Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Размисъл
Модератор: bobopeli
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
Размисъл
Здравейте . В края на юли направих 2 -три дневни излета на жребчево които се оказаха повече от доволно на риба .Водата беше още горе . После направих един излет на 10 и 11 но вече не беше същото .За мен не са важни килограмите риби а самия риболов .Просто не ходя на риба с мисълта да си избивам разходите а и времето ми е оскъдно .За месец и половина в БГ. искам да направя възможно повече излети .Та 3 тия път , на връщане спрях в Паничери за по кафе .На центъра един ръждив прави кафета и притопля мазни като него банички. Наоколо насядали събратята му с кръвясали от безсъние очи и лочат бира . Та по време на кафето ръждивият ме пита много уверено ,дали съм хванал риба . Викам ,ами не много.Веднага последва контра въпроса ; а мрежа не сложи ли ; Вика а риба искаш ли. Нашите ; демек ,кръвясалите отвън ; излязаха с доста тази сутрин , ако искаш да им кажа . Те всяка вечер излизат . Изпих си кафето и си тръгнах .Мислех си колко уверен и искрен беше този и ,че дори да звънна и на не знам кого си - файда йок . Явно тези цигани хранят доста хора и редовно им снасят . Значи според мен не трябва да забраняват нощния риболов с въдица а по скоро лодки да не влизат по тъмно .Мое мнение . Няколко дни преди това се прибирах от морето и преди Нова Загора спря кола ;жигула и распъна сергия ; ПРЯСНА РИБА . Нямах телефони на никого а и не исках да отидат полицаи и да си вземат няколко килограма и да отчетат дейност . Лятото ми мина а с него и риболова в БГ .Само си мисля докога тези оплетени свински черва ?
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: Размисъл
Да ,за съжаление много си прав колега ,но така е на доста места,особено там където има повече мургаво население.Като цяло ,на доста места контролните органи са свързани с местните бракониери,обаче има и места дето се работи както трябва и са сведени до минимум.
За нощния риболов съм съгласен,те за това и доста хора го повдигнаха въпроса,но...и лодките не пречат нощно време,ако ги забранят ,колегите сомаджии,с кльонк ще са ощететени.А ,колкото повече има такива лодки и по брега съвестни риболовци през ноща,толкова ще им е по тегаво на бракониерите.
Но,както казваш ,много са оплетени свинските черва,и ти ,и аз ,а и другите тук няма да ги оправим ,само може да помагаме за подобряване на нещата.
За нощния риболов съм съгласен,те за това и доста хора го повдигнаха въпроса,но...и лодките не пречат нощно време,ако ги забранят ,колегите сомаджии,с кльонк ще са ощететени.А ,колкото повече има такива лодки и по брега съвестни риболовци през ноща,толкова ще им е по тегаво на бракониерите.
Но,както казваш ,много са оплетени свинските черва,и ти ,и аз ,а и другите тук няма да ги оправим ,само може да помагаме за подобряване на нещата.
Всичко може,но не всеки го можe.

Re: Размисъл
Тъжно и жалко е, но пък е факт. А относно червата ..... не мисля че изобщо някога ще има оправия - тук в Бг. Да не говорим, че не само "ръждивите" са проблема....ние понякога сме далеч по-големи цигани в поведението си.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде