Сом около София

Модератор: sapuna

pitcik
новобранец
новобранец

Сом около София

Мнение от pitcik »

Здравейте
Нов съм в форума.По принцип риболова на сом ми е страст,предимно ходя на река Дунав,но това е през лятото.Работя и живея в София.
Моляжи кажете тук около Соф.каде може да се ходи за сом.Препорачаха ми яз.Огняново.Ходих две поредни вечери,но бях крайно разочарован.Ловя на тежко от брега.Надявам се някои да ме посаветва за някои яз.на каква стръв да ловя.
Предварително благодаря.
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Re: Сом около София

Мнение от docenta »

pitcik написа:Здравейте
Нов съм в форума.По принцип риболова на сом ми е страст,предимно ходя на река Дунав,но това е през лятото.Работя и живея в София.
Моляжи кажете тук около Соф.каде може да се ходи за сом.Препорачаха ми яз.Огняново.Ходих две поредни вечери,но бях крайно разочарован.Ловя на тежко от брега.Надявам се някои да ме посаветва за някои яз.на каква стръв да ловя.
Предварително благодаря.
Pitcik здравей,
Около София, освен на Огняново, където вече си ходил, сомове има на баластриерите на Петте могили, Негован, Чепинци,Челопечене, чат-пат в езерото в Дружба, определено го има в язовир Искър, някога имаше и в Панчарево, но сега не е ясно дали още го има. На баластриерите ловът от брега е много труден заради големите дълбочини и множеството метални въжета по дъното - големите сомове нямат вадене без лодка. Затова обикновено се вадят малки - до пет кила, обикновено при дънен монтаж за бяла риба и стръв уклей, но взима и на едър земен червей. Сега по това време сомът почва да се концентрира в дълбокото и не знам дали ще имаш успех от брега :D В началото на лятото може да се лови и на цял рак. Наслука :!:
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
pitcik
новобранец
новобранец

Мнение от pitcik »

Много ти благодаря за инфото.
Аватар
dimitar baharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от dimitar baharov »

Апропо на Огняново ходих преди месец и на дъно от брега през ноща хванах 2 сома по 25-30 см. /естествено ги пуснах/
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

На Огняново наи големият хващан там е 16кг.може да има и по големи но поне това са ми казвали колеги,аз лично съм хващал м/у 2-3кг.
Аватар
dimitar baharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Огняново като цяло е доста куц язовир....най-големите ми успехи са свързани с улов на дребни кустури.
Ходил съм там на палатка и за 3 дни-1 костур.С лодка и много и разнообразна стръв.Напрао на 3-ия ден бях бесен...
Аватар
dimitar baharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

А пък между другото на Пожарево има сомчета по кило,кило и нещо само че водата е доста....а сомчетата малко....абе колкото и да е тъжно сега около София може да се лови само пастърва на платени...
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

ако имаше сом около София нямаше да обикаляме на по 300 - 400 км за него !!!
Господ може всичко чада мой !
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

за жалост е така изкаш голяма риба патуваш въпреки че май стана ако вобще изкаш риба пътуваш

лошото е че такъмите са ни много тежки и за малко време е трудно
Аватар
dimitar baharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

А можете ли да направите топ 3 на най-сомските язовири?
Аватар
dimitar baharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Моля!!!
pitcik
новобранец
новобранец

Мнение от pitcik »

dimitar baharov написа:А пък между другото на Пожарево има сомчета по кило,кило и нещо само че водата е доста....а сомчетата малко....абе колкото и да е тъжно сега около София може да се лови само пастърва на платени...
С този язовир съм до болка запознат.Двама братя държат Хераково и Пожарево.Редовно преди почивните дни изто4ват язовира за да не калве,а през седмицата има ефект.Там сома е канален и той няма ни6то об6то с Европоейския(Дунавски)сом.По принцип в Балгария каналния сом като зарибителен материал се захранва с царевица,за6тото е по евтино и рядко се захранва с риба.От тук му се губят вкусовитв ка4ества,тоест няма ни6то об6то с Европейския сом.Аз ходя за сом само на река дунав,по принцип съм от Мизия.
Аватар
dimitar baharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Туй са глупости....
На Пожарево съм хващал и двата вида сом
а за източването просто неам думи...не че искам нещо да ги защитавам но това просто не е вярно.А че на Пожарево не кълве си е истина
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

риба има в Пожаревския....но шаран :lol:
Господ може всичко чада мой !
pitcik
новобранец
новобранец

Мнение от pitcik »

dimitar baharov написа:Туй са глупости....
На Пожарево съм хващал и двата вида сом
а за източването просто неам думи...не че искам нещо да ги защитавам но това просто не е вярно.А че на Пожарево не кълве си е истина
Всеки си има мнение,но когато нивото в един водоем пада рибата се дарпа в най далбоките 4асти на водоема,това и децата го знаят.А за европеиски сом на Пожарево невярвам да има.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”