Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Дунава и блатото
Дунава и блатото
Здравейте на всички.За да закрия подобаващо отпуската си,се резнах с мръсна газ към Попина,където преди месец направих добър риболов на мирни риби,като сега главната ми цел беше да търся хищник с новия ми спининг комплект.Установих се на старата помпена станция под селото където има добри дълбочини,бързеи и все такива хубави работи за хищника

Пуснах две тежки дъна на тези извънземни животни

и ситуацията изглеждаше така

През вечерта не се случи нищо интересно,а аз очаквах с нетърпение изгрева,да се помъча с железатаКакво да кажа изгревите тук са брутални

Скромното ми спиниг оборудване включваше това:

Пробвах и как работи самоснимачката

За мое голямо съжаление,нищо не хареса нещата които носех или още не съм хванал чалъма на този вид риболов,ПРОСТО НЕ ЗНАМ
Големи животни се хранеха наоколо,но не можах да излъжа нищо,като упорствах над 3 часа,но 'ко да се прай....
Към 10 часа имах удър на едната дънна,която бе с 150гр.плочка в бързея на около 15м дълбочина,с кука 2 нули на грозд от ония извънземни червеи.Викам си чичо сом доди
Засечка...от течението и голямото олово шаранския прът се сгъна навивам бързо заради камъните на брега и а....пак гледам-пак а...

куката бе колкото главата и...
Тази случка и резкия мор който настана,ме накараха да събера багажите и към друга дестинация.
За блатото Сребърна има много малко писано,защото такъв риболов няма...Не съм ходил там от две години защото не позволяваха условията,но сега нивото е ниско и има места.
Който не е ходил там няма да ме разбере,но ще се опитам да обясня.Там думата място е силно казано,защото се броят на пръсти,направени са от риболовците и риболова е кошмар-всичко плува и се клати-може би точния израз е плуващ браг.
Това е най-екстримния риболов който съм правил,а на всичкото и отгоре местата се заемат между 4 и 5 сутринта.Аз заех може би най-доброто място защото имаше дървен палет който ми позволи да се разгърна...

Донесох си багажа на три курса,като трябваше да остана да спя там за да пазя мястото

Пътеките представляват това

А ето как изглеждаше и риболова.След леко захранване нещата придобиха груб селски характер...Излизаха такива

като предимно бяха по-малки плитички ,уклей костурчета,добри каракуди.Рибата бе много гъста и не даваше да пуснеш.Едното дъно хвърлих на косъм,а другото на кюспе като там удариха няколко каракуди 44 номер.Ето още малко снимки на ситуацията.

Завърших риболова с половин кофа шарена риба

Която си плува обратно

без тези за дегустация,да видя дали миришат на тиня/добри са/

В заключение мога да кажа,че там се получва невероятен риболов,но много труден и мизерен.Без такъв палет си във вода,а при мен като излезе вълна се чувстваш като в лодка.Змиите и други гадини процъфтяват и са навсякъде около теб.Кочината е огромна.Там месния селинджър не издържа да прави боклуци,вземат всяка риба която хванат/един дядо щеше да получи удър като видя каква кофа изсипах във водата/,но в такива случаи човек е безсилен да промени нещо.Айде ,че дълга тема се получи, но дано да е било интересно...
Пуснах две тежки дъна на тези извънземни животни
и ситуацията изглеждаше така
През вечерта не се случи нищо интересно,а аз очаквах с нетърпение изгрева,да се помъча с железатаКакво да кажа изгревите тук са брутални
Скромното ми спиниг оборудване включваше това:
Пробвах и как работи самоснимачката
За мое голямо съжаление,нищо не хареса нещата които носех или още не съм хванал чалъма на този вид риболов,ПРОСТО НЕ ЗНАМ

Към 10 часа имах удър на едната дънна,която бе с 150гр.плочка в бързея на около 15м дълбочина,с кука 2 нули на грозд от ония извънземни червеи.Викам си чичо сом доди

