Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Сом около София
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Сом около София
Здравейте
Нов съм в форума.По принцип риболова на сом ми е страст,предимно ходя на река Дунав,но това е през лятото.Работя и живея в София.
Моляжи кажете тук около Соф.каде може да се ходи за сом.Препорачаха ми яз.Огняново.Ходих две поредни вечери,но бях крайно разочарован.Ловя на тежко от брега.Надявам се някои да ме посаветва за някои яз.на каква стръв да ловя.
Предварително благодаря.
Нов съм в форума.По принцип риболова на сом ми е страст,предимно ходя на река Дунав,но това е през лятото.Работя и живея в София.
Моляжи кажете тук около Соф.каде може да се ходи за сом.Препорачаха ми яз.Огняново.Ходих две поредни вечери,но бях крайно разочарован.Ловя на тежко от брега.Надявам се някои да ме посаветва за някои яз.на каква стръв да ловя.
Предварително благодаря.
Re: Сом около София
Pitcik здравей,pitcik написа:Здравейте
Предварително благодаря.
Около София, освен на Огняново, където вече си ходил, сомове има на баластриерите на Петте могили, Негован, Чепинци,Челопечене, чат-пат в езерото в Дружба, определено го има в язовир Искър, някога имаше и в Панчарево, но сега не е ясно дали още го има. На баластриерите ловът от брега е много труден заради големите дълбочини и множеството метални въжета по дъното - големите сомове нямат вадене без лодка. Затова обикновено се вадят малки - до пет кила, обикновено при дънен монтаж за бяла риба и стръв уклей, но взима и на едър земен червей. Сега по това време сомът почва да се концентрира в дълбокото и не знам дали ще имаш успех от брега

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- dimitar baharov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- dimitar baharov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- dimitar baharov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- сериозен играч
- dimitar baharov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- dimitar baharov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- новобранец
С този язовир съм до болка запознат.Двама братя държат Хераково и Пожарево.Редовно преди почивните дни изто4ват язовира за да не калве,а през седмицата има ефект.Там сома е канален и той няма ни6то об6то с Европоейския(Дунавски)сом.По принцип в Балгария каналния сом като зарибителен материал се захранва с царевица,за6тото е по евтино и рядко се захранва с риба.От тук му се губят вкусовитв ка4ества,тоест няма ни6то об6то с Европейския сом.Аз ходя за сом само на река дунав,по принцип съм от Мизия.dimitar baharov написа:А пък между другото на Пожарево има сомчета по кило,кило и нещо само че водата е доста....а сомчетата малко....абе колкото и да е тъжно сега около София може да се лови само пастърва на платени...
- dimitar baharov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- сериозен играч
-
- новобранец
Всеки си има мнение,но когато нивото в един водоем пада рибата се дарпа в най далбоките 4асти на водоема,това и децата го знаят.А за европеиски сом на Пожарево невярвам да има.dimitar baharov написа:Туй са глупости....
На Пожарево съм хващал и двата вида сом
а за източването просто неам думи...не че искам нещо да ги защитавам но това просто не е вярно.А че на Пожарево не кълве си е истина