Remont na fiberglasova lodka.

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

zerin1
новобранец
новобранец

Remont na fiberglasova lodka.

Мнение от zerin1 »

Почвам да реставрирам тази лодка , това е началното състояние.
Лодката е 4,05 метра на 1,50 60 см бордове.

[URL=http://www.hizliupload.com/][img]h ... .jpg[/img] Hizliupload.com[URL=http://www.hizliupload.com/][img]h ... .jpg[/img] Hizliupload.com[/url]Изображение Hizliupload.com[/url]
Последно промяна от zerin1 на Сря Юли 20, 2011 4:08 pm, променено общо 1 път.
zerin1
новобранец
новобранец

Re: Remont na fiberglasova lodka.

Мнение от zerin1 »

Първите стъпки.
Стана полесно от колкото очаквах .
Работя само във Неделя ако не съм в морето.

[URL=http://www.hizliupload.com/][img]h ... .jpg[/img] Hizliupload.com[URL=http://www.hizliupload.com/][img]h ... .jpg[/img] Hizliupload.com[/url][/url]
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

:smt038
Обичам природата, но не само на картинка !!!
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Евала за начинанието.Аз не бих се захванал с такава реставрация,но като гледам ще се справиш.
tanosliven
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tanosliven »

Браво за мерака!!!!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Браво за ентусиазма.
Ама нямаше ли да е по добре да почнеш нова ?
Много изгоряла ми се вижда тази ? :smt017
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Кире,верно че е пълен с ентусиазъм :lol: :lol: :lol: Цялата работа е че се опитва да доказва колко бързо и евтино може да ремонтира тоя Бронтозавър :lol: :lol: :lol: Ще лепне по един плат и ще каже че я е завършил за 200лв :lol: :lol: :lol: Остави го да я прави,нека видим до колко ще е въстановена и ще бъде ли направена както трябва. :drinkers:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
zerin1
новобранец
новобранец

Мнение от zerin1 »

Не е прегоряла здрава е мръсна е на снимките ,
че токущо я бях изкопал изпод пясъка.
Останала безстопанствена посчупилиса я
Свалилиса алуминиевият обръч дет държи двата пласта затуй се е отворила и счупила.
Със 5-6 кг полиестер и 2-3 кг стъклоплат ще я излекувам.
Ще ми остане и доста материал за ремонт на самоделката дет в момента ползвам ,нова ще ми излезе много по скъпо .
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

zerin1 написа:Не е прегоряла здрава е мръсна е на снимките ,
Свалилиса алуминиевият обръч дет държи двата пласта затуй се е отворила и счупила.
Ще ми остане и доста материал за ремонт на самоделката дет в момента ползвам ,нова ще ми излезе много по скъпо .
Майна,ясно е че нещо си пощръклял,ама щом имаш сърбеж,чеши го :lol: :lol: :lol:

Красимир Кюрпеков

Мнение от Красимир Кюрпеков »

Не разбирам нищо от лодки. Ама според мен някой трябва да е откачен, даже да си помисли ,от това корито за прасета, да направи лодка и да влиза спокойно във водата :wink:
zerin1
новобранец
новобранец

Мнение от zerin1 »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:
zerin1 написа:Не е прегоряла здрава е мръсна е на снимките ,
Майна,ясно е че нещо си пощръклял,ама щом имаш сърбеж,чеши го :lol: :lol: :lol:
Вичев не се познаваме не знаем кой с какво се занимава ама даваш го много остро бе брат или бате
аз съм на 43 години работя като инженер във Фиат Турция и не сам толкова глупав колкото ти си мислиш.
Не рзабирам защо си против възстаоновяването и защо обезателно ремонта трябва де е скъп .
Това е съвсем нормална рибарска лодка не е някоя луксозна яхта та да се използуват много скъпи материали Тик Маун и пр.
Аз няма да я правя за Пловдивския панаир , нямам и намерение да я продавам .
Дай нещо твое ама ти да си го правил или ремонтирал да видим защо иде реч .
Някои хора гледат и виждат празната част на чашката други пълната , кво да се прави разни хора разни идеали.
Не съм тръгнал да доказвам нещо , правя нещо което ми харесва да го правя .
Ако нещо не ти харесва просто не пиши по темата и това си е ако не си нацист предлагам мир.
tanosliven
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tanosliven »

