Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Как да ги излъжа
Модератор: sapuna
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Как да ги излъжа
По време на последните си 2 излета (в Англия) ми се случи нещо доста интересно. И 2-та пъти използвах за захранка- царевица, гранули и конопено семе. Сместа я слагах в ПВА мрежа и я нанизвах на повода и между другото хвърлях по 4-5 шепи на 1,5-2 метра от брега, където беше половин метър(дълбочина). След извесно време идваше шаран (около 10 килограма) и започваше да обира захранката. Веднага пусках въдица (без шарана да се уплаши) и чаках. След 30-40 минути смяна на стръвта, още захранка и пак висене около пръчката. Рибата си обираше захранката без да вземе стръвта, а ги смених доста- топче, царевица и 14мм. пелет но без резултат.
За повод ползвам конец- 15-тина см.(70%) със силиконово покритие. Кука №10 с тефлоново покритие и т.н. и просто не мога да разбера защо шарана успяваше да избегне стъвта.
Утре съм отново на същото езеро и съм почти сигурен че пак ще дойде някой шаран, но дали ще успея да го излъжа- това вече не знам.
НЯКАКВИ ПРЕПОРЪКИ
и НАСЛУКА
За повод ползвам конец- 15-тина см.(70%) със силиконово покритие. Кука №10 с тефлоново покритие и т.н. и просто не мога да разбера защо шарана успяваше да избегне стъвта.
Утре съм отново на същото езеро и съм почти сигурен че пак ще дойде някой шаран, но дали ще успея да го излъжа- това вече не знам.
НЯКАКВИ ПРЕПОРЪКИ
и НАСЛУКА
Колега,дюзена ти е добър,но на тази стръв,по това време трудно ще стане.Миналата седмица и аз висях като прани гащи 4часа но на такава стръв не искаше и да чуе.Тогава се сетих думите на баща ми,че есен и пролет шарана се лови на жива стръв.Използвах едър червен земен червей и малка рибка-симеонче-щипок.Само за час и половина,4удара-2по 3,5кг и 2 около 2кг.Това е то шарана-таласъм риба,а при твоя случай,като е толкова голям,ще е още по-хитърНаслука.
Sharko!
МОДЕРИРАНО!!! ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!!
- Carp Master
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Иван Клисура,големия шаран да не обираше отстрани на захранката царевичката(в ляво или в дясно кадето и да е)Ако е така ти препоръчвам :Хвърляш си захранката и на 30-40см(най-много метър и половина)си хвърляш стръвта.Някаде по нета бях чел,че големия шаран първо обира царевичките(или топчета или пелетите)За това както ти предложих първо хвърляш захранката и до нея НЕ В НЕЯ и стръвта.Е това е от мен И НАСЛУКА 

Разговор в къщата на рибар:
- Откъде се връщаш? - пита го съпругата му.
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
- Откъде се връщаш? - пита го съпругата му.
- От язовира!
- А къде е рибата?
- В него ...
опитаи c паcта-знае6 за какво cтава вапроc.замешаи иа по риадка за6тото водата вече е по cтудена.прави6 топка като егг,топчето и куката ватре в неиа.напоcледак хванах доcта шарани така.лин cа6то.на 30cм.от куката cаc cтравта-фидер витх гроунбаит.повече инфо-07974247717
i live for fishing.....and i am the best.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Опитай да захранваш по малко но периодично така че да държиш рибите там и лови на това с което храниш . Препоръчвам ти монтажа да ти е на косам с инлайн тежест на това с което храниш (примерно царевица) обаче с повдигаш за да изпъква.Почти съм убеден че ще имаш успех.Няма причина рибата да ти заобикаля стръвта нарочно просто не е попаднала на нея.Може би си направил прекалено голямо хранително петно и рибата просто не е стигнала до стръвта ти.
За бракониерите само слънчаци
!