Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Въпрос за Гърция
Модератор: nkolev66
Въпрос за Гърция
Здравейте. Извинявам се, ако малко прибързано пускам тази тема, преди да съм изчел всичко из форума, където може би някъде пише това, което ще питам, ама съм притиснат от времето. Аз пак ще прочета, но ако някой запознат ми отговори директно, много ще съм му благодарен.
Искам да резервирам почивка 5-6 дни в Северна Гърция края на Август (за след 2 седмици!!!) и началото на Септември. Никога не съм ходил там и не знам на къде да се ориентирам. Изхождам от позицията на любител на подводния свят и затова питам тук, при харпунджиите. Не смятам да ловувам с харпуна, щото трябва да вадя разрешително - това го знам, а не смятам че съм толкова добър за бистрото им море
Питам ви, да ме насочите към места около Халкидики и Кавала с по-красив подводен свят, за да не попадна някъде на безкрайни плажове и плитки скучни пясъчни води - иначе рай за жената, ама ако трябва заради нея да изкарам 5 дни на някой плаж под чадъра, сменям и курорта, и жената!

Искам да резервирам почивка 5-6 дни в Северна Гърция края на Август (за след 2 седмици!!!) и началото на Септември. Никога не съм ходил там и не знам на къде да се ориентирам. Изхождам от позицията на любител на подводния свят и затова питам тук, при харпунджиите. Не смятам да ловувам с харпуна, щото трябва да вадя разрешително - това го знам, а не смятам че съм толкова добър за бистрото им море

Питам ви, да ме насочите към места около Халкидики и Кавала с по-красив подводен свят, за да не попадна някъде на безкрайни плажове и плитки скучни пясъчни води - иначе рай за жената, ама ако трябва заради нея да изкарам 5 дни на някой плаж под чадъра, сменям и курорта, и жената!

- 6tukara
- ще става разбирач
Re: Въпрос за Гърция
Отвори гугъл ърт там може да се ориентираш чудесто и за хотелски комплекси и за скали и заливи. Където и да отидеш визирам ръкавите Ситония и Атон на 5 минути от всеки хотел има чудесни места за гмуркане. Успех
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
-
- ще става разбирач
На Касандра, ако избреше твоето място за гмуркане се казва Порто Валицаentusiast написа:Здравейте. Извинявам се, ако малко прибързано пускам тази тема, преди да съм изчел всичко из форума, където може би някъде пише това, което ще питам, ама съм притиснат от времето. Аз пак ще прочета, но ако някой запознат ми отговори директно, много ще съм му благодарен.![]()
Искам да резервирам почивка 5-6 дни в Северна Гърция края на Август (за след 2 седмици!!!) и началото на Септември. Никога не съм ходил там и не знам на къде да се ориентирам. Изхождам от позицията на любител на подводния свят и затова питам тук, при харпунджиите. Не смятам да ловувам с харпуна, щото трябва да вадя разрешително - това го знам, а не смятам че съм толкова добър за бистрото им море![]()

Ето тук: http://maps.google.bg/maps?q=porto+vali ... 4&t=h&z=18
Ако избереш Ситония...хубави места за гмуркане има на Калaмици http://maps.google.bg/maps?q=Kalamitsi, ... 3&t=h&z=16
Тези места ти ги казвам защото наблизо около тях има и водолазни клубове, ако решиш да ползваш акваланги и пр. оборудване или да си пълниш само бутилки (ако ползваш разбира се)
На Порто Валица има един грък мисля Димитрис се казва, които гмурка профита и любители, както и осигурява необходими неща за гмуркачите...
Със сигурност има и още много места към които могат да те насочат колегите

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
Цял ден зяпам на Гугъл картите от сателит, ама тъпите сателити още не могат да фотографират под водата6tukara написа:Отвори гугъл ърт там може да се ориентираш чудесто и за хотелски комплекси и за скали и заливи. Където и да отидеш визирам ръкавите Ситония и Атон на 5 минути от всеки хотел има чудесни места за гмуркане. Успех

