Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Tica Deliverance или Shimano Catana BX medium feeder?
Модератор: Paublo_Eskobar
Tica Deliverance или Shimano Catana BX medium feeder?
Колебая се между двата моля да ми помогнете в избора
Добре дошли са и препоръки за други фидери ( медиум или хеви ) в същия ценови клас до 200 лв. (дължината e 3.60м - 3.90м) Предварително благодаря

Риболовът е нещо много повече от ваденето на рибата от водата...Той трябва да се извършва с финес и мярка и най- важното с уважение към рибата
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Tica Deliverance или Shimano Catana BX medium feeder?
Аз съм за медиум на Катана твърдо.
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Mercedec или BMW...Lamborgini или Ferrari, как да избереш, ама все пак като, ползващ дълго време и безпроблемно разбира се, само пръчки на ТICA, като към това добавим и доста качествени изработки на нещата и не на последно място огромно удоволствие при работа с такъмите и кефа от вадене на риби с тях, то моят избор би бил ... Tica Deliverance

п.п. Променливата дължина винаги е един плюс за пръчката...както се казва, една екстра, никога не е излишна.

п.п. Променливата дължина винаги е един плюс за пръчката...както се казва, една екстра, никога не е излишна.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колега, нали и на двете ще се напука лака на водачите след сезон и половина, така че е .......tamihal написа:Mercedec или BMW...Lamborgini или Ferrari, как да избереш, ама все пак като, ползващ дълго време и безпроблемно разбира се, само пръчки на ТICA, като към това добавим и доста качествени изработки на нещата и не на последно място огромно удоволствие при работа с такъмите и кефа от вадене на риби с тях, то моят избор би бил ... Tica Deliverance
ПС: фидер се избира като в магазина ти сложат макара с влакно и тежест, гледаш строя и баланса, тежеста да е 150гр.
Имам хевито на Катана_/3.60м./ от 3 години, имат фабричен недостатък
при малко по-голямо натоварвани се чупи последната секция точно 2 см.
от мястото където се слагат сменяемите върхове , смениха ми секцията на първия месец
и пак
аз съм мен съм си решил проблема вече и съм го отремонтирал , но.......
За това взимай Тиката и си свиркай
при малко по-голямо натоварвани се чупи последната секция точно 2 см.
от мястото където се слагат сменяемите върхове , смениха ми секцията на първия месец
и пак

За това взимай Тиката и си свиркай

Благодаря за отговорите
и мен повече ме привлича тиката защото има повече варянти на дължина (повече сменяеми върхове),но и също е на по-ниска цена (окло 30лв. мисля),но това което Мариан го каза за пробването с тежеста задялжитлно ще го опитам
много ви благодаря за съветите 

Риболовът е нещо много повече от ваденето на рибата от водата...Той трябва да се извършва с финес и мярка и най- важното с уважение към рибата
Но също така имай в предвид , че Шиманото е два пъти по-леко от Тиката 

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
И моята катанка беше хеви , но така и не успях да я строша а имах желание, по голяма риба от 17/18кг така и не извадих с нея.
На Шимано ми харесват три неща, строя начина на згъване, самия надпис и теглото им.
Ето една снимка, но съм го згъвал и повече.

Трябва да знаеш че във всяка фирма се крие качество в цената, но Дайва и Шимано са си Дайва и Шимано
ПС: преди 3 месеца си поръчах новата Катана CX на тъпите гъзове дето вкарват в БГ Шимано и още чакам.

На Шимано ми харесват три неща, строя начина на згъване, самия надпис и теглото им.
Ето една снимка, но съм го згъвал и повече.

Трябва да знаеш че във всяка фирма се крие качество в цената, но Дайва и Шимано са си Дайва и Шимано

ПС: преди 3 месеца си поръчах новата Катана CX на тъпите гъзове дето вкарват в БГ Шимано и още чакам.
- ivelin_1976
- разбира нещата
Ако можеш да разклатиш фидерите на Гарболино, няма да сбъркаш 

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Искам и аз един съвет за избор на първи фидер. Бюджета с който разполагам е около 100 лева ,а изискванията към пръчката е да е с акция над 100гр. 120-150 препоръчително тък като ще се ползва на дунава и на Искър. Моля за компетентно мнение тък като в Плевен няма особенно голям избор на "свестни" фидери. Насочил съм се каъм следните 2 модела, но приемам и оферти за нещо втора употреба в добро състояние.
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7801
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=8258
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз като продавах свестен за 100лв. ти къде беше. 

Явно не съм търсил фидер тогаваqno_zloo написа:Аз като продавах свестен за 100лв. ти къде беше.

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- dragonaz
- научил се да хвърля
Този Duke - Free Man Feeder го държах в ръце няколко пъти.martineti написа:Искам и аз един съвет за избор на първи фидер. Бюджета с който разполагам е около 100 лева ,а изискванията към пръчката е да е с акция над 100гр. 120-150 препоръчително тък като ще се ползва на дунава и на Искър. Моля за компетентно мнение тък като в Плевен няма особенно голям избор на "свестни" фидери. Насочил съм се каъм следните 2 модела, но приемам и оферти за нещо втора употреба в добро състояние.
Изглежда здрав и надежден, но строят е пълно дърво.
Все пак от фидера се изисква известна пластичност на бланката не само здравина.
Focusa го държах в ръка и е изключително приятен, но имай предвид, че най-тънкият ти връх е 3 OZ , което предполага да ползваш въдицата главно по големи реки в това число и Дунав.
Ако ще вземаш нещо за язовир FOCUS - a определено не ти върши работа !