Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Захранка мнения съвет
Модератор: Paublo_Eskobar
Захранка мнения съвет
Здравейте,неделя съм на риболов и искам да забъркам качествена захранка за каракуда така мойта рецепта е следната.Ще се лови на река.Захранка ми трябва за около 4 риболова 
пакет царевишно брашно
- 2 плочки кюспе
пакет галета
пакет бисквита
- 2 степчета ягода
Кафе и захар(захарта за стягане).Вода да добавя ли ??

пакет царевишно брашно
- 2 плочки кюспе
пакет галета
пакет бисквита
- 2 степчета ягода
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Re: Захранка мнения съвет
Според мен махни кафето и степчетата, а добави канела и ванилия 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
По добре :t1nter написа:Здравейте,неделя съм на риболов и искам да забъркам качествена захранка за каракуда така мойта рецепта е следната.Ще се лови на река.Захранка ми трябва за около 4 риболова
пакет царевишно брашно
- 2 плочки кюспе
пакет галета
пакет бисквита
- 2 степчета ягода
царевичното брашно го замени с - пакет бишкоти.
2 плочки кюспе с - 2 шоколада-милка
пакет галета
пакет бисквита
- 2 степчета ягода
Кафе и захар(захарта за стягане)
Това добре
А водата замени с - течна сметана.
Аз там съм пораснал...
- Whassup
- ще става разбирач
Аз искам да попитам ако сложа в една такава захранка като на колегата степче, канела и ванилия, много ли ще стане?
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Степче,канела и ванилия са в малки количества пакетчетата,така че няма да стане кой знай колко много.Whassup написа:Аз искам да попитам ако сложа в една такава захранка като на колегата степче, канела и ванилия, много ли ще стане?
Много ще стане ако сложиш повече къртичина,2-3-4 кг.
или 3-4 ляба.
Аз там съм пораснал...
-
- разбира нещата
bobo_33333 написа:По добре :t1nter написа:Здравейте,неделя съм на риболов и искам да забъркам качествена захранка за каракуда така мойта рецепта е следната.Ще се лови на река.Захранка ми трябва за около 4 риболова
пакет царевишно брашно
- 2 плочки кюспе
пакет галета
пакет бисквита
- 2 степчета ягода
царевичното брашно го замени с - пакет бишкоти.
2 плочки кюспе с - 2 шоколада-милка
пакет галета
пакет бисквита
- 2 степчета ягода
Кафе и захар(захарта за стягане)
Това добре
А водата замени с - течна сметана.

-
- разбира нещата
И сега сериозно ,
Какво значи 4 риболова , ако това са четири дни на риболов това което искаш да забъркаше малко като количество.
Щом ще си на река /не споменаваш коя/ аз бих наблегнал на хлебеца защото може да влезне некое скобарче , морунаш и т.н.Иначе за каракуда, вземи си един два пакета за шаранови и едри риби купешка захранка но не взимай такива на ягода и други странни аромати , с цел да си добавиш кюспе ,троха царевичното брашно галетата и бисквитата и както е написал колегата по нагоре , канела и ванилия като според мен може и без ванилията , купешката ще си даде хубав аромат.
Какво значи 4 риболова , ако това са четири дни на риболов това което искаш да забъркаше малко като количество.
Щом ще си на река /не споменаваш коя/ аз бих наблегнал на хлебеца защото може да влезне некое скобарче , морунаш и т.н.Иначе за каракуда, вземи си един два пакета за шаранови и едри риби купешка захранка но не взимай такива на ягода и други странни аромати , с цел да си добавиш кюспе ,троха царевичното брашно галетата и бисквитата и както е написал колегата по нагоре , канела и ванилия като според мен може и без ванилията , купешката ще си даде хубав аромат.
-
- фен клуб-скобар
Вземаш подходящо количество кюспе в една кофа го слагаш с вода да се наводни и омекне. После слагаш вътре 1 хляб примерно може и малко да го намокриш и натрошиш, но да не стане цялото това нещо много воднисто, до може и да дръпне с времето но си преценявай горе долу. Бъркаш хубаво слагаш 1 кг купешка захранка колкото да има нещо вярно в цялата тая работа и царевица взимаш и я накълцваш да стане на по-дребни частици.
Така на река съм правил неква подобна храна и се отрази добре на риболова.
Така на река съм правил неква подобна храна и се отрази добре на риболова.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Ако искаш качествена захранка най-добре фирмена.Иначе за река в зависимост от силата на течението ти трябва утежнител и нещо което да слепи захранката да не се размива толкова лесно.Ако се налага добави и малко мозайка.Има лепила за захранка, но същият ефект се постига с варено жито или царевица и смляно през месомелачката докато е горещо.Болшинството готови захранки основата е галета.Мини през пазара Подуяне и вземи бишкоти.Става идеална галета, по-добра от готовата поради голямото съдържание на яйца/белтъчини/ и захар.Това ти е основата.Към това може да добавяш царевично брашно,или грис и смляни зърна/семки или кюспе,ръж,ечемик,просо,лен ,коноп, а бе каквото ти е на душа, ароматизатори и т.н../Колкото по-силно течение толкова по-лепкава и по напред от мястото на ловене мяташ захранката.Ако искаш още по-ефтина взимаш и ярма и добавяш/мисля , че беше 15 лв. 30 кг./Както казва Венци "скобаро си сака леб", та и хлебни трохи не са излишни, ако го гониш него.Същата може да използваш за язовир, само че не трябва да е толкова лепкава.Като подне на дъното трябва да се разпаса след няколко минути.Една стиска от захранката мяташ до брега и наблюдаваш.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ако направиш царевицата на сладолед, тя ще слепи всичко и ще се разпада трудно, заради високото съдаржание на глутен и цеолоза .
А скъпата захранка излиза 35лв за 3кг.
А скъпата захранка излиза 35лв за 3кг.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
захарта нестяга слагай бяло брашно аз така почнах да правя даже не копувам сухо лепило за захранка от магазина 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
значи така кюспя,бисквити,брашно,галета,канела,3пакета ванилия.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
И две COCA COLAt1nter написа:значи така кюспя,бисквити,брашно,галета,канела,3пакета ванилия.

Аз там съм пораснал...
-
- кандидат преподавател
И всички тези споменати благини за някаква каракуда
4 хляба за 4 дена стигат ,по хляб на ден,че зер може да клъвне и по-качествена риба