микроязовир-подготовка и зарибяване! помагайте със съвети :)

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
svemar
новобранец
новобранец

микроязовир-подготовка и зарибяване! помагайте със съвети :)

Мнение от svemar »

здравейте,от доста време уговарям един микро язовир да го взема под наем,първоначално ще е за 5години,с опция за продължаване,в момента е изпразнен и искам компетентни хора(ако имат опит в това-супер) да ми дадат съвети и напътствия относно всички етапи вклЮчително зарибяването!!!
Благодаря ви предварително !!!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Re: микроязовир-подготовка и зарибяване! помагайте със съвет

Мнение от barutchiata © »

Личното ми мнение е най-добре да намериш развъдник където имат ихтиолог който работи там или който им дава съвети и напътствия в отглеждането на рибите. С други думи действащ и работещ по професията си човек. Кажи му, че искаш платена консултация (щото бате безплатни обяди няма и вместо да ти помогне мое да те набута) и той да ти даде съвет като хората. Човек дето е учил и това му е работата. Ловенето на риба няма нищо общо с отглеждането и лекуването на такава. Работите не са никак прости и не става да хвърлиш 1 или 10 тона зарибителен материал някъде. Този човек ще те консултира как и колко да храниш рибата според температура и т.н. Искам да ти кажа, че наред с качествените мнения по форумите, които са много малко, съм се наслушал на "компетентни" мнения. Така, че ако искаш да правиш нещо сериозно не е тука мястото. И преди да намериш човека е хубаво да си подготвиш домашното, колко кубически метра е водоема, дълбочина, надморска височина, какъв е дебита на втичалото, едно ли е или повече, пресъхва ли лятото и т.н. И не на последно място е важно за какво ще отглеждаш рибата, дали за продажба или за платен риболов. Успех от мен в начинанието
svemar
новобранец
новобранец

Мнение от svemar »

благодаря за отговора,беше достатъчно кратък и ясен!
ще намеря човек които да ми помогне !
svemar
новобранец
новобранец

Мнение от svemar »

а случайно да познаваш някой ихтиолог към когото да ме опътиш?
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”