Петнисти красавици на Zip Baits Rigge46S MDR

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Петнисти красавици на Zip Baits Rigge46S MDR

Мнение от maznislav »

Здравейте колеги.
В неделя , най-накрая направих риболова за който от доста време се каня , а именно пъстървов риболов по любимата ми планинска река.
Риболовът започна към 9 и на първия вир само една петниста се показа , но не стигна до воблера.
Но на следващия вир направо се разтреперах - 3 удара и нито едно закачане - сякаш пъстървата си играеше с примамката.
Е беше въпрос на време да налучкам правилната примамка за деня от достата воблери който мъка ( за какво ли) всеки път.
На 3 -тия вир се сетих, че имам неупотребен до сега чисто нов воблер Zip Baits Rigge 46S MDR ... и то точно в пъстървовата украска. :shock:
Заметнах аз ето тук.
Изображение
Поведох с лек туич и пръчката полудя :)
Номер 1 позира ( не много мирно) за снимка
Изображение
Бързи снимки във водата и после откачане с клещите - да ходи да ближе рани
В горната част на вира имах още 1 удар - проспан :)
Е на следващия вир ме чакаше още емоция - 3 хвърляния - 2 риби по близо 30 см :)
Изображение

Изображение
Воблерът се оказа истински трепач :)
Последваха 2 вира, в който имах по 2 удара без закачане - е все пак когато задържах воблера в течението и го вкарах под една скала - отдолу се показа уникална пъстърва, захапа воблера и настана прекрасна борба.
там мястото до брега е дълбоко , а рибата се беше брутално зашила на средната 3-ка - целия бряг беше осеян с мъх и нямаше как да я нараня. Уморих я достатъчно и позира за бързи снимки.
Изображение
тук е време да си ходи
Изображение
Ето я пак на свобода - чувството да я видиш кат отплува е уникално
Изображение
Изображение
Изображение

И така неусетно стигнах вира , в който знам , че има една "много болна" рибка с размер около 3 педи.
Реката минава през канион от високи скали и се налага да се хвърля от високо.
Абе знам аз , че не трябва да хвърлям от скалите, ама водата малко може да изплаша пъстървата като слезна по-долу.
И стана шоуто.... Първо подаване в бързея в началото на вира - моментален удар и сърцето ми щеше да падне от скалата - е не се оказа голямата ама все пак една 35 см красавица се бори достойно , аз тренирах слизане по скали с пръчка в ръка. Рибата се беше закачила лошо точно под окото и , за да не я мъча дори не я снимах.
Но изненадата предстоеше.. Следващият вир представлява дълъг скален канион - претърсих долната му част - без успех и когато с мъки успях да се задържа на почти отвесната скала и да заметна към горната му част последва удар, от който за малко да падна от скалата. Започна уникална борба със скокове и аванс и след около 2 мин рибата се умори , но нямаше никакъв шанс да я откача , без да я нараня . Огледах се и видях на 10 м от мен - там където започваше вира, образувано малко гьолче с вода свързано с реката с 5 пръста вода. Последва вече отренираното слизане по скали , за да стигна до желаната дестинация.
Там позира зе тези уникални снимки.
Изображение
Такова захапване на воблера през средата и зашиване на средната 3 -ка отдавна не бях виждал
Тук вече е освободена от воблера и позира с него
Изображение
След снимките отиде да ближе рани - аз поседнах да си поема дъх.
Последваха няколко вира , в който рибата само следваше воблера - е имах и 2 удара без закачане :doh: :doh:
Слънцето беше взело адски да напича, но все пак последната - 7 ма риба реши да опита воблера - е снима се с него и отиде да разказва за него.
Изображение
И така приключи риболовния излет - за 4 часа 7 хубави риби и още толкова изпуснати, но по-хубавото е ,че видях много живот в реката.
Беше прекрасно изживяване което пожелавам на всики ви.
И пазете рибките , те са там , за да ни даряват с радост , а не за да ни пълнят тигана.
Поздрави и на слука
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
vesko_bs
сериозен играч
сериозен играч

Re: Петнисти красавици на Zip Baits Rigge46S MDR

Мнение от vesko_bs »

Супер излетче си спретнал.Че и рибци е имало.Благородно ти завиждам :)
Ilian70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ilian70 »

Поздравления, Вальо :) !
Другите примамки можеш да ги изхърлиш - само кажи къде :wink:
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

:drinkers: :drinkers: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Браво за излета,това си е успешно "разузнаване с бой" :drinkers: и не разкривай рекичката,щото на петнистите красавици ще им видят сметката за нула време разни озверели любители на природата.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

БРАВО :!: :!: Емоционален излет, красиви снимки, похвално отношение към рибата :prayer:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
Earthman
новобранец
новобранец

Мнение от Earthman »

Браво колега ! Хубави рибки,големи емоции,една поне що не си остави да изцапаш малко тигана? :lol: То не,че в магазина няма,ама тези американки от развъдниците не могат да се мерят по вкусови качестава с дивите балканки.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”