Риболов на МОРСКА КОТКА - кога и къде?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Риболов на МОРСКА КОТКА - кога и къде?
Здравейте и добре заварили!
Въдичар съм от 10 години и си падам по хищни гадини - щука, сом, сулка, но не разбирам нищо от морски риболов. Хващал съм само попчета в залива на Аспарухово.
Интересува ме кога е сезонът на морската котка, каква стръв се ползва и въобще всички тънкости около улавянето и.
Всъщност, ядивна риба ли е морската котка?
Странното в моя случай е, че искам да си намеря КОЖА от гърба на морска котка, от която се правят портмонета, дамски чанти и прочее аксесоари.
Ако някой обича да хапва морска котка и, ако има запазена кожа от такава, моля да се обади.
Въдичар съм от 10 години и си падам по хищни гадини - щука, сом, сулка, но не разбирам нищо от морски риболов. Хващал съм само попчета в залива на Аспарухово.

Интересува ме кога е сезонът на морската котка, каква стръв се ползва и въобще всички тънкости около улавянето и.
Всъщност, ядивна риба ли е морската котка?
Странното в моя случай е, че искам да си намеря КОЖА от гърба на морска котка, от която се правят портмонета, дамски чанти и прочее аксесоари.

Ако някой обича да хапва морска котка и, ако има запазена кожа от такава, моля да се обади.

може и да хванеш но късметат ти няма да е скоро - за дест години аз, поне не съм хващал
продават се по два лв бройката - рано на пролет когато вадят калкана с мрежи рибарите
не става да се дере и кожата е цялата в шипиве наподобяващи бодили на роза - знам защото съм правил филе и пробвах да го дера но без резултат - а филето беше разкошно
продават се по два лв бройката - рано на пролет когато вадят калкана с мрежи рибарите
не става да се дере и кожата е цялата в шипиве наподобяващи бодили на роза - знам защото съм правил филе и пробвах да го дера но без резултат - а филето беше разкошно
Красимир от Балчик
Всъщност, кожата на гърба на морската котка е покрита с едни топчета.
Най-едри са точно в средата, над гръбнака.
Те са интересните в случая.
Ето как изглежда одраната и обработена кожа от гърба на морска котка:

А ето и снимка на портмоне, направено от кожата:

Това ми трябва. Ако морските котки с епродават по магазините, бих си купил заради кожата. но ми е мерак и да уловя морски котарак
Най-едри са точно в средата, над гръбнака.
Те са интересните в случая.
Ето как изглежда одраната и обработена кожа от гърба на морска котка:

А ето и снимка на портмоне, направено от кожата:

Това ми трябва. Ако морските котки с епродават по магазините, бих си купил заради кожата. но ми е мерак и да уловя морски котарак

- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Наистина на морската котка и викат шопски калкан
Тази 11кг 250г я хванах през Септември 2004, през ноща, на златни пясъци.

Такъм: Биичкастер прът3,60м, дайва eмкаст 5500 макара, влакно 0.45,
Куки 2/0, олово 120 г, на току що хванат сафрид. На дъно с този монтаж:

Вкусна е, и не вкуси като треска а като "кокълс" - не им знам българското име:

Тази 11кг 250г я хванах през Септември 2004, през ноща, на златни пясъци.

Такъм: Биичкастер прът3,60м, дайва eмкаст 5500 макара, влакно 0.45,
Куки 2/0, олово 120 г, на току що хванат сафрид. На дъно с този монтаж:

Вкусна е, и не вкуси като треска а като "кокълс" - не им знам българското име:

BORN TO FISH, FORCED TO WORK!