Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Риболов с директен на р. Искър - помощ?
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Риболов с директен на р. Искър - помощ?
Така, може би някои са забелязали, че пиша в различни раздели, та това е поредният!
През последните месеци доста се зарибих по риболова на река. Вчера ходих на Душанци, та бях взел само директния и похванах малко уклейчета.
Един колега ходи 2-3 дена на един вир по Искър-а и беше наловил кефали, а вчера излизала и каракуда. Въпроса ми е, какви монтажи да ползвам за риболова на кефал и каракуда? Директния е 4 метров с домашно направен водач. Сегашният ми монтаж е следният: основно влакно 0.25 (
), плувка около 0.5 (брат ми ми даде от тия готовите въдици, където само навиваш влакното и си готов), кука 16-18. Навил съм към 50-60см.

Един колега ходи 2-3 дена на един вир по Искър-а и беше наловил кефали, а вчера излизала и каракуда. Въпроса ми е, какви монтажи да ползвам за риболова на кефал и каракуда? Директния е 4 метров с домашно направен водач. Сегашният ми монтаж е следният: основно влакно 0.25 (

-
- фен клуб-скобар
Re: Риболов с директен на р. Искър - помощ?
50-60см какво си навил-влакно ли. Ако е така трябва да навиеш малко по-малко от дължината на пръчката. Така можеш да замяташ и да прибираш обратно към теб. Влакното ти е дебело за директен аз слагам за основна линия даже 0.12. Засега толкова.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- tsvetkoff
- ще става разбирач
Не знам откъде да започна ..........
Първо,според мен тези 4 м. са доста късички за такава река,но вероятно това имаш и с това ловиш.
0.25 си е влакно за яки шарани - 0.14 за основно ще ти е достатъчно и 0.10 за повод.
Плувка .............. 1.5-2 гр. според течението.
И ........ експериментиране.Успех!!!
Първо,според мен тези 4 м. са доста късички за такава река,но вероятно това имаш и с това ловиш.
0.25 си е влакно за яки шарани - 0.14 за основно ще ти е достатъчно и 0.10 за повод.
И ........ експериментиране.Успех!!!
Колега като ти гледам монтажа мисля че просто се майтапиш,или много още има да учиш.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Мисля че това е правилният раздел!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- ninastefanina
- сериозен играч
Съгласна съм с колегата.Аз почнах с 5м.директен и минах на 8м,но такъмите са такива каквито каза колегата.0.25 наистина не е за 4м.въдица.Успехи за напредtsvetkoff написа: 0.14 за основно ще ти е достатъчно и 0.10 за повод.

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Грам и половина - два също са малки за течението! 

Абе пуля се и не мога да разбера - влакно 0.25 и кука 18-ка...ти някви пришълци ли ще ловиш на тоя Искър или какво? 

Таранка маниак!
-
- кандидат преподавател
Рядко гледам тука,ама сега се пулих половин ден и пак не вдявам -какъв е този "директния е 4 метров с домашно направен водач".
За какво му е водач на директния?Да не би да трябва според някоя "европейска"школа да си изпраскаме у дома по един водач на директните,че да ловим тогава кефал и каракуда на Искъра или по другите реки?