Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Проблем с двигател Selva Capri 6 к.с.
Модератор: emo vasilev
Проблем с двигател Selva Capri 6 к.с.
По време на иначе доста добър (за мен) риболов в язовир, въпросния двигател направи следния поблем. Бях на макс. газ, но лодката така и не излезе на глисаж. Явно сбърках като не намалих газта и в един момент лодката изведнъж спря, а мотора се форсира (вдигна още оборотите). Което за мен означаваше че той не е работил до тогава на максимални обороти. И си остана форсиран докато не го спрях. Помислих че витлото се е откачило, но то си беше там. Запалих отново -витлото се върти, но при подаване на газ мотора си вдига обороти но без да движи лодката. Имам мотора от 2 месеца, като това му е трето влизане във вода (мотора е купен от колега от форума…) За мен някакви зъби на някакво зъбно колело или каквото е там, са се изронили и движение на витлото се подава само на празни обороти – усети ли се съпротивление изтърват тези зъбни колела и до там… Ще съм благодарен на всеки, който сподели или изкаже мнение за проблема. Ясно е, че ще има ремонт, но искам „да си сверя часовника“ първо с хора от форума, защото знам, че тук има хора които наистина могат да ми помогнат.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
-
- кандидат преподавател
Re: Проблем с двигател Selva Capri 6 к.с.
Добрата новина е ако е скъсан шплента или шпонката м/у оста и витлото а лошата е дефект в редуктора.
Re: Проблем с двигател Selva Capri 6 к.с.
Незнам защо, но си мисля за редуктор, и тук идва следващия въпрос - а именно, какво е финансовото изражение на проблема.......естествено в някакви граници, ясно е че този който го ремонтира, той ще каже точно колко струва..
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде