Щука на Огоста - 21.10

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Щука на Огоста - 21.10

Мнение от Stefko »

Чудех се къде да пусна темичката - спининг, щуки, къде кълве... Ама нека да е тук, че хем да има малко информация за риболова по Огоста в момента, хем да се похваля за изненадващото сефте...
Та деня е 21.10 - Събота. Бях решил да идеме с приятелката да потърсим някоя щука или някой дребосък на плувка, но плановете ни се объркаха сериозно поради лошото време (любимата е малко зиморничава, а аз трябваше да пазя поведение за неделния риболов :oops: :oops: ) Седяхме у дома, почивахме, хапнахме...и към 3 следобяд не издържах - Реших, че е редно поне да ида до реката та да си наловя малко стръв за неделното ми посещение на топлия канал. В 4 вече пътувах към Огоста въоръжен единствено с рачило, кофа и спинингова тояжка. Знаех, че няма да имам време за риболов, но ми се щеше да изпробвам новата Моска, както и едни самоделни системки "Драшкович" докато чакам дребосъците...
Мястото, което бях избрал бе над т.н. "мизийски" мост, т.е. местата под с. Гложене и заварих невероятно рибарско присъствие Бреговете бяха буквално окопирани от риболовци - брегът откъм Мизия с плувкаджии, а другия с щукари на тапи. Позавъртях се докато преценя къде да пусна рачилото и набързо се усведомих за кълването през деня. Сговорлив колега показа 3 прилични щуки (1-2 кг) в багажника си и сподели за още толкова изпуснати. Явно се канеше да си ходи и аз бързо заех неговото място...
Пуснах рачилото в един шавар и се заех със спининга. Първа във водата полетя Моската. Държа се симпатично, но рибите явно не проявиха интерес... След 20-тина минути успях да си осигуря няколко дребосъка и единия веднага бе умъртвен и монтиран в споменатата вече самоделка "Драшкович" (Ей, ама има си значение човек като гледа повечко телевизия :lol: :lol:). Никога не бях хващал риба с подобна джаджа (то и опитите ми се броят на пръсти), та ми беше доста любопитно как ще е този път... Още на първото хвърляне усетих някакво почукване- нищо. Второ хвърляне - отново подръпване и този път разбойника увисна на долната тройка - дребно щукле от порядъка на около 25-30 см. Пуснах го. Невероятно щастлив от сефтето си, донагласих рибката и отново замятах. Последваха 2 празни хвърляния след което пищене на аванс, огъване на тояжката и 10 - минутна борба. Оказа се чудесна щука с размер 61 см. и тегло някъде към 2,5 кг (не я претеглих). Добре че беше колегата до мен да помогне с кепчето, че моето си остана в колата :? Беше налапала рибката доста лакомо, като и двете тройки бяха в устата й - просто класика :wink: Е това вече си беше достойно сефте и достатъчен повод да обърна занапред по-сериозно внимание на монтажите с мъртви рибки 8)
Брибрах се доволен и се заподготвях за следващия ден.
А равносметката от деня: Щука имаше доста и явно беше гладна. Кълвеше най-вече на тапа с жива рибка. Водата студена и доста намаляла. Плувкаджиите отсреща скучаеха :roll: Гледането на телевизия може да бъде и полезно :!:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

??/

Мнение от Gan4eff »

Я ми кажи ако може какъв е тоя номер с умряла рибка 4е нешто не схванах .мерси предварително
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Re: ??/

Мнение от Stefko »

Gan4eff написа:Я ми кажи ако може какъв е тоя номер с умряла рибка 4е нешто не схванах .мерси предварително
Трудно ми е да обясня, затова по-добре разгледай нещата тук: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t ... sc&start=0
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

За да не отварям нова тема ще покажа тук как се представих в почивните дни. В събота на Огоста се разписах с една 50 см. такава:
Изображение
Клъвна на жива рибка - каракуда. За съжаление други удари нямах...
На следващия ден избрах Дунава и заложих само на спининг. Резултата:
Изображение
Добро щукле с размери 60 см. и тегло към 1,7 кг. Беше хаерсало един бял туистер, с който в последствие "захраних" :lol: :lol:
Тая седмица ще ги тормозя още и да се надяваме, че ще има нови емоции :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”