Бракониери на р.Янтра на 1-2км от устието нагоре

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Бракониери на р.Янтра на 1-2км от устието нагоре

Мнение от daniel_g »

Здравейте колеги,
Направо съм възмутен от нашите Дунавски "рибари"-мрежари . Не стига , че имат цял Дунав да обикалят и да хвърлят мрежи навсякъде ами си позволяват да влизат по устията на реките и да безчинстват ненаказано. Станах свидетел на такъв пример този риболовен weekend ( 11-12.XI.06) . Сутринта към от 7 до 8 в долното течение на Янтра 1-2 километр преди да се влее в Дунав , сме заметнали с още един колега въдиците за щуки и по едно време пристига лодка с двама рибари от доло от към Дунав и викат: "Момчета тук с тез въдици да не закачите мрежата , сега ще я извадим " и от единия краи до дригя , започват да вадят мрежи точно пред нас , започваме една разправия с тях, от която няма никаква полза разбира се и стигаме дотам , че те 'споделят' да не ловим тук , че нямало риба , също били преградили и самото устие на Янтра на Дунав с 2 мрежи и хванали много малко и там . От мрежите пред нас изваждат 2 амурчета към кило и една щука 1-2 кила и продължиха нагоре да вадят още мрежи. Ето и малко снимки тук : Изображение
има още и в галерия - бракониери!!!
Какво да се направи??? Тогава пробвах да звънна и антел на ИАРА в София ( с 02 , че само него имах но уви , никои не вдигна ) но вече си записах и мобилните !!! Следващия път ще съм по подготвен пък да видим какво ще стане.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Лодката е със Свищовска регистрация,затова е трябвало да се обадиш на ИАРА Свищов,по закон нямат право да извършват стопански риболов в Янтра и делтата и. :twisted:
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Моето мнение е, че ИАРА е неработеща организация и харчи парите на данъкоплатеца, без да има някаква полза от нея. Ще обясня защо мисля така.
1. На устието на Янтра има построено цяло рибарско селище. Къде според господата от ИАРА тези рибари (мрежари) ловят. Може би обикалят Дунава на гребла?
2. Същото е положението и на устията и на други реки например Огоста. Ако някои от тях си направи труда да отиде вечер по здрач или сутрин на разсъмване ще види доста интересни неща. Да не говорим пък нощно време какви пакостници вилнеят по реката.
3. Как се получава така, че никога не се появяват, когато има бракониери. Аз съм виждал толкоз нагло държане на бракониери, че ме навежда на мисълта за някакво съглашение със служители от местните звена на ИАРА.
4. Присъствал съм на ситуация, при която се появиха за пръв път в моята рибарска "кариера" :D да проверяват билети по р. Дунав и от поне 30 рибари по брега провериха само един колега. Той имаше билет, но според мен доста от останалите нямаха.
Мога още примери да дам. Основното несъответствие между предназначение и резултати според мен идва от самата структура и организация на ИАРА. Ако организацията беше под юрисдикцията на МВР може би нещата щяха да са по различни.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”