колега не е въпрос за глупост и за доказване и отново браво за мерака ти но с 5-6 кила полиестер няма да ти стигнат за да стане здрава.Полиестера не го гори само от слънцето ,има и други фактори.Лодката е в окаяно състояниие но няма невъзможни работи въпроса е дали си струва в краина сметка -говорим за правилна работа винаги.Имам лодка 4 м полиестерна която плува но иска реставрация но след като сметнах колко материал ми трябва се отказах -по ефтино еми излиза нова,защото върху лодката която тежи Х кила добавяш още 1/3 и после ти трябва друг двигател и т.н.....На тази лодка и трябват нови усилващи ,,греди'' а само там са 5-6 кила смола :wink: Успех!!!
tanosliven
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tanosliven »

виж тука малко :wink: http://www.youtube.com/watch?v=8woh70C6alg'
а това за инжинерите по добрте не го казвай вече Последното което прави един човек по- умен е една диплома :wink: с уважение!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

zerin1 написа: Дай нещо твое ама ти да си го правил или ремонтирал да видим защо иде реч .
Някои хора гледат и виждат празната част на чашката други пълната , кво да се прави разни хора разни идеали.
Не съм тръгнал да доказвам нещо , правя нещо което ми харесва да го правя .
Ако нещо не ти харесва просто не пиши по темата и това си е ако не си нацист предлагам мир.
За да не говорим празни приказки,ще ти покажа една,дето съм я въстановил напълно,като за целта ми отидоха към месец-два търкания и матиране и т.н и т.н.Искам да ти кажа че нещо ни се разминават вижданията за ремонт :idea: :idea: :idea: За мене ремонт и възтановяване на нещо,означава да се направи така че да не си личи какво е било преди.Козметични ремонти или просто за показване на това че знаеш какво правиш,нямат нищо общо с истината.Повярвай ми,не съм расист и когато говора,казвам това което знам и говоря само истини.Аз съм точен пич и не обичам даси чеша езика.Също така,ще ти кажа че не съм инженер,обаче това не ми пречи да знам доста неща и да мога да работя със всички видове машини и апарати/почти де/и ако не знам,веднага се заемам да се науча ако ми е необходимо да го знам :idea: :idea: :idea: Ето ти сега да видиш аз как работя и тогава ще спорим дали мога или не.Дано да ти хареса лодката ми :lol: :wink: Мир щом искаш, но ако ще правиш възтановяване,пак повтарям,направено както трябва с качественни материали,ще отидат доста пари.Само отгоре-отгоре,нещата не ги приемам.Казвам ги тези неща,защото аз не се скъпя да влагам материали и искам да имам лодка.В моите лодки никога от както се занимавам с тях/имал съм в годините поне 6 лично мои/в момента имам 5,съвсем други,старите 6 които съм ги имал,само две стоят никога,ама никога не е завиван винт,които да не е неръждаем :idea: :idea: :idea: Ето ти снимките и си кажи мнението :wink: :wink: :wink:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Само волана е 40-50лв,а лодката тук на снимките е без Бортекс ли беше или Бортек,не съм сигурен за точното произношение,само той е около 300лв.Така че,просто викам да приключим и ако съм до тебе по време на ремонта,щяш да ти проследя работата.Лошото е че съм като свекърва и педантичен до лудост,всичко гледам да се прави както трябва.Т ако съм около тебе,200лв ще са ти само мечта :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :drinkers: :drinkers: :drinkers:

П.П За да не пускам нова тема,има си на предвид че лодката съм я качвал в сайта такава каквато я взех,черна с няколко дупки и на места с прегорял от времето мат,няма да ти казвам колко ми легна,ще хвърлиш инструментите :lol: :lol: :lol:

Георги Вутов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Георги Вутов »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Ето ти снимките и си кажи мнението :wink: :wink: :wink:
От всичко най ме кефи знаменцето :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”