Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Apache vs Intruder
Модератор: nkolev66
Apache vs Intruder
Здравейте приятели,
След като почти изчетох целия форум, реших че е време и аз да ви поискам компетентното ви мнение.
Спрял съм се на тези два харпуна:
SALVIMAR Intruder 75 см. - 124 лв.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/i ... truder.jpg
и
Kressi Apache 75 см - 95 лв.
http://www.sterlingleisure.com.au/img/p ... _C01_H.jpg
След многото ровене из нета, мисля че това са двата най-добри любителски харпуна в този ценови диапазон.
Като че ли ключовия момент тук ще се окаже спусковия механизъм и на двата модела.
Имам чуството че Интрудера е по-стабилно захваната тръбата ама знам ли.
Знам че има страхотни харпуни на пазара, но за 7-10 дена в годината, просто за тръпката не си струва по-скъп и хубав харпун.
Ще съм ви благодарен за всяко едно ваше мнение.
След като почти изчетох целия форум, реших че е време и аз да ви поискам компетентното ви мнение.
Спрял съм се на тези два харпуна:
SALVIMAR Intruder 75 см. - 124 лв.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/i ... truder.jpg
и
Kressi Apache 75 см - 95 лв.
http://www.sterlingleisure.com.au/img/p ... _C01_H.jpg
След многото ровене из нета, мисля че това са двата най-добри любителски харпуна в този ценови диапазон.
Като че ли ключовия момент тук ще се окаже спусковия механизъм и на двата модела.
Имам чуството че Интрудера е по-стабилно захваната тръбата ама знам ли.
Знам че има страхотни харпуни на пазара, но за 7-10 дена в годината, просто за тръпката не си струва по-скъп и хубав харпун.
Ще съм ви благодарен за всяко едно ваше мнение.
Re: Apache vs Intruder
Без изобщо да мислиш -Салвито !
Кресито е вече морално остарял като модел, и е с прав спусък.
Салвито е чисто нов модел, реверсен спусък -равнява се на 82см харпун, изобщо това е твоя харпун.
Кресито е вече морално остарял като модел, и е с прав спусък.
Салвито е чисто нов модел, реверсен спусък -равнява се на 82см харпун, изобщо това е твоя харпун.

- dimardesy
- новобранец
- Обратна връзка:
Скоро купих на един приятел същия този харпун на Салви, подържах го, стъкмих му го набързо и мога да кажа, че е прекрасен - много удобна дръжка, лесен за боравене и не на последно място е спусъкът, цената му спрямо качеството отговаря напълно... моят глас е за Салви...
Благодаря ви за отговорите.
Абе и мен нещо ме глождеше отвътре за интрудера, ама си викам все пак да попитам.
Още веднъж ви благодаря.
За да не отварям нова тема (макар че според мен е хубаво да има) искам да ви попитам за безопасността на децата.
Малкия е на 13 г., и от както разбра какво искам да правя тази година на морето, няма отърване от него.
Плановете ми бяха той с майка му на плажа, а аз по каманаците ама..
Та се питам дали е удачно дете да стреля с харпун. Естествено под зоркото ми око, обаче нали и аз съм начинаещ, та малко се притеснявам.
Абе и мен нещо ме глождеше отвътре за интрудера, ама си викам все пак да попитам.
Още веднъж ви благодаря.
За да не отварям нова тема (макар че според мен е хубаво да има) искам да ви попитам за безопасността на децата.
Малкия е на 13 г., и от както разбра какво искам да правя тази година на морето, няма отърване от него.
Плановете ми бяха той с майка му на плажа, а аз по каманаците ама..
Та се питам дали е удачно дете да стреля с харпун. Естествено под зоркото ми око, обаче нали и аз съм начинаещ, та малко се притеснявам.
Имах Апачи доста години и знам какво представлява , и понеже се интересувам главно от техническата част, "поразгледах" малко по-обстойно и Салвито. Та затова и съвета ми е такъв.
Относно детео-в никакъв случай не му забранявай, ами с теб и ти от близо му показваш, зареждаш и го учиш. така може и ти самия да не хванеш кой-знае какво, но детето определено ще има пример,икона , кумир !

