Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Кои риби взимат на бомбарда?
Модератор: sapuna
Кои риби взимат на бомбарда?
Преди месец бях на море и с баща ми ловяхме много платерини на бомбарда. Чел съм, че първоначално бомбардата е измислена за риболов на пъстърви. Въпроса ми е какви други риби може (и е удачно да се опита) да се хванат на бомбарда?
Re: Кои риби взимат на бомбарда?
Ползвам бомбарда при риболов на разпер,постигам далечна дистанция за въртележката като без проблеми я задържам в повърхностния слой.
Клен може ли да се гони особено, когато играе отгоре?
- PREDATORst
- ще става разбирач
bobi1997 написа:Клен може ли да се гони особено, когато играе отгоре?
Може да,като може да слагаш стръв бял червей или блесна или воблер,поне аз на това съм имал успехи.
Когато ползваш бял може да те тормозят уклеи
През лятото на Цонево костура доволно се фащаше,предимно едри хаймани,но требе да закачиш рибе за стръв-леко да кърви.Инак на морето кеф ти зарган платерина леферчета
(
(
На бомбарда можеш да ловиш всякакъв хищник 

На бомбарда , платерината и заргана дават на морето , това е 100% сигурно , а за останалите видове риби ,просто не знам...
Това да утрепеш дъгова пъстърва или сивен на бомбарда примерно на яз.Доспат си е висш пилотаж и аз не знам как става... !!!

В крайна сметка е направена за лов на пъстърва...и аз нямам идея как се хваща пъстърва с бомбарда още повече, че никога не съм ловил пъстърва по никакъв начин...Trias написа:На бомбарда , платерината и заргана дават на морето , това е 100% сигурно , а за останалите видове риби ,просто не знам...Това да утрепеш дъгова пъстърва или сивен на бомбарда примерно на яз.Доспат си е висш пилотаж и аз не знам как става... !!!

може ли да ми обясните какво представлява бомбарда и как се монтираaleko написа:Ползвам бомбарда при риболов на разпер,постигам далечна дистанция за въртележката като без проблеми я задържам в повърхностния слой.
-
- разбира нещата
Един наш колега е написал доста обширна тема по въпроса.