Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Язовир Белопопци 11.09.2011
- dragonaz
- научил се да хвърля
Язовир Белопопци 11.09.2011
Посетихме го трима.
До към 11 часа колегите от към горичката и един от към пътя реализираха по 1 хубав шаран.
Ловихме на фидери + 1 директен телескоп на плувка.
Към 12 часа на повърхността се вдигнаха цели пасажи от шарани, между които имаше доста едри.
До към 17 часа нито един удар на фидера на плувка само ситни червеноперки.
Боклукът там се събира във варели, които не са изхвърляни от миналата година.
Доста запуснат от към поддръжка.
Така и не разбрах, кой го "Стопанисва" сега.
Едни казаха, че си е Венци, който обаче си бил на Доганово, други че е кмета на Горна Малина.
Не мога да не спра да се ядосвам и да се чудя каква беше тази "Сила", която накара шараните цял ден да стоят на повърхността без да обръщат внимание на каквато и да било стръв или монтаж ?
Един колега, който си тръгваше спомена и че Август месец било същото.
Толкова ли не слизат на дъното и не се хранят и дали не го правят само през ноща ?
Каква е тази "магия" цял ден да ги държи на повърхността обикаляйки наляво надясно и пляскайки пред мен ?
Доста хубава разходка се получи и остави и голям горчив привкус в ранената ми рибарска душа
До към 11 часа колегите от към горичката и един от към пътя реализираха по 1 хубав шаран.
Ловихме на фидери + 1 директен телескоп на плувка.
Към 12 часа на повърхността се вдигнаха цели пасажи от шарани, между които имаше доста едри.
До към 17 часа нито един удар на фидера на плувка само ситни червеноперки.
Боклукът там се събира във варели, които не са изхвърляни от миналата година.
Доста запуснат от към поддръжка.
Така и не разбрах, кой го "Стопанисва" сега.
Едни казаха, че си е Венци, който обаче си бил на Доганово, други че е кмета на Горна Малина.
Не мога да не спра да се ядосвам и да се чудя каква беше тази "Сила", която накара шараните цял ден да стоят на повърхността без да обръщат внимание на каквато и да било стръв или монтаж ?
Един колега, който си тръгваше спомена и че Август месец било същото.
Толкова ли не слизат на дъното и не се хранят и дали не го правят само през ноща ?
Каква е тази "магия" цял ден да ги държи на повърхността обикаляйки наляво надясно и пляскайки пред мен ?
Доста хубава разходка се получи и остави и голям горчив привкус в ранената ми рибарска душа

Re: Язовир Белопопци 11.09.2011
Някой колега беше споменал че днес имало силни магнитни бури.Може и от това да е 

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На булдо що не проба. 

-
- новобранец
Аз попринцип шарани на повърхноста не съм виждал. Според мен е толстолоб. Ти добре ли ги огледа 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Или не си гледал добре, или не си ходил през горещ летен денredoctober написа:Аз попринцип шарани на повърхноста не съм виждал. Според мен е толстолоб. Ти добре ли ги огледа

Шарана, както и много други риби се качват горе на повърхността, много пъти съм гледал огромни риби, които по време на толата част от денонощието са на повърхността и на нищо не вземат. Само демонстрират присъствие

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Шаран е и още как
. И е възможно да се лови,само трябва подготовка . Ето един линк на руски http://www.harp.valor.ua/fishlib/carpologija/15.htm

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Преди 2 седмици говорих с Венци. Още е негов язовира, но кмета му създава проблеми и иска да го изгони. Венци щял да чака изборите и ако остане същия кмет щял да се мести на Доганово.
За рибите каза, че вече почвали да слизат в дълбокото и да се хранят, но се държали при гористия бряг.
Аз го разпитвах за риболов на щека в далечния край на стената, там се групират рибите късната есен, но още поне месец трябвало да изчакам.
ПП. Коричка хляб и риболов на повърхността, няма друг начин в жегите
За рибите каза, че вече почвали да слизат в дълбокото и да се хранят, но се държали при гористия бряг.
Аз го разпитвах за риболов на щека в далечния край на стената, там се групират рибите късната есен, но още поне месец трябвало да изчакам.
ПП. Коричка хляб и риболов на повърхността, няма друг начин в жегите

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- jasonsmith
- разбира нещата
Т.е ако след изборите кмета не е същия, просто не ходете следващите три години..chirusa_bg написа:Венци щял да чака изборите и ако остане същия кмет щял да се мести на Доганово.