноморие, тук липсват делфините в близост до брега, което прави роболова доста по-предсказуем.
Доволен съм! Хванах 9 вида риба в нашето опоскано Черно море, съчетавайки риболова с плажа.Не почувствах никаква умора от риболова. Един прекрасен целодневен и маниашки излет!
А това беше въпросното чепаре. Нищо особено-кука, малко перушина и малко лак, само дето куките бяха жълти. Марка и номер на куките не знам, понеже и аз не знам от де ми попаднаха. А и забелязах, че много малко риби ми се откачаха във водата при вдигането, което ме радва. Това е за мен качественото чепаре.

А само след малко се разхвърлях с цялото снайражение и плажа придоби този вид.

Заметнах, разпънах си столчето, поседнах в него и засъзерцавах морето и от време на време и върха на въдицата ми, който упорито не помръдваше. От запад заприиждаха тъмни облаци, напук на прогнозите за безоблачно време.

Студено и скучно. От унеса ме извади заклащане на прътлето и след малко на брега излезе първата ми рибка за деня-барбунче.

След малко пак с големината на кутре, ама пък пъстър красавец.

И така още 5-6 всички без едно нагълтало зад хрилете, бяха релийзнати. Помятках и бомбарда, но поради сулгана, линията се товареше винаги с водорасли и черупки от малки мидички, риболова беше невъзможен.

От запад взе да се изчиства, но платерини така и не се завъртяха. То за това ми и остана време да пощракам малко с фотото всъщност.

Преместих се няколкостотин метра встрани и там ковнах първата и последната си платерина за деня.

Сетне нищо. Понаправих малко плаж, попекох се и реших, че трябва да сменям риболова с друг вид и да сменя местото.
Първо помятках чепаре по никое време около 13 ч. Неочаквано дръпнах тая хаймана и сетне нищо, само късане на чепарета.

Имаше и от тоя вид.

И за това реших пак да сменям тактиката-минах на поп

А на скаридката удари и тоя бодливец.

На блатния черъв също добре кълвяха рибките, като единствения уловен и незаснет вид бе нахалната лапина. Така се позабавлявах с дънните обитатели, докато дойде време за пасажните такива. Понеже бях застанал на ново и непознато място, продължавах да изучавам ландшафта, късайки прилични количества по-стари, монофилни чепарета. Колегите край мен взеха да вадят чат-пат някоя рибка, а аз бях като черната овца. Демек рядко хващащ и редовно късащ чепарета

След 19 ч рибата наистина изби и след като поизчистих старите чепарета, реших, че е време да сложа едно фк чепаре, което сам си сътворих неотдавна и което не успях да скъсам до края на риболова

И черешката на тортата. Змарид ако не се лъжа.

Едва събрах чепарето към 21,20ч оставайки последен на морето, а рибата продължаваше да си взима с пълна сила и апетит. А ако беше мааалко по-едра или избила по-рано и тоя път кофата щеше да ми е малка.

Да ни е честита втора сафридена вълна, че беше се изгубил сафрида за 10-15 дена. А и за разлика от северното черноморие, тук липсват делфините в близост до брега, което прави роболова доста по-предсказуем.
Доволен съм! Хванах 9 вида риба в нашето опоскано Черно море, съчетавайки риболова с плажа.Не почувствах никаква умора от риболова. Един прекрасен целодневен и маниашки излет!
А това беше въпросното чепаре. Нищо особено-кука, малко перушина и малко лак, само дето куките бяха жълти. Марка и номер на куките не знам, понеже и аз не знам от де ми попаднаха. А и забелязах, че много малко риби ми се откачаха във водата при вдигането, което ме радва. Това е за мен качественото чепаре.

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Разнообразен черноморски риболов
E време беше да ни зарадваш с един толкова успешен излед и то в това скапано време.
Голямо разнообразие от рибоци,само дето зизи няма,другия път кофата с тях да напълниш.
И да оставите за мене ,ей
Голямо разнообразие от рибоци,само дето зизи няма,другия път кофата с тях да напълниш.

И да оставите за мене ,ей

Аз там съм пораснал...
-
- сериозен играч
Екстра.
Разнообразието винаги е забавно!

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Отлично Каридов! 

-
- научил се да хвърля
Супер риболов си направил.
А попа как отчаяно и невинно гледа 

Страхотен риболов 

карид написа:....Доволен съм! Хванах 9 вида риба........
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- недялко радков
- ще става разбирач
Ех,колега,ние тука във Варна чакаме първата вълна на сафрида(от брега),а вие на юг говорите за втора...Блазе ви!
А куките на чепарето са модел"дяволски нокът",марката е или Sesame или Trabuko,само те ги правят,аз съм им голям фен,ползвам ги както за речна така и за морска риба с добър успех.
А куките на чепарето са модел"дяволски нокът",марката е или Sesame или Trabuko,само те ги правят,аз съм им голям фен,ползвам ги както за речна така и за морска риба с добър успех.
Последно промяна от недялко радков на Вто Юли 05, 2011 8:55 pm, променено общо 1 път.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
- koda33
- разбира нещата

Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Изкарал си си супер ,направо си се накаридил
,чак ти завидях не дотам чак благородно
.Поздрави страхотен излет.