Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Мачова платформа
Модератор: Paublo_Eskobar
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Мачова платформа
Колеги, пускам тази тема,защото доста рових из написаното за платформите,но това което намирам е доста оскъдно и е предимно за щекарски,супер тежки платформи с много модули и баснословни цени.
В тази тема бих искал да разгледаме какви са вариантите за лека мачова платформа на цена до 400 лева необорудвана, със скара за краката.
Аз намерих няколко и това са те:

TFG Match Boss Ultralight
Повече комфорт докато ловите риба. Удобна седалка. Напълно регулируеми крака.
Цена 303.30лева

Sensas - SEAT BOX 280 Цена 400лв.

FGear Match Boss Ultral-Light Full Kit Seat Box
Повече комфорт докато ловите риба. Удобна седалка. Напълно регулируеми крака. Напълно оборудвана с прикачни . Цена 515 лв
Тези изглеждат добре,но при ТФ Гиъра ми се струва,че скарата за краката не влиза под платформата и ще трябва да се сваля всеки път при транспортиране, което си е мъка.
Дайте и други предложения, може и българско производство - модели,снимки и естествено най-важното цени.
В тази тема бих искал да разгледаме какви са вариантите за лека мачова платформа на цена до 400 лева необорудвана, със скара за краката.
Аз намерих няколко и това са те:

TFG Match Boss Ultralight
Повече комфорт докато ловите риба. Удобна седалка. Напълно регулируеми крака.
Цена 303.30лева

Sensas - SEAT BOX 280 Цена 400лв.

FGear Match Boss Ultral-Light Full Kit Seat Box
Повече комфорт докато ловите риба. Удобна седалка. Напълно регулируеми крака. Напълно оборудвана с прикачни . Цена 515 лв
Тези изглеждат добре,но при ТФ Гиъра ми се струва,че скарата за краката не влиза под платформата и ще трябва да се сваля всеки път при транспортиране, което си е мъка.
Дайте и други предложения, може и българско производство - модели,снимки и естествено най-важното цени.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Мачова платформа
Скрарата се изправя нагоре и застава вертикална плътно да седалката. Няма нужда да се сваля.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Като при това много по -лесно се регулира седалката за височинаchirusa_bg написа:Скрарата се изправя нагоре и застава вертикална плътно да седалката. Няма нужда да се сваля.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Така може да се подпираш, когато не кълвеКрасимир Кюрпеков написа:...като седнеш и колената ти са на височината на гърдите.

Аз също съм с изправяща се скара и си я регулирам според мястото и обувките.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
За тази на Сенсас и аз не я харесвам особенно защото не може да се регулира височината на седалката , а и освен това разрах , че врътките които затягат краката на скарата често се прецаквари и изпускат, а това може да доведе до сериозно цопване във водата с носа напред, което ше си е гадничко.
Какво ще кажете за Монтанските платформи. Изглеждат добри но как са като цени и дали са от елуксирани тръби, че видях една такава дето е от суров алуминии и беше безобразно оксидирала/ побеляла/ и със зверски надрани крака - приличаше на десетгодишна а беше на четири риболова.

Какво ще кажете за Монтанските платформи. Изглеждат добри но как са като цени и дали са от елуксирани тръби, че видях една такава дето е от суров алуминии и беше безобразно оксидирала/ побеляла/ и със зверски надрани крака - приличаше на десетгодишна а беше на четири риболова.

.

За до 400 лв. нова
,сносна няма да намериш
. За монтанските не мога да кажа нищо.Прегледай и платформите на Радко/ тото57/. По- добре се огледай за някоя сносна втора употреба с повечко прикачни по възможност. Че и те хич не са евтини.Гледай да има повече телескопични крака/ по възможност всички/, държачи за пръчката, масичка, прикачно за чадър и т.н.Не знам Чирусчето с каква е , аз съм с Мавер с квадратни крака, като я взех гола и после си я дооборудвах както искам и според джоба
. Вътре където са стягите към сандъка имаше вложени ламаринки, огънати по крака, вярвай ми ако видиш краката ще си помислиш че не са разспъвани никога
. Досега само при мен има60-80 излета.

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Или с слайд скара, или без скара....
ТФГеар-а ще изглежда добре, ако му махнеш скарата. Колегата добре те посъветва, че за тези пари можеш да вземеш чудна платформа втора ръка.
ТФГеар-а ще изглежда добре, ако му махнеш скарата. Колегата добре те посъветва, че за тези пари можеш да вземеш чудна платформа втора ръка.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Колегата добре те посъветва, че за тези пари можеш да вземеш чудна платформа втора ръка.
+1
+1
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

-
- разбира нещата
Тази,последната ми хареса и на мен!
Колега,може ли повече инфо или ако може да постнеш линк за сайта,където я има?
Благодаря предварително!
Поздрави!
Благодаря предварително!
Поздрави!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Моля заповядайmario67 написа:Тази,последната ми хареса и на мен!
Благодаря предварително!
Поздрави!
http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... 0cdc8b5f85
.

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Ето ги въпросните Монтански платформи

но ако някой може да каже цените на тези платформи

но ако някой може да каже цените на тези платформи

.

