Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Защо?
Модератор: Paublo_Eskobar
- Ribarq.s.m.
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Защо?
Привет колеги
Проблема ми е следния.Когато хвърля рибата започва веднага да атакува захранката и върха ми се огъва,но като засеча няма нищо.Захранката не я правя твърда.Моля някой да ми обесни как да разбера кога рибата яде от захранката и кога да засичам
Проблема ми е следния.Когато хвърля рибата започва веднага да атакува захранката и върха ми се огъва,но като засеча няма нищо.Захранката не я правя твърда.Моля някой да ми обесни как да разбера кога рибата яде от захранката и кога да засичам

Re: Защо?
А какви куки ползваш
- Ribarq.s.m.
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Koгато си хапва от храната по дъното, в близост до кошничката,няма как да опъва линията, съответно не може да имаш индикации на върха. Върха ти показва когато рибата е взела стръвта на куката и тръгва с нея. В тези случаи 90% от рибите се самозасичат. Смятам, че или използваш големи куки, или монтажа ти не е съвсем в ред, от кошничката на долу.
п.п. Какъв монтаж използваш колега и за какви риби ?
Последно промяна от tamihal на Нед Юли 24, 2011 9:49 pm, променено общо 1 път.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Най-вероятно захранката ти прави обляк нагоре по водата и вдига рибата нагоре и когато хранилката ти падасажа плува около хранилката и се блъска във влакното и това води до така наречените фалшиви кълванета. Каква хранилка използваш ?
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Ribarq.s.m.
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Mонтажа ми е следния:стопер,Г образта трабичка и нанея закачена хранилката,вирбел,повод с кука.Размера на куката е 10 с повод 0,14.Използвах го за каракади.Проблема е,че като хвърля рибата веднага се нахвърля на хранилката и захранката няма време да падне.Иначе аз пак хваштам риба но от 3 кълванета 1 вадя.tamihal написа:Koгато си хапва от храната по дъното, в близост до кошничката,няма как да опъва линията, съответно не може да имаш индикации на върха. Върха ти показва когато рибата е взела стръвта на куката и тръгва с нея. Смятам, че или използваш големи куки, или монтажа ти не е съвсем в ред, от кошничката на долу.
ето го и монтажа : http://www.stevas.eu/index.php?option=c ... &Itemid=44

- Ribarq.s.m.
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Това как го разбра?Ribarq.s.m. написа:Проблема е,че като хвърля рибата веднага се нахвърля на хранилката и захранката няма време да падне.
Колко са големи тия Каракуди и на каква стръв ги ловиш?
- Ribarq.s.m.
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Незнам как да го разбера но поне аз така си го обеснявам.Kаракудите не са много голями кам 25 сантиметра и ги ловя на три бели червея.Калин–Стоянов написа:Това как го разбра?Ribarq.s.m. написа:Проблема е,че като хвърля рибата веднага се нахвърля на хранилката и захранката няма време да падне.
Колко са големи тия Каракуди и на каква стръв ги ловиш?

- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Тези дето ги улавяш за къде са закачени, в смисъл налапали ли са или съвсем леко за джуката?
- Ribarq.s.m.
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Не чак съвсем леко смисъл нормарно както трябва за долната джука.Нямаше риба която да е глътнала навътре.Калин–Стоянов написа:Тези дето ги улавяш за къде са закачени, в смисъл налапали ли са или съвсем леко за джуката?

- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Увеличи малко дължината на повода и си намали размера на куките. Уловените риби ще станат в пъти повече.Ribarq.s.m. написа:Не чак съвсем леко смисъл нормарно както трябва за долната джука.Нямаше риба която да е глътнала навътре.Калин–Стоянов написа:Тези дето ги улавяш за къде са закачени, в смисъл налапали ли са или съвсем леко за джуката?

- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Вземи си фуна номер 12 и/или 10 и както каза колегата пробвай по-дълъг повод 40-50см. примерно, вземи си за основа на захранката някаква за фидер, за да стои по-лепкава.
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Храната за фидер в стоящи води , разбирай язовири и езера в никакъв случай не трябва да е лепкава... Дори на против , до няколко минути след като хранилката е паднала на дъното , тя трябва да се е разтоварила / изпразнила/ .Ясен Генсузов написа: за да стои по-лепкава.