И все пак стигнах до извода, че Ситония (особено източната част към края) и Атон май са от подходящи, но това са мои предположения по ландшафта на сушата - под водата няма как да знам дъното каменисто ли е или гол пясък, а предполагам и там, както в БГ, където има камъни има повече живот.
Така че споделете лични наблюдения моля.
До Кавала се стига много лесно,да не ти казвам имена на места и прочие просто се оглеждай за скали които делят плажове и се мятай .
От 10 години ловя само по Гърция,давай по смело на там и ще останеш довоен.Като цало дъното е каменисто,където има пясък се оглеждай за тревни 'петна' и евентуално за някой кефал.
И най-вече приятно изкарване и слука,не се притеснявай толкова за раарешително,просто гледай да няма много хора около теб.
От 10 години ловя само по Гърция,давай по смело на там и ще останеш довоен.Като цало дъното е каменисто,където има пясък се оглеждай за тревни 'петна' и евентуално за някой кефал.
И най-вече приятно изкарване и слука,не се притеснявай толкова за раарешително,просто гледай да няма много хора около теб.
Да не злоопотребяваме с това което ни дава морето.
-
- ще става разбирач
Мерси за "съвета" Dims, ама бива ли за 50-60 кинта тарикатлък, да се стига до там, че да ни е срам да казваме откъде сме
Не говоря само за харпунджилъка ...

Благодаря ти esox_hunter - резервирах хотелче в Пефкохори, на 10-на км. от Порто Валицаesox_hunter написа:На Касандра, ако избреше твоето място за гмуркане се казва Порто Валица![]()
.........................
.........................
На Порто Валица има един грък мисля Димитрис се казва, които гмурка профита и любители, както и осигурява необходими неща за гмуркачите...
Със сигурност има и още много места към които могат да те насочат колегите

А какви са цените за наем на оборудване в Гърция? То предполагам, че никой няма да ми даде екип под наем, ако нямам документ за изкарано обучение

-
- ще става разбирач
Момци, така и така стана дума за Гърция, та да не отварям нова тема ще питам в тази. Днес с един приятел се заговорихме на биричка за харпунджилъка - та той твърди , че в Гърция пневматиците са забранени. Та да си дойдем на въпроса - вярно ли е това твърдение или не ?
Повечето теми из форумите ги попрефърлих пак, но инфо за пневматиците не намерих -малко ме съмнява да са забранени , ама все пак да питам....
Повечето теми из форумите ги попрефърлих пак, но инфо за пневматиците не намерих -малко ме съмнява да са забранени , ама все пак да питам....
-
- ще става разбирач
От толкова народ 'дето ходи и стреля по Гърция никой ли не знае ? Е б'ати мързелите сте станали

Не е вярноdeso_bg написа: че в Гърция пневматиците са забранени. Та да си дойдем на въпроса - вярно ли е това твърдение или не ?....

Не виждам логика да е забранено с пневматика а с ластици да е разрешено .Мисля че това твърдение е нечия мозъчна пръдня ,за пръв път чувам подобна глупост ,ма кой знае нищо не мое ме учуди.
-
- научил се да хвърля
не са забранени,но плашат рибата и за това не се използват
Пневматиците в Гърция не са забранени !
Това че плашат рибата също не винаги важи а и няма как да се докаже на практика.
Имам и пневматици и ластични и всеки си има предназначение и силни страни.
Ако изобщо това значи нещо в конкретния случай.
Това че плашат рибата също не винаги важи а и няма как да се докаже на практика.

Ако изобщо това значи нещо в конкретния случай.

-
- ще става разбирач
Ей това чукане чаках 
И на мен ми се струваше невероятно , ама знае ли се ....Например в Румъния лова с харпун в Черно море е забранен или поне беше до скоро.
Благодаря Яворе!

И на мен ми се струваше невероятно , ама знае ли се ....Например в Румъния лова с харпун в Черно море е забранен или поне беше до скоро.
Благодаря Яворе!
-
- научил се да хвърля
Абе писна ми да се правя и аз на секо грне меродия ама съм чел темата, а ми попадна този сайт:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... =firefox-a
За гръците знам едно - питаш бреговата охрана дето си и сметам трева да си отличник. Там сите са отличници. Камък да фърлиш - удараш отличник. Нема начин да не е така...
П.С.
Иначе съм за младите - щом се аресват нек се вземат!
http://webcache.googleusercontent.com/s ... =firefox-a
За гръците знам едно - питаш бреговата охрана дето си и сметам трева да си отличник. Там сите са отличници. Камък да фърлиш - удараш отличник. Нема начин да не е така...
П.С.
Иначе съм за младите - щом се аресват нек се вземат!