Кой начин е по резултатен

Модератор: sapuna

valio1
новобранец
новобранец

Кой начин е по резултатен

Мнение от valio1 »

Колеги искам да ви попитан на кой метод имате по голям успех, на тапи и дънен или със спининга?
Аватар
petro_op
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от petro_op »

Колега ти все едно пита:
Къде е най-лесно да забиеш мадама в клуб, дискотека или бар :idea:

С две думи зависи от:
- личните ти предпочитания и наблюдения
- вида на водоема /обрасъл, мътен, плитък, течение, вид на плячката....
- личното желание на щуката да се храни

...и мнооого други

Бъди по-конкретен 8) :wink:
Miron
новобранец
новобранец

Мнение от Miron »

Винаги вторият начин е по лесен!
Miron
новобранец
новобранец

Мнение от Miron »

аз изкам да питам сега като е по студено дали ще пипа повече на дъно или тапа??
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Аз ползвам комбиниран монтаж, тежест към 20-30 гр, плувка полуподвижна(пробита тъбичка със стириопор) под 10 гр и повода възможно по-дълъг посредата.

За река на дъно с крайно олово 100гр и нагоре, повода подвижно на 30-40 см над оловото и да се движи поне 20 см, пак възможно най дълъг.

Това са ми най-успешните тактики.

Иначе в драшкивича е истината, ама още не съм го овладял :oops:
saksi
фен клуб-скобар

Re: Кой начин е по резултатен

Мнение от saksi »

valio1 написа:Колеги искам да ви попитан на кой метод имате по голям успех, на тапи и дънен или със спининга?
На теория спининга трябва да е най-резултатен(обхваща се по голям периметър,примамката се движи повече,както е в природата)на практика не знам :oops: :oops:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

А според мен-има ли я взема,няма ли я чакай,че си нямаш работа.Без да налагам мнение и да обиждам колегите с воблерите и блесните казвам: живото си е живо!Залагам на тапите!(водоемите,които посещавам това предразполагат.В два кв.м дупка и да искам не мога да блесня)Едно нещо само съм разбрал---дълбочина=квалитетна щука! :wink: не се съобразявай,за да не ми се сърдиш :lol:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
gembala
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от gembala »

може и случайност да е но за 7-8 излета нямам нито една щука на тапа и около 10 на блесна
става въпрос за Марица около Пловдив
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Здравейте колеги,
Този въпрос кое да се предпочете е много спорен и строго индивидуален - тапи или изкуствени примамки.
Според мен всичко си зависи от водоема. При реките с течаща вода, където имаме обширни чисти от водорасли и всякаква растителност площи е добре да се лови с блесни, като сме в движение почти през цялото време, като облавяме даден очастък 4-5 пъти в различните посоки и дълбочини и продължаваме нататък, НО при търсенето на щуки в корекции, блата и малки водоеми обрасли с водна растителност от всякакъв тип , според мен е най-добре с тапи на живи рибки, А при наистина малки прозорци във водата без водорасли , аз монтирам тапите, така че оловота да е най-отдоло, та рибката да не закарва тапата из водораслите и тя самата да се крие там и да остава скрита за щуките.
Наслука на Всички
Аватар
kita20008969
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kita20008969 »

daniel_g написа:Здравейте колеги,
Този въпрос кое да се предпочете е много спорен и строго индивидуален - тапи или изкуствени примамки.
Според мен всичко си зависи от водоема. При реките с течаща вода, където имаме обширни чисти от водорасли и всякаква растителност площи е добре да се лови с блесни, като сме в движение почти през цялото време, като облавяме даден очастък 4-5 пъти в различните посоки и дълбочини и продължаваме нататък, НО при търсенето на щуки в корекции, блата и малки водоеми обрасли с водна растителност от всякакъв тип , според мен е най-добре с тапи на живи рибки, А при наистина малки прозорци във водата без водорасли , аз монтирам тапите, така че оловота да е най-отдоло, та рибката да не закарва тапата из водораслите и тя самата да се крие там и да остава скрита за щуките.
Наслука на Всички
:smt023 :smt023 :smt023
Жоро Иванов
новобранец
новобранец

Мнение от Жоро Иванов »

хей,пич,опитай на живо пате завързано през крачетата...направо е безотказно...има ли на близо едра щука го напада веднага...и естествено с голяма тапа и хвърлена близо до тръстиката и при абсолютна тишина от твоя страна...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”