Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Да разрешат ли нощния риболов за любители риболовци ?
Модератор: dantho.mihov
- ribarq
- сериозен играч
Да разрешат ли нощния риболов за любители риболовци ?
Анкетата е активна 30 дни.
Ако искате да спрем ТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ 
Ако искате да спрем ТОВА

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Да разрешат ли нощния риболов за любители риболовци ?
Наистина,само така ще ги притесним бракониерите
,като има повече рибари по водоемите нощем.

Аз там съм пораснал...
-
- ще става разбирач
най-добре да го разрешат той не, че като е забранен не ловим през ноща
-
- и господ не е толокова добър
Естествено, че трябва да се разреши.Поне пет- пъти съм предотвратявал да хвърлят мрежи, вечерно време на жребеца. Ако ме нямаше мрежите щяха да са във водата и като знам аз колко риба съм извадил си представям какво щеше да стане с мрежите

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Аз съм против нощния риболов!
Да се аргументирам - не на този от брега с две въдици а на този с лодките, на този с 10 въдици, на този с 50 куки или на този "ръкавът целия е мой" защото съм донесъл 30 пръчки и сръбско!
Инак и най-добросъвестните и хрисими риболовци злоупотребяват ако не с часовете, то с количеството или замърсяването или нощната тишина и тн.
Заслужаваме си го да не е разрешен!
По скоро трябва да се напънем да има наказуемост при неспазване на правилата. Преди да ревем е нужно да правим разликата между свобода и свободия и риболов и селяндурското правило цяла село да ме види, че за една нощ улових 100 кила каракуда за да храня прасето!
В Европа режимът до допускане при водоемите и начинът на риболов е доста по стриктен.... България си е либерална свободия и е безплатно!!!
Да се аргументирам - не на този от брега с две въдици а на този с лодките, на този с 10 въдици, на този с 50 куки или на този "ръкавът целия е мой" защото съм донесъл 30 пръчки и сръбско!
Инак и най-добросъвестните и хрисими риболовци злоупотребяват ако не с часовете, то с количеството или замърсяването или нощната тишина и тн.
Заслужаваме си го да не е разрешен!

По скоро трябва да се напънем да има наказуемост при неспазване на правилата. Преди да ревем е нужно да правим разликата между свобода и свободия и риболов и селяндурското правило цяла село да ме види, че за една нощ улових 100 кила каракуда за да храня прасето!
В Европа режимът до допускане при водоемите и начинът на риболов е доста по стриктен.... България си е либерална свободия и е безплатно!!!
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- разбира нещата
Гласувах със " Искам да го разрешат ", ама въобще не ми пука, яд ме е само ,че нямам достатъчно време за да ходя нощем за риба.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
За това гласувах на "все мие тая".kaloyan Mladenov написа:Гласувах със "Искам да го разрешат ", ама въобще не ми пукa.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- chapara
- ще става разбирач
За 

Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!

- begleca_sv
- кандидат преподавател
според мен тряба по големи санкции за бракониерите в момента някои нямат и билети и пускат незаконни мрежи по малките реки Янтра например че сам от тоя краи преди забрнаата с един колега изтеглихме с блеснарките една 50 метрова мрежа преградила реката запалихме я и дим да ни няма 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
-
- новобранец
Хубаво е да се разреши нощния риболов от брега. Малко или много съвестните риболовци ще успеят да притеснят мрежарите, които си мислят, че ноща е тяхно работно време.
- Hardi
- вече хвърля и на тежко
+1 за нощният риболов,макар че мн.ме съмнява някой да обърне внимание на анкетата.
- ninastefanina
- сериозен играч
За!
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
За,но да се лови от брега.
- jorro11
- ще става разбирач
От всички мнения, които прочетох единственото обосновано за това дали трябва да се разреши или да си остане забранен е на колегата Ал Капоне.Останалите са: аз съм "за" или "против".С какво точно ще помогне разрешаването му освен с това ,че ще си правим кефа и през нощта законно?Ами горе долу с нищо.Бракониерите вилнеят най-много през студените месеци от ноември до март(изключения не липсват никак даже), но факт е ,че предпочитат да вилнеят когато няма никой.През тези месеци няма кой да те наплюе през деня да не говорим пък за ноща.Прав е колегата за бъркането на понятия като свобота и свободия.Англичанина или немеца не мрънка постоянно защо това или онова нещо е забранено или позволено, а спазва правилата............ ,а резултатите се виждат.
Аз лично смятам , че и да се разреши ,и да остане така това едва ли ще намали бракониерството.Бракониертвото може да го намали само държавата и то за много кратко време стига да иска ,а друг е въпроса дали има интерес от това.Всично останало са само временни решения и писане по форумите.
п.п.Кой от вас си извади въдиците при едноседмичния си излет на реката/язовира?(изваждането поради риск от кражба не се брои)Въпроса май е риторичен.
Аз лично смятам , че и да се разреши ,и да остане така това едва ли ще намали бракониерството.Бракониертвото може да го намали само държавата и то за много кратко време стига да иска ,а друг е въпроса дали има интерес от това.Всично останало са само временни решения и писане по форумите.
п.п.Кой от вас си извади въдиците при едноседмичния си излет на реката/язовира?(изваждането поради риск от кражба не се брои)Въпроса май е риторичен.
- Vlado_852
- разбира нещата
Какво се къхарите толкоз!? И без това до няколко години, няма да остане свободен водоем. Като гледам на къде е тръгнало, това е бъдещето /далаверата/ а не борбата с бракониерството...!