Имам стола на Сенсас и трябва да те разочаровам, но не е от най-леките. Е, ако е напълно празен и неокичен с прикачни - става! Така, за врътките на телескопичните крака: аз лично си смених мойте, защото резбата им започна да се прецаква, просто са от кофти матриял, а и аз нещо явно съм много здрав у ръцете
Това ми струваше десет лева! Така, зависочината на седалката: ако си до 160 см висок - немаш ядове! Ако си по-висок ще ти е нужен модул, който за въпросния стол се намира, орижинал! Аз, засега ловя без допълнителен модул и дори така нямам проблем, но при целодневен риболов, особено с щека, е леко некомфортно! Това бяха по скоро минусите. Плюсовете са, че е доста стабилна, със сравнително дълги крака е, 4 от които са телескопични (за разлика от ТФГиърите), има достатъчно място за всичко необходимо и др.
Ако трябва да съпоставя плюсовете спрямо минусите в проценти - 70/30! И ако трябва сега да си купя нова платформа за тези пари пак не бих се подвоумил да взема същата! Може би, след време, когато преценя ,че момента е подходящ, бих се сдобил с нещо по-класно, разбира се не за тия пари!
Успех!
ПС: всъщност, сега като ги позагледах столовете на Тфгиър стигнах до заключението, че изобщо не може да става дума за сравнение с този на Сенсас! Сам ще разбереш защо, когато видиш, че няма място дори за една макара под седалката. Да не говорим за кутии, захранки, дъждобрани, прикачни, кърпи и др. Не подценявай липсата на телескопични крака!
Единственото предимство, което заслужава внимание (защото нали става въпрос за мачов риболов) е това, че стола на Тфгиър може да се ползва без скара, което на мен, да си призная, ми липсва! Но само това!

Ако трябва да съпоставя плюсовете спрямо минусите в проценти - 70/30! И ако трябва сега да си купя нова платформа за тези пари пак не бих се подвоумил да взема същата! Може би, след време, когато преценя ,че момента е подходящ, бих се сдобил с нещо по-класно, разбира се не за тия пари!
Успех!
ПС: всъщност, сега като ги позагледах столовете на Тфгиър стигнах до заключението, че изобщо не може да става дума за сравнение с този на Сенсас! Сам ще разбереш защо, когато видиш, че няма място дори за една макара под седалката. Да не говорим за кутии, захранки, дъждобрани, прикачни, кърпи и др. Не подценявай липсата на телескопични крака!
Единственото предимство, което заслужава внимание (защото нали става въпрос за мачов риболов) е това, че стола на Тфгиър може да се ползва без скара, което на мен, да си призная, ми липсва! Но само това!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Абе като гледам Сенсас-а си е най- добър от трите
. Ама с допълнителен модул, нови държачи/ че тия са само за картинка/, прикачно за чадър, живарник и масичка гаранция ще подмине600 лв. А за 600 лв. каква платформа може да вземеш
.Свилене, да не стане като макарите Шимано, да ги почнеш от най- евтиния модел и после оплаквания само
. Вече ако ти се дават около 6-700 лв. задължително за нова погледни моделите на Колмик
. Има едни моделчета Мач1470 или нещо подобно , които са много близко до горната цена. Видях ги наживо и просто съм възхитен. Прикачни, крака , абе всичко е 6+. Поне Колмик са едни от най- качествените платформи на пазара.

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Тези на Колмик и аз ги загледах и съм вазхитен, но чак толкова пари не мисля да давам на този етап/ ма то не се знае де\. А за макарите Шимано - тази марка ама хич не я ползвам и не я харесвам
, има едни дето са ми в подписа - е това са макарите- на добри цени и страхотно качество. Казвам това защото все си мисля,че ще се намери и платформичка на добри пари с прилично качество, та затова пуснах и тази тема 
Например докато си ровя попаднах и на това

Платформа TRABUCCO TX-4 COMPETITION
Цена 260 лв.
Алуминиева конструкция
Комфортна кожена седалка
Няколко предни чекмеджета за съхранение на различни аксесоари
6 регулируеми крака
Регулируема антихлъзгаща скара
Код: 116-00-540
Доставка: до 45 дни
Капаро: 50%
Лошото е,че няма къде да се види а трябва да се поръчва по картинка, а и едва ли някой има такава, за да сподели мнение, защото се внасят отскоро.

Например докато си ровя попаднах и на това

Цена 260 лв.
Алуминиева конструкция
Комфортна кожена седалка
Няколко предни чекмеджета за съхранение на различни аксесоари
6 регулируеми крака
Регулируема антихлъзгаща скара
Код: 116-00-540
Доставка: до 45 дни
Капаро: 50%
Лошото е,че няма къде да се види а трябва да се поръчва по картинка, а и едва ли някой има такава, за да сподели мнение, защото се внасят отскоро.
.

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Много е важно краката да са телескопични или поне първите четри.На скарата и тези след нея.Иначе ще има проблеми при нивелирането й по неравни терени.На тази снимка не виждам да са телескопични краката.Разглеждай столове,които имат телескопични крака-голям плюс са.svilen_sa6kov написа: Например докато си ровя попаднах и на това
Цена 260 лв.
6 регулируеми крака
Ей това също не е лош варянт.
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=50
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн