Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Изваждане на тройка от човешко месо
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Изваждане на тройка от човешко месо
Здравейте колеги,
преди известно време ми се заби една тройка в ръката и видях доста зор, докато я извадя в полеви условия.
Тъй като на всеки може да се случи, пускам линк към едно клипче с най-лесния начин за изваждане, когато не разполагаме в момента с добри резачки за отрязване на жилото:
http://youtu.be/sKAAGWZskGg
Дано на никой не се налага, но понеже при спининга рискът е повишен, е добре да се види.
преди известно време ми се заби една тройка в ръката и видях доста зор, докато я извадя в полеви условия.
Тъй като на всеки може да се случи, пускам линк към едно клипче с най-лесния начин за изваждане, когато не разполагаме в момента с добри резачки за отрязване на жилото:
http://youtu.be/sKAAGWZskGg
Дано на никой не се налага, но понеже при спининга рискът е повишен, е добре да се види.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Изваждане на тройка от човешко месо
Ooo fuuu*k 

-
- ще става разбирач
Аз веднъж съм се зашивал и то с кука 6-ца ама влезе като по филмите-колкото може...отрязах корди и сичко умувах кво да прая-то като е вътре е малкия проблем вземеш ли да вадиш-
та накрая като видях ,че няма да стане хванах клещите стиснах зъби и тей... А за тая огромна тройка не ми се мисли...аз не бих рискувал да махна толкова голяма на място-за мен риска да се получат някакви разкъсвания е доста висок... 

Аз вече имам опит с воблер. Когато ми се заби първият път, мина един спинингист, може и от форума да е, но не искаше да ми помогне. Едва се добрах до колата ни с която бяхме, за да взема клещи и да го измъкна. Когато го извадих, дойдеха и хората с които бях. После една инжекция против тетанус и сега дори се смея като се сетя
. Боли само когато го вадиш. Лошо е ако уцелиш вена. Колко кръв тече ако нямаш с какво да притиснеш, чак не е истина. Успех на тези, които им предстои. То е неизбежно при спининга. Само не се панирайте и пазете самообладание. От това не се умира. Казвам го, защото има хора на които им става лошо, особено когато видят как им се опъва кожата и когато усещат студения метал в тях.
Поздрави и запомнете, когато закачите не теглете въдицата с/у тялото ви

Поздрави и запомнете, когато закачите не теглете въдицата с/у тялото ви

-
- ще става разбирач
това имах и аз в предвид... да разкъсаш някоя вено сухожилие или тн... става лошо...не мисля, че си струва риска да останеш сакат цял живот щото много ти се ловило риба и тн... 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Оня ден на здрач ми се закачи една 14-ка на долния клепач под окото.За щастие на милимундри от контрата.
Иначе съм ходил и в бърза помощ да ми вадят 10-ка от пръста.Упойката толкова ме заболя
,
че съжалих че не съм си дръпнал куката сам с клещите.
Иначе съм ходил и в бърза помощ да ми вадят 10-ка от пръста.Упойката толкова ме заболя

че съжалих че не съм си дръпнал куката сам с клещите.

- barutchiata ©
- Администратор
В този клип е показано много точно какъв е механизма и идеята на самата техника! Иначе темата е супер.
[youtube1]<object width="560" height="345"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nSm1BmnkB5c?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/nSm1BmnkB5c?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="345" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
[youtube1]<object width="560" height="345"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nSm1BmnkB5c?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/nSm1BmnkB5c?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="345" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Не знам, ама е прав, че лекарите не го знаят този трик и директно ще ти извади скалпел, а после белези и шевове по носа ..

- krokibg
- учете се от него
Аз се заковах с двете тройки на този модел Рапала

Не искам да си спомням за случката,но само ще кажа че съм десничар а дясната ръка ми се закова за едната тройка на воблера,както ми се беше нанизал в задника с другата
И така,едната троика в задника а другата в палеца,като и двете се бяха забили както трябва,заедно с контрите 

Оставям на вас да прецените дали е боляло и как съм ги вадил сам на средата на язовира,а на около,нито една жива душа нямаше защото идваше буря 

Нека не ви подвежда снимката и тройките да ви се сторят малки

На живо са по симпатични и големи,особенно когато са ти забити в задника 

Нека не ви подвежда снимката и тройките да ви се сторят малки

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- ще става разбирач
Има и един друг номер-малко е садо мазо ама според куката е... да се прецени кое е по добре... за да не те раздере контрата режеш лопатката и допробиваш пак през месото и я изкарваш така... звучи гадно ама понякога е по добре
ловях с едни куки с бая големи контри и за 10-ка в пръста това беше по добрия вариант...
абе всичко е психика хората на колко по-голяма болка държат
:D:D

абе всичко е психика хората на колко по-голяма болка държат

- borislav58
- сериозен играч
И аз съм се зашивал (ревльовци) ама това нищо не е с онова което се бодът жените

Всичко заебавам и за риба заминавам!
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това според мен винаги е по-добре, проблемът е когато сме в полеви условия и нямаме резачки.Има и един друг номер-малко е садо мазо ама според куката е... да се прецени кое е по добре... за да не те раздере контрата режеш лопатката и допробиваш пак през месото и я изкарваш така... звучи гадно ама понякога е по добреловях с едни куки с бая големи контри и за 10-ка в пръста това беше по добрия вариант...
абе всичко е психика хората на колко по-голяма болка държат:D:D
Баси, не вярвах, че толкова много хора са се нашивали

Аз лично се наших в предмишницата с много малко воблерче с Оунърки и беше почти невъзможно да направя нещо с голи ръце, а нямах никакви инструменти в мен. Седнах с воблера на ръката да умувам, пуших 2-3 цигари и накрая се сетих да я извадя, като на клипчето. До тоя момент не бях предполагал, че човешката кожа е толкова здраво и еластично нящо, няма нищо общо с рибешката уста

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
То за това туй :franky написа:... беше почти невъзможно да направя нещо с голи ръце,...

е задължително да го има в екипировката на всеки спинингист . Освен че много добре вади тройки от усти рибешки , го прави перфектно и от кожи човешки

пп - инак и "упойка" в стъкло не е лошо да се носи

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Напълно съм съгласен за упойката
На първото клипче ясно се вижда ползата от нея
Форцепсът(кохерът) е много добър инструмент, аз го ползвам за много неща и извън риболова, но специално за яко закачена кука, мисля, че начинът от клипчетата е по-успешен и по-безболезнен. Дава възможност за по-рязко издърпване на куката в правилната посока, а когато става въпрос за нашето месо, е важно да е много рязко

Форцепсът(кохерът) е много добър инструмент, аз го ползвам за много неща и извън риболова, но специално за яко закачена кука, мисля, че начинът от клипчетата е по-успешен и по-безболезнен. Дава възможност за по-рязко издърпване на куката в правилната посока, а когато става въпрос за нашето месо, е важно да е много рязко

- krokibg
- учете се от него
Павка,искам да отидеш до първия магазин където има Рапали и да видиш троиката на тази
Панеже ловиш хамсийки и то само с дребни фофлерки,нямаш си и на представа че твоите тройчици се вместват минимум пет-шест пъти в тази на този модел Рапала
С огромни клещи със яки човки,дърпах като откачен поне 10 минути и няма да ти обяснявам че едвам я откачих
Много ми е интересно как ли щях да измъкна тройките с тоя форцепс.На 100% гарантирам че ще се вади поне 30 минути с него
Много е кекав за големи тройки

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!