Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Пайк Бъни
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Пайк Бъни
Колега от форума топло ми препоръча тези стримери за риболов на щука.Въпроса ми е...
Къде ги има,рачна изработка ли са и колко струват?
Мерси отнапред
Къде ги има,рачна изработка ли са и колко струват?
Мерси отнапред

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Пайк Бъни
От Македонияpi4a94 написа:От София ли си?

Macedonia

- pi4a94
- ще става разбирач
Пробвай при Иван Пигов и Риболовен свят.
Пайк-четата са ръчна изработка (от заешка козина). Можеш да ги намериш (ако сам не си ги изработиш) от риболовните магазини. Мога да ти кажа за София: - магазина на Красно село (срещу касата на Софийска вода - от кръстовището на бул. "Гоце Делчев" и "Цар Борис III" тръгваш по локалното към Руски паметник /от дясно/ и на първата пресечка свиваш в дясно. Магазинчето е на около 30-40 метра в уличката (пак от дясно). Други магазини - При Дария (Риболовен свят) - на бул. Гоце Делчев (преди Дойран) или в Младост-3 (зад Billa-та).
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Мерсиjagger1 написа:Пайк-четата са ръчна изработка (от заешка козина). Можеш да ги намериш (ако сам не си ги изработиш) от риболовните магазини. Мога да ти кажа за София: - магазина на Красно село (срещу касата на Софийска вода - от кръстовището на бул. "Гоце Делчев" и "Цар Борис III" тръгваш по локалното към Руски паметник /от дясно/ и на първата пресечка свиваш в дясно. Магазинчето е на около 30-40 метра в уличката (пак от дясно). Други магазини - При Дария (Риболовен свят) - на бул. Гоце Делчев (преди Дойран) или в Младост-3 (зад Billa-та).

Macedonia

- tiktak
- ще става разбирач
Ето, Никола:
http://akulataflyfishing.com/index.php? ... 008524ba2a
И още:
http://www.ivpfishing.com/products-main ... gory_id=34
Между другото колегата е прав - не са особено трудни за изработка, и материалите са достъпни.
http://akulataflyfishing.com/index.php? ... 008524ba2a
И още:
http://www.ivpfishing.com/products-main ... gory_id=34
Между другото колегата е прав - не са особено трудни за изработка, и материалите са достъпни.
Баце, като ме заведеш при ония щуки, аз ще си дойда с Пайковете.
Щот си ми приятел, половината ще си ги забравя в тебе
, а и ще получиш няколко безплатни урока как се лови щука със стримери
Щот си ми приятел, половината ще си ги забравя в тебе

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ако бе бацеКърцата написа:Баце, като ме заведеш при ония щуки, аз ще си дойда с Пайковете.
Щот си ми приятел, половината ще си ги забравя в тебе, а и ще получиш няколко безплатни урока как се лови щука със стримери

Macedonia

Днес, както се правех на шпакловчик
, така и ми писна да бъркам гипса, че си шпакловам тераската, понеже я одограмих (хваля се
). Писна ми и си пуснах двата рибешки канала по TV-то да погледам малко майсторите и да понауча нещо. Та както си гледах, взеха да ме сърбят ръчичките и се сетих, че лятото си загубих цялата кутия с пайк-бънита и по-тлъсти стримерчета, а вече е щукариадата. Та реших да си спретна два-три за днес. Реших, сторих го. Не станаха много добри, ама са си стримерчета. Аз в стримеровързването съм още малко новак
. Та ето какво се получи от моите "импровизации":
Три стримера, от типа на пайк-бънито. Е, за третия само опашката е от бъни, ама карай да върви - повечето е силикон. Реших да пробвам и един такъв вариант, а какво се е получило - ще го разбера на водоема.
Стримерите са с утежнение и са за спинингов риболов. Първият (пайкчето) е с тегло 2 грама (сух). Вторият - пайкчето с лъскавите ламета е с тегло 1,5 грама (сух) - умишлено му намалих утежнението, че козинката му е в повече и като се намокри, мисля, че ще го докарам като първия в мокро състояние. Третият е някаква моя си измислица и е с тегло 4 грама (сух). Поради по-малкото козина, него го утежних повече, за да го докарам пак до първите два след намокряне. Силиконът, който съм използвал е този, който е за пистолетите за лепене на горещо, но е с брокат (така съм купил силиконовата пръчка - има и с жълт брокат, със сив, с червен брокат). Искам да отбележа, че доста си поиграх, докато го формовам на куката, ама накрая се получи нещо - какво, ще го установя на водоема. На снимката едвам се вижда, че съм "вградил" и една гръбна перка над силикона от петльово перце. Има и две петльови коремни перки. А бе, получи се нещо като за начало, ама трябва да усъвуршенствам технологията. Зимата е за това
. Куките и за трите стримера са No 0. Хайде, стига толкова приказки. Да мина на снимките (правени са с телефон
):
Сборна снимка на трите стримерчета:

Пайкчето:

Пайкчето - кипра:

И силиконката:

Поздрави на всички.

Три стримера, от типа на пайк-бънито. Е, за третия само опашката е от бъни, ама карай да върви - повечето е силикон. Реших да пробвам и един такъв вариант, а какво се е получило - ще го разбера на водоема.
Стримерите са с утежнение и са за спинингов риболов. Първият (пайкчето) е с тегло 2 грама (сух). Вторият - пайкчето с лъскавите ламета е с тегло 1,5 грама (сух) - умишлено му намалих утежнението, че козинката му е в повече и като се намокри, мисля, че ще го докарам като първия в мокро състояние. Третият е някаква моя си измислица и е с тегло 4 грама (сух). Поради по-малкото козина, него го утежних повече, за да го докарам пак до първите два след намокряне. Силиконът, който съм използвал е този, който е за пистолетите за лепене на горещо, но е с брокат (така съм купил силиконовата пръчка - има и с жълт брокат, със сив, с червен брокат). Искам да отбележа, че доста си поиграх, докато го формовам на куката, ама накрая се получи нещо - какво, ще го установя на водоема. На снимката едвам се вижда, че съм "вградил" и една гръбна перка над силикона от петльово перце. Има и две петльови коремни перки. А бе, получи се нещо като за начало, ама трябва да усъвуршенствам технологията. Зимата е за това

Сборна снимка на трите стримерчета:

Пайкчето:

Пайкчето - кипра:

И силиконката:

Поздрави на всички.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Еха.. искам и аз такъв урок, че нещо не ги владея тези стримери! Като ги водя стават на клечкаКърцата написа: ще получиш няколко безплатни урока как се лови щука със стримери