куката бе колкото главата и...
Тази случка и резкия мор който настана,ме накараха да събера багажите и към друга дестинация.
За блатото Сребърна има много малко писано,защото такъв риболов няма...Не съм ходил там от две години защото не позволяваха условията,но сега нивото е ниско и има места.
Който не е ходил там няма да ме разбере,но ще се опитам да обясня.Там думата място е силно казано,защото се броят на пръсти,направени са от риболовците и риболова е кошмар-всичко плува и се клати-може би точния израз е плуващ браг.
Това е най-екстримния риболов който съм правил,а на всичкото и отгоре местата се заемат между 4 и 5 сутринта.Аз заех може би най-доброто място защото имаше дървен палет който ми позволи да се разгърна...
Донесох си багажа на три курса,като трябваше да остана да спя там за да пазя мястото
Пътеките представляват това
А ето как изглеждаше и риболова.След леко захранване нещата придобиха груб селски характер...Излизаха такива
като предимно бяха по-малки плитички ,уклей костурчета,добри каракуди.Рибата бе много гъста и не даваше да пуснеш.Едното дъно хвърлих на косъм,а другото на кюспе като там удариха няколко каракуди 44 номер.Ето още малко снимки на ситуацията.
Завърших риболова с половин кофа шарена риба
Която си плува обратно
без тези за дегустация,да видя дали миришат на тиня/добри са/
В заключение мога да кажа,че там се получва невероятен риболов,но много труден и мизерен.Без такъв палет си във вода,а при мен като излезе вълна се чувстваш като в лодка.Змиите и други гадини процъфтяват и са навсякъде около теб.Кочината е огромна.Там месния селинджър не издържа да прави боклуци,вземат всяка риба която хванат/един дядо щеше да получи удър като видя каква кофа изсипах във водата/,но в такива случаи човек е безсилен да промени нещо.Айде ,че дълга тема се получи, но дано да е било интересно...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Дунава и блатото
На много красиви места си бил, убеден съм ти е било кеф, въпреки липсата на трофеи
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Kрасива работа -Браво!
А аз винаги съм си мислил, че Сребърна е резерват и риболова е забранен

А аз винаги съм си мислил, че Сребърна е резерват и риболова е забранен

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Браво колега! Изчерпателен репортаж с красиви снимки. Благодарим!
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Чудесен разказ в картинки и страхотен репортаж.
Поздравления.

Поздравления.

Последно промяна от tamihal на Пон Авг 22, 2011 12:41 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
Браво ,
добре си ни представил излета си, наистина много диво и красиво.
добре си ни представил излета си, наистина много диво и красиво.
- jasonsmith
- разбира нещата
Евалата бате, голям маниак си! На такива места си ходил, и при това сам... особено в Сребърна, усещането ми е познато, как си издържал просто не знам.
Поздравления за излетите!
Поздравления за излетите!

-
- научил се да хвърля
Ана луканка нещо удари ли ?!@
Много добър риболов си направил и за напред така

Много добър риболов си направил и за напред така

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
За малко да я изпусна тази тема!
А е истински шедьовър за свободния риболовец, трудно, още по-трудно, ама кеф голям!
И дестинациите добри и снимките също.
А е истински шедьовър за свободния риболовец, трудно, още по-трудно, ама кеф голям!
И дестинациите добри и снимките също.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Резерват е, но риболова с една въдица с не повече от две куки е разрешен в тясна ивица под музея. Местата и пътеките до тях са наистина кошмарни...naskobo написа:Kрасива работа -Браво!![]()
А аз винаги съм си мислил, че Сребърна е резерват и риболова е забранен![]()
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- pacho109
- сериозен играч
На снимката са повече от една въдица, но простено му е -щом връща рибатаВенелин Радушев написа:Резерват е, но риболова с една въдица с не повече от две куки е разрешен в тясна ивица под музея. Местата и пътеките до тях са наистина кошмарни...naskobo написа:Kрасива работа -Браво!![]()

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Идея си нямаш какво правят местните там.А и рибата се оказа с не добри за моите вкусове качества.Съжелявам ,че и толкова си взехpacho109 написа:На снимката са повече от една въдица, но простено му е -щом връща рибатаВенелин Радушев написа:Резерват е, но риболова с една въдица с не повече от две куки е разрешен в тясна ивица под музея. Местата и пътеките до тях са наистина кошмарни...naskobo написа:Kрасива работа -Браво!![]()
.....и щом не са го хванали
![]()

Там наистина е разрешена малка част от блатото,но това за въдиците го чувам за пръв път,а и така да е при количеството риба което върнах,мисля,че коментара ти за въдиците е излишен и не на място

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