Разходка р. Искър

Модератори: bobopeli, sapuna

planner
новобранец
новобранец

Разходка р. Искър

Мнение от planner »

Здравейте и от мен.

Реших да посетя бабата и дядото в провинцията, като по път да посетя едно място на река Искър напомящо ми за моето детство. Бях подготвен за всякакъв вид риба, всякакъв вид риболов. Мястото между селата Гостиля и Староселци. Изненадата ми, когато пристигнах рано сутринта - двата вира от детсвото липсваха - "човешка намеса". От тея вирове съм имал трофейни сомове, мрени, речен кефал на стръв попово прасе (спомням си и инцидентен 5кг шаран, както и няколко прилични чиги). С развалено настроение, реших да не разпъвам "големите такъми", но все пак да опитам риболов на леко (като стръв - бял и торен).

Дълбочината беше около 45-50 см, поради бързото течение, реших да опитам популярен начин на риболов в този край, с плувка над водата.

Изображение

Изображение

2 минути след зареждането в кепа се озова:

Изображение

в следващите 2 часа, се налюбувах на гостите Дунав. А някога ги нямаше в Искър. Интересното беше, че колегите които се появиха бяха изненадани от начина ми на риболов и "успеха" му. Започна едно забавно преправяне на монтажи :)

Изображение

В 9:30 със смесени чувства потеглих от реката и тръгнах за планираното гостуване. Бабата и дядото останаха приятно изненадани от прясната риба. Дали някой може да подаде информация за долно течение на Искър с по-големи вирове с предпоставка за наличие на изброените "риби от детството".
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Re: Разходка р. Искър

Мнение от martineti »

Шанса за рибите от преди години е минимален. Долното течение редовно го бият с ток и едва ли ще успееш да се похвалиш с трофей. Има ,но се крие и трудно се лъже.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Винаги е приятно да се върнеш в детството, поздравления, че си успял :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

какви красиви рибоци колега браво мн ми е странно защо само по моя краи няма риби още казват че заради студеното лято но на места си хващат :(
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Поздравления , колега!
Част и от моето детство мина по същата река. Страхотна река, която за жалост, търпи всякакви човешки вмешателства в своята многовековна история..
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”