Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Цонево и платиките
Цонево и платиките
Здравейте приятели!
Не съм писал скоро, но това не значи, че съм спрял да ходя за риби!
След каракудените фиести на ез. Мандра, решихме да посетим яз.Цонево, така леко да сменим танца
На разсъмване поехме на север и след поройния дъжд при прохода, Цонево се появи в цялата си прелест. Този водоем ме изпълва с някакво магическо въодушивление, много си го обичам! Брега, на който ловихме бе покрит с дива мента и това още повече ме замая. До нас имаше колеги от София, курортисти, които се оплакаха от пълна липса на нормални риби, но ни пожелаха успех де, поне ние да хванем нещо при този микробус пълен с въдици би било срамота!
Настанихме багажите и започнахме да бъркаме храната. Аз да си призная на свободен риболов никога не ползвам финна храна. Значи, парчета едро смляни зърна, едри трохи, абе с две думи едра мозайка за замаска.
Ай Ся, ще гоним едро да го ева!
Предварителната схема бе щека на 13 и фидер на 25-30м според дълбочината(не повече от 8-9м). При замерване на щеката излезе 4.8м, а на фидера при мен 8-8.5м точно по поръчка. При Роската в дясно бе значително по- плитко, а на фидера му бе около 4м.
Аз щото съм профешинъл стартирах първи, ми кво да сторя бързо разставям и сбирам
Стартирах с малко храна 5-6 гръцки грейпфурта и един миролюбовски домат
Стрелнах жито и царевица малко бял и зачаках. Почти на мига изкарах една средна бабушка, което ме успокои все пак има нещо!
На фидера едно прозрачно попче също отчете присъствие на нещо живо там долу!
И така постепенно бабите блезоха в ритъм, но платиките ги нямаше. В дясно от мен на 13м колегите ми нямаха удар, нещо не бе наред. Ся аз чи не пускам баби след мен,не пускам, ама това не е турнир, а исках и френдовете да ловят
Изведнъж върха на фидерчето стабилно и категорично се сгъна, ама от сърце. Бре тежи бе, викам айде първата лопата и така ето я на:

Момченцето зад мен току що бе донесъл сандвичи на баща си.......само с хляб.
Детето бе много учудено от къде е тази луканка по пътя:
Ето я и в близък план!

И така на щеката бабите полудяха, но едрите риби взимаха само на дълбочина. Роската в дясно влезе в добра серия на фидера, като при него се появиха и няколко каракуди, може би заради по-малката дълбочина.
До обед извадих още няколко хубави платики:

Тука фотографа се е престарал с близкия план

Една красавица с оранжева гушка!

Това са френдовете: - Най-новото попълнение - Павката от Плевен(вече натурализиран Бургазлия
) и Роската в дъното.

А това фидеро-щекарското ми разположение!
Обърнете внимание на прилежно подредените гамашки до хладилника с ледени бири. Боец за образец!

А те това е стръвта:
Бял, едър торен, дребен торен, бяло жито с млечна царевица, обикновенно жито, капачка от Шуменско 1л.
По обед духна моряка и настана такова течение, че докато потъваха кошниците се отместваха 3-4м, а плувка 2гр направо си лежеше.

Тука малко пейзажи за тези, дето искат да разберат къде е мястото!

По обед спрях умишлено да подавам храна на щеката, за да може и тези от дясно ми да ловят. Явно рибата идваше от ляво и се спираше при мен. Това даде резултат и радностни възгласи се разнесоха тутакси!
Иначе платиките по обед прекратиха с яденето. Аз изкарах щеката и извадих и ВТОРИЯ си фидер
Целта ми бе да засиля храненето на голямата дистанция и някак си да накарам иначе лакомите платики да се посъберат повечко!
Това за жалост не се случи, но поне лових на два вида стръв постояанно.
Ето още една джапанка:

Ето и още една с новото ми оръжие, специалана разработка от братски китай и ДЕТО ЩЕ ИМ ГО ПРАТЯ ОБРАТНО ДА СИ НАРЕДЯТ ПРАВИЛНО водачите.
Ох превъзбудих се, но вече съм по-добре. Какво ли не прави вида на изпотена бира!

Този човек не се усмихва,....просто му тежи, а фотографа се бави!

Ето го и Роската с неговия улов. Павката ще го снимам след два месеца. Тогава ще го видите до къде е стигнал!

Хайде чао, весело и дашно лято!
Пък на всеки да се даде каквото иска!
Не съм писал скоро, но това не значи, че съм спрял да ходя за риби!

След каракудените фиести на ез. Мандра, решихме да посетим яз.Цонево, така леко да сменим танца

Настанихме багажите и започнахме да бъркаме храната. Аз да си призная на свободен риболов никога не ползвам финна храна. Значи, парчета едро смляни зърна, едри трохи, абе с две думи едра мозайка за замаска.

