Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

как да си напълня ушите с вода преди гмуркане ?
Модератор: nkolev66
как да си напълня ушите с вода преди гмуркане ?
чух че не е хубаво да се гмурнеш без да имаш вода в ушите , понеже изравняването когато се стисне носа раздуват тъпанчетата, моля за информация
-
- научил се да хвърля
Re: как да си напълня ушите с вода преди гмуркане ?
добре си чул. просто още преди да сложиш бонето на неопрена ( ако имаш такъв де ) се потапяш да ти се напълнят ушите с вода. Мисля, че ако нямаш боне то ушите ти се пълнят още докато си потопиш главата.
Ако има някъде грешки опитните колеги да помагат.
Ако има някъде грешки опитните колеги да помагат.
Кръв повръщам, пари Ни Връщъм !!!
как се пълни бутилка с морска вода = как да си напълниш ушите 

да да точно, но нещо по специално има ли понеже бях се гмурнал 1 път на 12 метра и бях си перфорирал ушите и много болезнено беше няколко седмици , а човека който ми го каза за пълненето с вода ушите, имаше в предвид че когато изравняваш със стиснат нос така ти се раздува тъпанчето и по лесно било когато си пълнеш ухото с вода т.е. не е правилно това се правило в краен случай , а аз се гмуркам вече 3-4 години и секи път така права правилно ли е или не ? 

-
- новобранец
Правилно правиш! Продължавай в същия дух
.

Не четете, а направо пускате нова тема за всеки въпрос, че е по-лесно
.
Много ми е интересно как ще изравниш налягането, като не си напълнил ушите си с вода. За сведение 3/4, че и повече от потапящите се под вода изравняват с притискане на носа и леко надуване. А ухото се пълни не преди да си сложиш бонето, а с леко повдигане на бонето от единия му край. Ушното отвърстие
трябва да е вертикално на водната повърхност, както писа Спеар. Желателно е да не си правите експерименти, а да помолите някой с опит да ви покаже поне основните неща, за да не стават инциденти.

Много ми е интересно как ще изравниш налягането, като не си напълнил ушите си с вода. За сведение 3/4, че и повече от потапящите се под вода изравняват с притискане на носа и леко надуване. А ухото се пълни не преди да си сложиш бонето, а с леко повдигане на бонето от единия му край. Ушното отвърстие

точно това и аз се питах как , понеже човека ме стресна каза ми по специален начин апък и аз така знам но тои ми каза че по този начин когато стискаш носа за изравняване тъпанчето се раздува и заминава след време и ми каза по лесен вариант като преглъщаш, до сега с преглъщането не съм правил понеже ми е по лесно с притискане на носа и сега пак питам кои от 2 та варианта е по здравословен ?
Eх, момко, ако ставаше само с преглъщане ...
. Има изписани страници за видовете изравняване и тяхното изпълнение. Виж в спеарфиша, но преди да задаваш въпроси, изчети внимателно всичко писано по темата.

Aве Юри стига сте си писали с колегата, от Бургас е вземи го един ден и му покажи как стават нещата та да не направи някоя беля. 

Лъчо от днес вече съм на работа
. В траур съм и се отдавам на тихи спортове
.