Относно детео-в никакъв случай не му забранявай, ами с теб и ти от близо му показваш, зареждаш и го учиш. така може и ти самия да не хванеш кой-знае какво, но детето определено ще има пример,икона , кумир !

Сина ми хвана харпуна на 12г. Стъкму му някой много слаб или още по-добре му купи хавайка и бой по попчетата. Но задължително с него и около него. Като гледам и ти сега започваш затова че Умната, но аз първо бих натрупал малко опит преди да реша да пусна(обуча) сина си с харпун в морето. Това е опасно хоби, не забравяй това и е коствало живота на много народ.
Така е. Безопасността е на първо място.
Относно хавайката, взе ми думите от устата. Точно това се канех и да направя.
Всъщност аз съм наполовина морско чадо. Баща ми е от Балчик и като дете всяко лято от юни до септември съм все по буните.
Смея да твърдя че бях добър гмуркач, но никога не съм опитвал да ловувам с харпун.
Това лято пак съм там и смятам да обходя каманака между Балчик и Албена.
Относно хавайката, взе ми думите от устата. Точно това се канех и да направя.
Всъщност аз съм наполовина морско чадо. Баща ми е от Балчик и като дете всяко лято от юни до септември съм все по буните.
Смея да твърдя че бях добър гмуркач, но никога не съм опитвал да ловувам с харпун.
Това лято пак съм там и смятам да обходя каманака между Балчик и Албена.
Кофти работа.
Снощи си поръчах интрудера от сайта на Видракс, а днес ми казаха по тел. че го нямали в наличност.
Гадното е че като си решил че това е твоят харпун, всички останали сега ми бледнеят.
Май ще се кара само на хавайско.
Снощи си поръчах интрудера от сайта на Видракс, а днес ми казаха по тел. че го нямали в наличност.
Гадното е че като си решил че това е твоят харпун, всички останали сега ми бледнеят.
Май ще се кара само на хавайско.
Важното е да ти е кеф,и да ти е интересно ,а и с хавайката ще изкараш повече риба (със сигурност) е естественно попчета ама какво от това ,номера е да си изкараш почивката забавно и интересно ,отколкото да се търкаляш цял ден по плажа или по кръчмите.Успех ти пожелавам
.

...обезателно си носете буй ...едно време ставаше и без , но вече не

Интрудери ще има пак след 2 седмици.
Юли,
Ако до 26-27 си сигурен че ще дойдат, мога и да изчакам.
Впрочем намерих в София PICASSO SCORPION - 75 см. на 130 лв. та му се чудя.
Успех и на теб.
За буй не съм се замислял защото ще съм близо до брега ама знае ли човек.
Иначе си прав. Както писах и по-горе, сигурността на първо място.
Впрочем днес ми пристигна и неопренчето от ибей. Изненадан съм от качеството за 25 лири.
Ако до 26-27 си сигурен че ще дойдат, мога и да изчакам.
Впрочем намерих в София PICASSO SCORPION - 75 см. на 130 лв. та му се чудя.
Е това е целта. Обичам морето но мразя плажовете.roko-koko написа:Важното е да ти е кеф,и да ти е интересно ,а и с хавайката ще изкараш повече риба (със сигурност) е естественно попчета ама какво от това ,номера е да си изкараш почивката забавно и интересно ,отколкото да се търкаляш цял ден по плажа или по кръчмите.Успех ти пожелавам.
Успех и на теб.
За буй не съм се замислял защото ще съм близо до брега ама знае ли човек.
Иначе си прав. Както писах и по-горе, сигурността на първо място.
Впрочем днес ми пристигна и неопренчето от ибей. Изненадан съм от качеството за 25 лири.
Пусни някоя снимка на антерийката. А иначе - няма близо, няма далече - буй си требе, пък дори и да го ползваш като "помощна масичка".