Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Използване на подвижен ваглер
Модератор: sapuna
Използване на подвижен ваглер
Здравейте на всички. От скоро ходя на риба и реших да пробвам да сложа подвижна плувка, с идеята да мога да хвърлям по-далече и на по-дълбоко. За целта изчетох доста неща, както от този форум, така и от други места. Като за момента съм сложил повод около 20-30см., след това са тежестите 1х0.40+10х0.24+1х0.40=3.2гр. едно до друго, на десет сантиметра от тях съм сложил още една тежест 0.24, която да е спира самия ваглер. Така тежестите стават 3.44гр., а на ваглера е дадено 2+1.5гр. След последната тежест има поставен вирбел, за който закачам ваглера. След това съм направил два стоп възела един след друг (виж по-долу). Не зависимо на какво разстояние от ваглера поставям възлите след замятане не виждам ваглера да изплува, т.е. не иска да изплува. Може ли някой да ми обясни защо се получава такова нещо (при опита за измерване на кукичката слагам още една тежест, за да стане по-тежко от ваглера и да потъне до дъното)?
Кука---------ОооооооооооО---о-вирбел(+ваглер)-------------------------възел-възел----------------------------------макара
Легенда:
Кука - куката
О - тежест 0.4гр.
о - тежест 0.24гр.
вирбел(+ваглер) - вирбел, за който е закачен ваглера
възел - стоп възела
макара - въдицата с макарата
Кука---------ОооооооооооО---о-вирбел(+ваглер)-------------------------възел-възел----------------------------------макара
Легенда:
Кука - куката
О - тежест 0.4гр.
о - тежест 0.24гр.
възел - стоп възела
- ben_lyusien
- вече хвърля и на тежко
Re: Използване на подвижен ваглер
botzko написа:Здравейте на всички. От скоро ходя на риба и реших да пробвам да сложа подвижна плувка, с идеята да мога да хвърлям по-далече и на по-дълбоко. За целта изчетох доста неща, както от този форум, така и от други места. Като за момента съм сложил повод около 20-30см., след това са тежестите 1х0.40+10х0.24+1х0.40=3.2гр. едно до друго, на десет сантиметра от тях съм сложил още една тежест 0.24, която да е спира самия ваглер. Така тежестите стават 3.44гр., а на ваглера е дадено 2+1.5гр. След последната тежест има поставен вирбел, за който закачам ваглера. След това съм направил два стоп възела един след друг (виж по-долу). Не зависимо на какво разстояние от ваглера поставям възлите след замятане не виждам ваглера да изплува, т.е. не иска да изплува. Може ли някой да ми обясни защо се получава такова нещо (при опита за измерване на кукичката слагам още една тежест, за да стане по-тежко от ваглера и да потъне до дъното)?
Легенда:
Кука - куката
О - тежест 0.4гр.
о - тежест 0.24гр.
възел - стоп възела

като махнеш половината тежести ще изплува преотежнил си го
-
- ще става разбирач
Колега...имаш ГРУБА грешка... ваглер 2+1.5 грама носи тежест 1.5 грама ,а не 3.5 грама...Тези 2 грама са в самия ваглер ,а това +1.5грама значи ,че трябва да поставиш още толкова утежнение за да балансираш плувката в работно положение ... 
Нужно е да поставиш-приемрно 1.44 грама утежнение а не както си написал 3.44грама
Успех !
П.П. : Колега, не е нуждо да се "подиграваме" на някой заради "невежеството" му...Точно за това е форума-споделяне на опит и знания.А факта ,че човека пита го прави по-достоен , отколкото да си купи някой ваглер да го утежни така ,да си каже-"е*и ма'му" , да го захвърли и да се върне пак на пачето перо ... Стремежът за самоусъвършенстване трябва да се поущрява

Нужно е да поставиш-приемрно 1.44 грама утежнение а не както си написал 3.44грама

Успех !
П.П. : Колега, не е нуждо да се "подиграваме" на някой заради "невежеството" му...Точно за това е форума-споделяне на опит и знания.А факта ,че човека пита го прави по-достоен , отколкото да си купи някой ваглер да го утежни така ,да си каже-"е*и ма'му" , да го захвърли и да се върне пак на пачето перо ... Стремежът за самоусъвършенстване трябва да се поущрява

-
- фен клуб-скобар
_
(__......30см.......о:оО..........40см............оОООО.........................о(вирбел)...........възел
о:о- микрвовирбел
о - 0.12 гр
О- О.25 гр
Горе -долу така примерно. Пук по-нататък както мислиш че е по-добре си слагаш.
Твойта плувка не е точно за големи дълбочини и дистанции, но пробвай ако те устройва, после ше си вземеш и някоя по-тежка да я направиш на подвижна.
Ето ти примерни монтажи:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=116&t=22318
(__......30см.......о:оО..........40см............оОООО.........................о(вирбел)...........възел
о:о- микрвовирбел
о - 0.12 гр
О- О.25 гр
Горе -долу така примерно. Пук по-нататък както мислиш че е по-добре си слагаш.
Твойта плувка не е точно за големи дълбочини и дистанции, но пробвай ако те устройва, после ше си вземеш и някоя по-тежка да я направиш на подвижна.
Ето ти примерни монтажи:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=116&t=22318
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Благодаря ви много, особено за разяснението на 2+1.5
. Ще го пробвам следващия път и дано всичко е наред.
П.С. Хммм тази тема съм я пропуснал, но сега ще я прегледам
.

П.С. Хммм тази тема съм я пропуснал, но сега ще я прегледам