Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

инфо за гр. Варна?
Модератори: emo vasilev, alekst
инфо за гр. Варна?
Здравейте колеги,
попрочетох из форума наличното инфо, но имам конкретно питане.
Около 15 октомври ще бъда за няколко дни във Варна, какви са ми възможностите за риболов, имам предвид какви такъми да си приготвя, както и да ме насочите към някое местенце в рамките на града, за да си пробвам късмета в морския риболов.
Благодаря предварително!
попрочетох из форума наличното инфо, но имам конкретно питане.
Около 15 октомври ще бъда за няколко дни във Варна, какви са ми възможностите за риболов, имам предвид какви такъми да си приготвя, както и да ме насочите към някое местенце в рамките на града, за да си пробвам късмета в морския риболов.
Благодаря предварително!

Re: инфо за гр. Варна?
По това време е активния сезон на заргана. Можеш да отидеш на морска гара, на Почивка(на буните), на Дружба, на Ной ( на буната), Фичоза и т.н. където има камъни и не се сещам в момента. Приготви си плаващи и потъващи бомбарди. Наслука!!!
-
- научил се да хвърля
Както и чепарета за сафрид,хамсия,такъми за попче...Аспаруховия мост е добро място за риболов
Имам мач с акция 20 гр.- възможно ли е да го използвам с 15 грамова бомбарда?
А за стръвта - освен морски червей с какво друго да се подготвя?
А за стръвта - освен морски червей с какво друго да се подготвя?

-
- вече хвърля и на тежко
Препоръчвам ти да си вземеш по-здрава пръчка. Мача е по-лек, но е по-крехък и при неволно осукване на влакното около върха, при замятане, ще го счупиш дори и с 15 грамова бомбарда. Аз ползвам две телескопични пръчки с акция 20-60 гр. (по-мека и параболична) и 40-80 гр. (по твърда и с върхов строй) и за четири години не съм имал проблеми, но съм се нагледал на счупени при замятане мачове и чат-пат по някой фидер...
Всяка друга стръв, освен морския червей, е в пъти по-нерезултатна! Ако имаш възможност не прави компромиси. Ползвай си морски/блатен червей.
Не че съм спец, но поне два пъти в годината (по 1 седмица) ходя на морски риболов и това съм изпитал на гърба си. Все пак нека и "морските" да се изкажат...
Всяка друга стръв, освен морския червей, е в пъти по-нерезултатна! Ако имаш възможност не прави компромиси. Ползвай си морски/блатен червей.
Не че съм спец, но поне два пъти в годината (по 1 седмица) ходя на морски риболов и това съм изпитал на гърба си. Все пак нека и "морските" да се изкажат...
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
риболов от брега по това време наи вече на зарган и платерини на бомбарди.стръв само морски(блатен) чевеи. ис чепаре можеш да опиташ за сафрид ама от брега е тегаво 

Не познавам добре Варна, но видях че има достъп с кола до местенцата които съм отбелязал.
Мисля около 6:00 часа да съм на произволно избрано от тези места, освен ако не препоръчате някое, понеже до гореизброените "на Почивка(на буните), на Дружба, на Ной ( на буната), Фичоза и т.н." малко трудно ще се ориентирам.

Мисля около 6:00 часа да съм на произволно избрано от тези места, освен ако не препоръчате някое, понеже до гореизброените "на Почивка(на буните), на Дружба, на Ной ( на буната), Фичоза и т.н." малко трудно ще се ориентирам.

- rikitikitavi
- разбира нещата
1 е буната южно от Ной. там няма как да те пуснат. Отиваш на 100 метра на севери си на въпросната буна. Избираш ляв или десен рог или някъде у средата( според нагъчкването на народа с бомбардите). Слагаш полупотъваща или потъваща бомбарда и наслука.
2 показал си буната наЕвсиноград.Там не пускат. Отиваш на южната от показаната буна тена буната на траката. Там по-удачен е южният рог.
3,4,5 буни 1--2-3 на Варна. По рехаво присъствие на риба но понякога изненадват приятно.
Октомври си наблегни на много ранни риболови и докато спре да кълве. После със семейството.
наслука.
пп можеда пробваш и буните наКранево.
2 показал си буната наЕвсиноград.Там не пускат. Отиваш на южната от показаната буна тена буната на траката. Там по-удачен е южният рог.
3,4,5 буни 1--2-3 на Варна. По рехаво присъствие на риба но понякога изненадват приятно.
Октомври си наблегни на много ранни риболови и докато спре да кълве. После със семейството.
наслука.
пп можеда пробваш и буните наКранево.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
а ако не започне да кълве в началото има ли смисъл да стоя на мястото което съм избрал или да го сменям?
и другия въпрос - продават разни ароматизатори и атрактанти за морски риболов, някой опитвал ли е риболовства с тях?
и последния въпрос- продават конец жълт/червен за зарган - уловист ли е или.... ?
и другия въпрос - продават разни ароматизатори и атрактанти за морски риболов, някой опитвал ли е риболовства с тях?
и последния въпрос- продават конец жълт/червен за зарган - уловист ли е или.... ?

- rikitikitavi
- разбира нещата
1 не
2 не
3 не
това е според мен
2 не
3 не
това е според мен
Е-книгата "Черноморски риболов"
- недялко радков
- ще става разбирач
През Октомври рибата(особено кефаловите)често стават активни след 8-9 часа,така,че не бързай да си ходиш!
Разни химии на морето не пеят
,остави си ги за шараните!
Ако имаш въпроси или се изгубиш ще ти пусна номера си на лични.
Разни химии на морето не пеят

Ако имаш въпроси или се изгубиш ще ти пусна номера си на лични.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Кое е първа буна - 3 или 5. Щото аз знам че 5 е първа буна защото първа е построена-казвал ми го е човек който помни Варна без буни. Но съм чувал и тоя вариант, и то от Варненец харпунджияrikitikitavi написа: 3,4,5 буни 1--2-3 на Варна.....

- joromercedes
- научил се да хвърля
5 е първа буна ...късмет и наслука ...
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Веднага след 3-та буна,има още една - 4-та,
дето не си я обозначил на картата.
дето не си я обозначил на картата.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА