Морето"пресъхна"...

Модератори: emo vasilev, alekst

Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Морето"пресъхна"...

Мнение от batmilen »

На юго-западен вятър "морето пресъхва" казват старите рибари... :cry: В събота се курдисах на кея в Несебър...вятър север-северо запад...към обят удари моряка...нищо...имах един удар докато придърпвах въдица за калкан и толкоз...един колега изкара прилично калканче...и попчето не кълвеше...мамака му... :twisted:

В неделятя ето ме в Поморие...местния душманин на пристанището пак беше ударил катинара...та отидох на помпата...от другата страна на града...

Там 2-3 колеги намяткали пръчките...в събота изкарали 1 калкан 2 кг.Тъкмо хвърлих и ето...довтаса Васко Негъра... :lol: Бургаския баш карък...поседях, поседях и дим да ме няма...дойдели Негъра по-добре си обирай крушите... :wink:

Отидох в с.Ахелай на новата буна...вятър от юго-запад...никакъв удар, по едно време дойдоха едни колеги...наизкараха барбекюта, бири, ракий...и като метнаха една скара...като се размириса на кебабчийница...набързо събрах такъмите и в къщи...да гледам сурата на благоверната... :wink: Обадих се на Киро...отишъл за костурчета...на гьола...аман от каръшко време и червиви риби... :wink:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

В Несебър разправят една история , как Петьо Факира.../това е съпруга на хубавата Наталия, която спечели състезанието Несебър Оупън 25 март 2006 г./ изтървал един калкан от 5 кила...влачилго 15 минути напред назад...кепчето му било в джипката...накрая решил да го вдига...счупила се пръчката, скъсал се повода...и калканеско си отишъл по живо по здраво....е наказва го Господ...ама той си знае ...май за Несебърския приз на булката...хахаха...
:lol:

Седя на буната в с.Ахелой и си мисля...Добре направи Локалчо, че си отиде в Асеновград...да нагъва пържоли "КАТО ГРУЗИНСКИ КАСКЕТИ" и да ги полива с руйно асеновградско вино....че като дойде тука в Бургас, колежките и пържолите ще изплюскат и виното МУ ще изпият... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Михалич »

Карай - каквот такова. Поне чист въздух и красиви гледки. :lol:
Туй с BBQ-то е хубаво нещо- лятото кат сме валат, поне с бинокъла туристки може да киризим, ама зимата кво? - барбекю - хитро.
:wink:
Има едни малки - стават за багажник.
Аз "взех" 1кг барбун - кълве на 3,80 лв. - тук в СЗ :lol:
Бай Тошо - в събота трепа зайци, в неделя тръгна за птички - костура, вика трябвало да огладнее още - не щял на силикон :?: - бай Тошови работи :lol: :lol: :lol:
Другата седмица - ако не ни излъжат пак нещо синоптиците :evil: :evil: :evil: - огън да ги гори, може да дойдем на чист въздух и ние с Мирко :lol:
Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Днеска превалява леко...сафридено време е...сигурно ще го пукнат на Германката...ама за събота и неделя го дават хубаво време...дано имаме късмет в риболова... :lol:
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