Предварителната схема бе щека на 13 и фидер на 25-30м според дълбочината(не повече от 8-9м). При замерване на щеката излезе 4.8м, а на фидера при мен 8-8.5м точно по поръчка. При Роската в дясно бе значително по- плитко, а на фидера му бе около 4м.
Аз щото съм профешинъл стартирах първи, ми кво да сторя бързо разставям и сбирам

Стартирах с малко храна 5-6 гръцки грейпфурта и един миролюбовски домат

Стрелнах жито и царевица малко бял и зачаках. Почти на мига изкарах една средна бабушка, което ме успокои все пак има нещо!

И така постепенно бабите блезоха в ритъм, но платиките ги нямаше. В дясно от мен на 13м колегите ми нямаха удар, нещо не бе наред. Ся аз чи не пускам баби след мен,не пускам, ама това не е турнир, а исках и френдовете да ловят

Изведнъж върха на фидерчето стабилно и категорично се сгъна, ама от сърце. Бре тежи бе, викам айде първата лопата и така ето я на:
Момченцето зад мен току що бе донесъл сандвичи на баща си.......само с хляб.

Ето я и в близък план!
И така на щеката бабите полудяха, но едрите риби взимаха само на дълбочина. Роската в дясно влезе в добра серия на фидера, като при него се появиха и няколко каракуди, може би заради по-малката дълбочина.
До обед извадих още няколко хубави платики:
Тука фотографа се е престарал с близкия план

Една красавица с оранжева гушка!

Това са френдовете: - Най-новото попълнение - Павката от Плевен(вече натурализиран Бургазлия

А това фидеро-щекарското ми разположение!

Обърнете внимание на прилежно подредените гамашки до хладилника с ледени бири. Боец за образец!

А те това е стръвта:
Бял, едър торен, дребен торен, бяло жито с млечна царевица, обикновенно жито, капачка от Шуменско 1л.
По обед духна моряка и настана такова течение, че докато потъваха кошниците се отместваха 3-4м, а плувка 2гр направо си лежеше.
Тука малко пейзажи за тези, дето искат да разберат къде е мястото!

По обед спрях умишлено да подавам храна на щеката, за да може и тези от дясно ми да ловят. Явно рибата идваше от ляво и се спираше при мен. Това даде резултат и радностни възгласи се разнесоха тутакси!

Иначе платиките по обед прекратиха с яденето. Аз изкарах щеката и извадих и ВТОРИЯ си фидер

Целта ми бе да засиля храненето на голямата дистанция и някак си да накарам иначе лакомите платики да се посъберат повечко!
Това за жалост не се случи, но поне лових на два вида стръв постояанно.
Ето още една джапанка:
Ето и още една с новото ми оръжие, специалана разработка от братски китай и ДЕТО ЩЕ ИМ ГО ПРАТЯ ОБРАТНО ДА СИ НАРЕДЯТ ПРАВИЛНО водачите.
Ох превъзбудих се, но вече съм по-добре. Какво ли не прави вида на изпотена бира!
Този човек не се усмихва,....просто му тежи, а фотографа се бави!

Ето го и Роската с неговия улов. Павката ще го снимам след два месеца. Тогава ще го видите до къде е стигнал!

Хайде чао, весело и дашно лято!
Пък на всеки да се даде каквото иска!

- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Цонево и платиките
Браво Докторе добре сте ги наскубали ама май някой липсва в отбора 

Кльонка във ръката и напред във водата!!!
Железен си, Доки! А и фидерчето вече здраво ти залепна на ръчичката..
Хубав, подробен репортаж!
Поздрав!

Хубав, подробен репортаж!
Поздрав!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Чудесен репортаж! А риболова е повече от супер-майсторска работа! 

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Супер
Има приятно настроение в излета и репортажа, респект 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
ivcho79 написа:Браво Докторе добре сте ги наскубали ама май някой липсва в отбора

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Екстра... 

- muhito
- вече хвърля и на тежко
Както винаги на ниво! Браво Док!

- MANYAKA
- кандидат преподавател
Невероятен както винаги.Поздравления Докторе.
ГолУем си Докторе!!!
ПП: Арно синьо чадърче имаш

ПП: Арно синьо чадърче имаш

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
Браво Докторе! 

-
- разбира нещата
Браво, Док! Супер излетче сте си спретнали, и на чудесно място. Гледам - на никъде не тръгваш без фидерче, а!?

Колкото повече толкова повече!
барона написа:Браво, Док! Супер излетче сте си спретнали, и на чудесно място. Гледам - на никъде не тръгваш без фидерче, а!?![]()