Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Спука ми се лодката !!!
Модератор: emo vasilev
-
- вече хвърля и на тежко
Спука ми се лодката !!!
Оставих си лодката в гаража и по правило си изпускам на половина въздуха от балоните, но този път забравих и от жегата двата балона изгърмяха. Като я видях ми се пререва. пораженията са големи.

и ясно се вижда че целия плат е повреден . Разделил се е на пластове. Външната гумирана част се е отделила от плата . Тук ще вметна още снимки

Повредите по другия балон са единтични само че при него не е успяла да се спука повърхностния гумиран слой а същия се е надул като цицина

С две думи и двата балона имат идинтични поражения
По мое мнение трябва да се изреже тази част означена с червено и да се подмени с нова или да се разлепи от шева, който се вижда ясно, ако разлепване въобще е възможно де

Лодката е Промарин 330 с твърдо дъно служила ми вярно до сега

Колеги кажете къде ремонтират такива повреди професионално ????
На тази снимка отново е първия балон и дупката която се е получила около 6-7 см.

и ясно се вижда че целия плат е повреден . Разделил се е на пластове. Външната гумирана част се е отделила от плата . Тук ще вметна още снимки

Повредите по другия балон са единтични само че при него не е успяла да се спука повърхностния гумиран слой а същия се е надул като цицина

С две думи и двата балона имат идинтични поражения
По мое мнение трябва да се изреже тази част означена с червено и да се подмени с нова или да се разлепи от шева, който се вижда ясно, ако разлепване въобще е възможно де

Лодката е Промарин 330 с твърдо дъно служила ми вярно до сега

Колеги кажете къде ремонтират такива повреди професионално ????
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
Re: Спука ми се лодката !!!
Кофти колега, съчувствам ти. Новите и малко по - скъпи модели имат и изпускателни клапани за свръх налягане. До сега съм си мислил, че не са възможни такива щети но ето, че трябва да се внимава при съхранение в раздуто състояние. Като съдя по снимките ще ти трябва доста плат и лепило. Най-добре се обърни към Про Марин във Варна да ти направят ремонта.
-
- ще става разбирач
Да наистина много, много кофти колега.
Това за един месец е 2 -рия такъв случай за който научавам
Ето тук в другия форум колега го е описал подобен случай. Като гледам снимките предполагам, че и неговата лодка е Promarine (Промарин)
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 34&t=46110
Също гледам, че там само е изплюло балон и още не се е спукала, но е на една крачка от това ...
Като цяло струва ми се, че може и плата да е кофти нещо не би трябвало така да се разделя на слоеве според мен
Предполагам, че лодката ти е гаранционна и виж дали не може да се оправи по гаранциия.
За ремонта според мен трябва първо да се подлепи отдолу и после отвънка само едно декоративно парче да се залепи.
Иначе колeгата погоре ти го е казал... на пазара има лодки със предпазни винтили за свръхналягане (safety valve) , ама повечето хора не се сещат за това докато не дойде неволята
Успех с ремонта и да ти го направят бързо и качествено, че си е сезон сега.
Пиши и пусни някоя снимка после как сте решили проблема.

Това за един месец е 2 -рия такъв случай за който научавам

Ето тук в другия форум колега го е описал подобен случай. Като гледам снимките предполагам, че и неговата лодка е Promarine (Промарин)
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 34&t=46110
Също гледам, че там само е изплюло балон и още не се е спукала, но е на една крачка от това ...
Като цяло струва ми се, че може и плата да е кофти нещо не би трябвало така да се разделя на слоеве според мен

Предполагам, че лодката ти е гаранционна и виж дали не може да се оправи по гаранциия.
За ремонта според мен трябва първо да се подлепи отдолу и после отвънка само едно декоративно парче да се залепи.
Иначе колeгата погоре ти го е казал... на пазара има лодки със предпазни винтили за свръхналягане (safety valve) , ама повечето хора не се сещат за това докато не дойде неволята