BatMilene, не се коси . Има и по зле от тебе. Миналата седмица като видях прогнозата се засилих на ЮГ с лодката и големите чували за паламуд. На 8-ми и 10-ти бяхме на Аркутино, а на 9-ти на Ахтопол. За три дни улова беше 7 циганки и две кила дребен чернокоп. По каръшки риболов не съм имал и най - лошото е че всички около нас хващаха а ние само късахме чепарета и олова. За три дни три чепарета и четири олова потънаха. Така и не разбрах каква беше причината да не закачаме риби. Сменяхме различни чепарета и олова, пробвахме на различна дълбочина и на различна скорост. Не ще и не ще , хората си тръгваха кой с 20 риби , кой с 80 . Имаше и с по 150 риби. Вярно 90% циганки по 200-300гр. но риби.
Една от причините за нещастния риболов беше факта, че не си взех сонара, уж да има място в лодката за повече риба. Рибата обаче беше пред брега на 20-50 мера . Уж най-дълбокия бряг но имаше и възвишения.
Сряда и четвъртък пак ще е добро времето и за тези които се засилят за Куракя искам да ги предупредя, ако не са били там да внимават много с останалите лодки. Страхотно меле става пред носа. Около 50 лодки карат безразборно и безогледно се навират една в друга и една върху друга. Където и да съм бил има някакъв ред и колегите се пазят един друг. Тези там са събрани от цяла България и сякаш са дошли не на риболов а за да провалят твоя.
Хайде да приключвам че започват да ми идват нецензурни думи в устата, като се сетя колко кретени се бяха събрали там.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Дано имаш късмет...да те запитам...от брега имаше ли рибари който ловиха циганета и чернокоп... :wink: Защото ако ехубаво времето може да отскочим до Коракя... :lol:
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Виж каква стана тя - варненци да дават информация на бургазлии за юга. По брега имаше рибари и хващаха защото рибата беше точно отпред носа. Хващаха и чернокоп и циганка на чепаре 3-ти номер куки с черно перо и ламе . Зная го това съвсем точно защото минавайки покрай брега с 2 мм. калома метнаха чепарето си върху нашето и им го извадихме, но нямаше как да им го върна.
Рибарите от брега бяха част от мелето. Гледах да водя чепарето на прилично разстояние от брега за да не ми метнат някое олово на главата , но имаше кретени които те засичат откъм морето и те натискат към брега.
И друго - имай в предвид че и чернокопа и циганката са непосредствено над дъното.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Благодаря за инфото...чепарета имам и за късане и за хващане... :lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Рибата и при мен беше на самото дъно - 4 заргани изкарах на камъните след 4та буна от 15.30до 17.00 в Събота - съжалявам че не отидох по обяд давало добре и кълвяла на близко до 10 метра - обаче стоях в къщи и по покрива да оправям WIRELESSa барабар с момчетата от B-GATE - Така отърва се зизи. Обаче в Неделя от 11.00ч. до 15.00ч. само 2 заргани - после духна ЮГоЗападния и вс. се прееба. Вдигна се ветрова вълна, обърнах към брега да хвърлям ама нъцки :evil:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Е още малко и...ще секне съвсем...кат няма зизи...кая бол... :lol:
Аватар
Mitaka
новобранец
новобранец

Мнение от Mitaka »

Кой каза че е пресъхнало морето. Във Варна си яде каята нормално , освен нея има и едни риби дето отгоре им май е лежал кит ( много вкусни ) Ама си мълчат хората , че зависниците пак ще гракнат "Бракониери". Какво да правят като си нямат билети и не знаят за забраните. Умирисахте махлата с тая кая бе маскари с маскари!
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Морето"пресъхна"...

Мнение от ivan_yo »

batmilen написа: :lol:

Седя на буната в с.Ахелой и си мисля...Добре направи Локалчо, че си отиде в Асеновград...да нагъва пържоли "КАТО ГРУЗИНСКИ КАСКЕТИ" и да ги полива с руйно асеновградско вино....че като дойде тука в Бургас, колежките и пържолите ще изплюскат и виното МУ ще изпият... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Казва се СТАНИМЪШКА МАЛАГА(асеновградското вино-онова хубавото)

:lol: :drinkers:
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Mitaka написа:Умирисахте махлата с тая кая дето отгоре и май е лежал кит ( много вкуснa ) бе маскари с маскари!
...аз сега кат'са кача у вас и ши видиш ти как ти свършва и бирата и рибата....1,2 парчета няма ли за мен, ве Адаш... да си поизваждам малко копчета от устата :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Доволните си траят... пък недоволните...уж майстори си мислят :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: "фърлят куки- вадят мисли" кат ей тоз:
batmilen написа:Седя на буната в с.Ахелой и си мисля...
- образованието няма'му стигне да брои зарганите във фризера ми :wink:
Адаш дай да прайм'бартер - 20 заргани за един "К" може и 30 ако е голям обаче :lol: :lol: :lol:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

ivan_yo написа:
batmilen написа: :lol:

Казва се СТАНИМЪШКА МАЛАГА(асеновградското вино-онова хубавото)

:lol: :drinkers:
Локалчо Му викаше на това вино...АСЕНОВГРАДСКИ МАВРУД... :lol:

МИТЮ стига с тия ЗАРГАНИ...като си ги хванал...яж си ги... :lol: Или най-добре ги запази да почерпиш в кръчмата колегите за НАГРАДАТА ... :wink:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

...ми яж попчета , ве.... ши разваляш виното с тая нискокласна риба - не отива на класно вино - срамота :wink:

Батка,....много несериозно погледна на поканата ми да дойдеш насам -а рибата беше тук и малко по на Север. Повече няма кво да ти казвам!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Ха попчета...калканчета Дурумий...ти от кога не си хващал и папкал от плоските...риби...А :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”