Зарибяване на горе-долу изкуствен водоем?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Carpkiller
новобранец
новобранец

Зарибяване на горе-долу изкуствен водоем?

Мнение от Carpkiller »

Колеги, с брат ми и още няколко риболовци намерихме едно гьолче, изкуствено създадено, но забравено от ползващите го. Викам си, "тука, не може да няма поне елешки!" Та, взех малка кутия бял червей и се оказах прав, елешки и кротошки. Викам на колегата "Като няма пари, тука ще чешем крастата :Д" (Той бачка във фирмата на баща ми и с него най-често по реките ходим, ама той е човека с колата, тъй като съм на 17 :oops: ). Гьола е доста близко от тях, както и от нас. Той много често започна да ходи, а като ходехме по язовири и реки, к'вото хванем - там! А над гьолчето (на 7-800 метра) се намира един рибарник, оттам водата се изтича и по случайност попада в нашето гьолче. Случило се е от рибарника, когато имаше силни дъждове да изкокне някоя и друга риба. Колегата почна да вади каракуди, че даже и няколко лина на бял, костенурки, бял амур (колкото кротошка :Д). След известно време водата взе много да пада, сега е доста под средното ниво, навъдиха се много жаби, змии и още какво ли не. Рибата взе един вид да намалява (ние, каквото хванем естенствено го пускаме) Та, общо взето т'ва е историята, до това, как се решихме да го зарибим. На градския язовир хванах 4 голи шаранчета към 200-300 грама и ги пуснах в гьола, останали каракудки от риболов на щука също пускам, днес с брат ми ходихме на едно вирче в което обикновенно се къпят разни, специално за кротошки и елешки, все пак, с тях се започна всичко. Наловихме малко, някоя и друга мреничка. Сега, обаче ми е нужна малко помощ или по-точно информация. След пускането на шараните, пробвах на каква ли не стръв, на какви ли не тояги и нито един, само кротошките, елешките, слънчаци... И днес забелязах, че рибите буквално налитат на всичко, което ме наведе на мисълта, че в гьола няма достатъчно храна. Кажете с какво да ги храня тия риби? А, особено като дойде зимата и водата замръзне, ще стане хептем трудно да оцелее рибата, ще съм благодарен за всякаква информация!
П.п. Утре ще кача снимки!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”