Успех с ремонта и да ти го направят бързо и качествено, че си е сезон сега.
Пиши и пусни някоя снимка после как сте решили проблема.
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
-
- вече хвърля и на тежко
Е да се похваля вече . Лодката ми е отремонтирана вече и стана нов модел Промарин такъв няма никой. Стана уникат и цената и се вдига съответно
. Лодката я направиха с конуси ето вижте сами :

Майстора явно си разбира от работата

Майстора явно си разбира от работата
Е тъкмо се навихда си купя Promarin направо ме размаза колега.... хвърли ме в тъча, инак и аз изказвам съчувствие...
По-голям шаран от рибаря няма...
-
- вече хвърля и на тежко
Покрай ремонта на моята лодка разбрах, че сега промарин се прави с по дебели платове, може и да не съм разбрал точно, но мисля че е така. Моята лодка е от преди повече от 2 год . и проблема според мен си е в пренапомпването. И си мисля че каквато и лодка да беше, щеше да гръмне при тези температури. Майстора който ми ремонтира лодката каза, че плата е некачествен, но пък сега се замислям - защо точно и двата балона избиха аджеба, по един и същи начин . И си мисля че просто тези крайни парчета са били нещо дефектни. И друга приказка ми каза майстора - каза че изработката е направена перфектно . Така че не се плаши и ако си намислил да си купуваш такава въпреки че съм потърпевш и сега много ме е яд ти казвам - няма да съжаляваш.
По принцип, надуваемите лодки не трябва да се пренадуват. Писано е доста по форума. Но аз, когато си купувах лодката (моята е СийХаук 2 с надуваемо дъно и 2 балона - 3 секционна), продавачите не можаха да ми отговорят, след като се надуе (както е по инструкция), какво се прави и какво става, когато слънцето е силно и нагрее балоните. Тогава налягането се увеличава в тях, нищо, че е на вода и онази част, която е във водата все пак охлажда частично въздуха в балоните. Та не ми се мисли, ако това се случи, когато лодката е на вода и е натоварена с хора и багаж. Аз лично, периодично опипвам балоните и ако усетя, че много са се втвърдили, гледам да изляза на сушата и да отпудна въздух, но после, когато температурата спадне, лодката омеква и трябва да се донапомпи. Та в горещините трябва да се внимава много. Съжалявам, че ти се е случило. Имало е да става - станалое, но се радвам, че са ти я ремонтирали. Пожелавам ти безаварийност нататък. 

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колеги аз съм с Промарине вече 4 години и немам забележка. Но когато напича спадам балоните за да нема такива филми.
Новите Промарине мисля,че вече имат предпазни клапани за свръхналягане.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Колега препоръчвам ти да я махнеш/ако има къде да я държеш де/ от тоя железен гараж.Вътре е като фурна лятото
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
-
- вече хвърля и на тежко
Да наясно съм и работя по въпроса, но няма май да е скоро. Парите все не стигат нали знаеш как е 

Мило момче,единствената утеха в твоя случай е да поканиш на риболов и качиш тъща си на лодката с попътен вятър към най-дълбокото.Със сигурност усмивката след това ще те съпътства винаги,а и ще си спомняш за мене с благодарност !!!! 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Темата е стара но ето, че и аз изгорях. Лятото по време на риболов колегите дето бяха в лодката не са обърнали внимание колко са я напомпали и балоните са факт. Проблема е същия като на колегата по-горе само дето още не са гръмнали а само са се надули.
Към колегата би ли ми дал на лично или тук в темата връзка на майстора който ти направи лодката по този прекрасен начин за да се възползвам и аз от услигите му ?
Към колегата би ли ми дал на лично или тук в темата връзка на майстора който ти направи лодката по този прекрасен начин за да се възползвам и аз от услигите му ?
Наслука на всички колеги ! Със здраве !