На каква стръв се хваща червеноперка

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Николай
новобранец
новобранец

На каква стръв се хваща червеноперка

Мнение от Николай »

Ако знаете ми пишете
ПРИСТРАСТЕН РИБОЛОВЕЦ
DAO bobus^

Мнение от DAO bobus^ »

Привет Николай, червеноперката се лови на бял червеи :wink: :arrow:
Аватар
meto
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от meto »

DAO bobus^ написа:Привет Николай, червеноперката се лови на бял червеи :wink: :arrow:
i na jito i na kus-kus i na testo i na hlqb i na troha,chat pat izliza na nekoi vodemi na torno cherveiche...
Николай
новобранец
новобранец

Мнение от Николай »

На кои водоеми около София излиза червеноперката.
ПРИСТРАСТЕН РИБОЛОВЕЦ
kater

chervenoperka

Мнение от kater »

chervenoperkata e nay-bezvkusnata sladkovodna riba....tuk ya ima mnogo...hvarlyam ya obratno vyv vodata....ne ya obicham...i predpolagam che pochti vsichki ribari ya nenavijdat....:-((
Аватар
unknown
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от unknown »

На кои водоеми около София излиза червеноперката.
На панчареево на бяло жито(грухана пшеница)
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

червеноперка или бабушка

Мнение от chirusa_bg »

вие хубаво отговаряте ама за червеноперка ли говорите или за бабушка ?????
kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalinanimal »

Eто да не се бъркате:

Истинската червеноперка също е член на семейство шаранови. Тя е сред най-красивите риби в нашите водоеми, но и се среща значително по-рядко от бабушката, с която често се обърква от въдичарите. Размерите є са дължина до около 30–40 см и тегло до 1 килограм. Рядко тя може и да надхвърли това тегло, за да достигне до 1,5 кг. От бабушката се различава по жълтеникавия цвят на очите, които при другата риба са оранжево-червени. Устата на червеноперката сочи нагоре, което подсказва и хранене на повърхността. Гръбната є перка е поставена доста зад началото на коремните плавници, които при бабушката са на една вертикална ос с гръбната перка. Съществена разлика е и това, че червеноперката има много по-малко слуз по люспите, отколкото при бабушката. Гърбът на тази истинска водна красавица е кяфяво-зелен, а отстрани е покрита с люспи, които бият на бронз и златисто. Само при малките рибки те са все още сребристи. Червеноперката е доста гърбава риба. Тя е силно странично сплесната и като форма на тялото повече прилича на платика, отколкото на бабушка. Най-голямата атракция при нея обаче са плавниците – червени и дори виненочервени, донякъде с изключение на гръбната перка, която може да жълтее или да бъде оранжева. Рибата расте по-бързо от бабушката и предпочита стоящи и бавно течащи води. У нас се среща значително по-рядко от съперницата, с която често я бъркат. Червеноперката заема съвсем друга екологична ниша, тя винаги търси укритие в близостта на водната растителност и обитава средните и повърхностните водни пластове. Най-добре червеноперката се развива в слабоалкални води. Храни се отначало със зоопланктон, а сетне с растения, личинки, охлюви и насекоми.
дай рибо рибо дай
6tukata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

otgovor:)

Мнение от 6tukata »

4ervenoperka izliza na bql i toren 4ervei,hlqb,kus-kus a po-edrite-i na jito.NASLUKA :lol:
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

А какво ще кажете за червеноперка на булдо,а?Аз съм хващал и то не една или две.Пролетно време се лови почти успоредно с кефала на река Росица село Водолей и то на най големите мухи.Иначе на дупка в леда на мормишка също взема.Веднъж като ходих на мормишка на дупка в леда един колега до мен ловеше дребен къщур на рибенце и хвана 2 огромни червеноперки НА РИБКА -нажултали здраво но това са само аномалии.Много ефикасно съм ловил червеноперка и бабушка на консева сладка царевица-по 5 кг на ден.А не рядко ми се е случвало на твърда зряла царевица накицната предварително 2-3дни във вода за да омекне със повод о,15 плетено влакно и огромна кука(такъм специално за едър шаран)да хвана червеноперка половин кило всяка.За стръв зимата става и хирономуса,коноп,тесто от спринцовка и много други-мравка ,муха ручейник,мамарец и т.н.....................и т.н...............................
Аватар
коко
новобранец
новобранец

Мнение от коко »

Може да ти се струва необичайно, но от личен опит ще ти кажа да опиташ както за захранка, така и за стръв " КУС-КУС" . Наслука !!!
Обичам да я ловя тази пущина....!!!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

ВНИМАНИЕ

Мнение от chirusa_bg »

Внимавайте със отговорите , момчето пита за ЧЕРВЕНОПЕРКА стига сте му давали акъл как да лови бабушка ,че може въообще да не разбере какво е хванал :)))
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Ако говориш на мен-не ми се струва изобщо необичайно,защото зимата основно на кус-кус и жито я скъсвам с цел да не ме нападнат костур4ета на беия червей и глистите.А относно бабушката и 4ервеноперката,няма как да се обърка щото ве4е е обяснена разликата,а и не познавам рибар който не я знае.
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

И оше едно пояснение-червеноперка и бабушка се ловят на абсолютно една и съша стръв.
tyson
новобранец
новобранец

Мнение от tyson »

Айде разберете се червеноперка Scardinyus erytrophtalmus или бабушка Rutyllus rutyllus
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”