Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Стойка за фидер - гребен!
Модератор: Paublo_Eskobar
Стойка за фидер - гребен!
Здравейте колеги, отскоро и аз съм в отбора на начинаещите фидеристи и живо ме вълнува въпроса относно стойката тип гребен. Задължителен аксесоар ли е към обурудването на фидера или препоръчителен и какви са предимствата прен обикновенната стойка- колче?
За да съм по ясен, закупил съм си и аз такъв "гребен" но не виждам кой знае какъв по-голям ефект от него спрямо обикновенната стойка която бих ползвал при липсата му.
Моля колегите с повече опит да споделят предимствата му при ползване. Наслука!
За да съм по ясен, закупил съм си и аз такъв "гребен" но не виждам кой знае какъв по-голям ефект от него спрямо обикновенната стойка която бих ползвал при липсата му.
Моля колегите с повече опит да споделят предимствата му при ползване. Наслука!
Re: Стойка за фидер - гребен!
Един гребен за фидер, никога няма да ти е излишен, не струва състояние, и по скоро ще ти е от полза, за да си позиционираш по добре пръчките...като в този случай...

А избор колкото искаш...само да си избереш точно твоя модел...

п.п. може и с обиконовенни колчета, но нали целта на риболова е насладата и удоволствието...е с по гиздаваите джаджи е по, по...

А избор колкото искаш...само да си избереш точно твоя модел...
п.п. може и с обиконовенни колчета, но нали целта на риболова е насладата и удоволствието...е с по гиздаваите джаджи е по, по...

Вече съм направил своя избор на втората снимка последния долу на "middy" ако не се лъжа, взех го за 12лв. - не струва състояние наистина.
- TRAP
- ще става разбирач
Аз съм със същия гребен на Миди и съм много доволен самата глава може да се позиционира в няколко положения а и върха на фидера може да си ги обтягаш по гребените на главата.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
-
- новобранец
За оптимален ефект, формата на ръба би било добре да позволява максимално ниско засичане встрани, в посока противоположна на кълването

Тази, последната, няма улей за влакното и пръчката ще го притиска! Много е досадно понякога!
Аз от доста години ползвам второто на горната снимка, не е Миди, а някво "куче". Вече е доста изстрадало и ще го сменя със същото. Не мисля, че има кой знае какво значение какви стойки за фидер се ползват, но при всички положения специализираните такива са по-удобни от обикновена V-образна глава!
Аз от доста години ползвам второто на горната снимка, не е Миди, а някво "куче". Вече е доста изстрадало и ще го сменя със същото. Не мисля, че има кой знае какво значение какви стойки за фидер се ползват, но при всички положения специализираните такива са по-удобни от обикновена V-образна глава!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
- ivelin_1976
- разбира нещата
dess0 написа:Аз от доста години ползвам второто на горната снимка

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Аз също съм с гребен на Миди,мисля,че това е най-добрият избор.Доста се консултирах навремето преди да си купя и съветите на корифеите във форума тогава бяха същите-гребен,Миди.Ползвам го 2 години и нямам забележки.
Такава глава за първи път виждам, но вярвайте това е НЕЩОТО, което ще е най-удобно!

- AtMos
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Доста интересна глава ... за начало мисля да си взема един гребен на Миди 

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз ползвам ето такъв за отпред

И малкия единичен гребен на Миди
И малкия единичен гребен на Миди
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

И аз ползвам гребена на Миди и съм много доволен от него - главата е с променящи се градуси, което ми позволява да забода стойката под наклон. Това ми върши страхотна работа когато ми се наложи да я ползвам на твърд или стръмен бряг. Освен това, местейки въдицата по слотовете на гребена, мога да я доопъвам без да ползвам макарата. Абсолютно необходим аксесоар за фидер-риболова!