Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

Изваждане на тройка от човешко месо
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- franky
- ще става разбирач 
- Обратна връзка:
Изваждане на тройка от човешко месо
Здравейте колеги,
преди известно време ми се заби една тройка в ръката и видях доста зор, докато я извадя в полеви условия.
Тъй като на всеки може да се случи, пускам линк към едно клипче с най-лесния начин за изваждане, когато не разполагаме в момента с добри резачки за отрязване на жилото:
http://youtu.be/sKAAGWZskGg
Дано на никой не се налага, но понеже при спининга рискът е повишен, е добре да се види.

преди известно време ми се заби една тройка в ръката и видях доста зор, докато я извадя в полеви условия.
Тъй като на всеки може да се случи, пускам линк към едно клипче с най-лесния начин за изваждане, когато не разполагаме в момента с добри резачки за отрязване на жилото:
http://youtu.be/sKAAGWZskGg
Дано на никой не се налага, но понеже при спининга рискът е повишен, е добре да се види.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.

- GoriLLaz
- ще става разбирач 
- Обратна връзка:
Re: Изваждане на тройка от човешко месо
Ooo fuuu*k  

- 
				xt33m33
- ще става разбирач 
Аз веднъж съм се зашивал и то с кука 6-ца ама влезе като по филмите-колкото може...отрязах корди и сичко умувах кво да прая-то като е вътре е малкия проблем вземеш ли да вадиш-  та накрая като видях ,че няма да стане хванах клещите стиснах зъби и тей... А за тая огромна тройка не ми се мисли...аз не бих рискувал да махна толкова голяма на място-за мен риска да се получат някакви разкъсвания е доста висок...
  та накрая като видях ,че няма да стане хванах клещите стиснах зъби и тей... А за тая огромна тройка не ми се мисли...аз не бих рискувал да махна толкова голяма на място-за мен риска да се получат някакви разкъсвания е доста висок... 

та накрая като видях ,че няма да стане хванах клещите стиснах зъби и тей... А за тая огромна тройка не ми се мисли...аз не бих рискувал да махна толкова голяма на място-за мен риска да се получат някакви разкъсвания е доста висок...
Аз вече имам опит с воблер. Когато ми се заби първият път, мина един спинингист, може и от форума да е, но не искаше да ми помогне. Едва се добрах до колата ни с която бяхме, за да взема клещи и да го измъкна. Когато го извадих, дойдеха и хората с които бях. После една инжекция против тетанус и сега дори се смея като се сетя  . Боли само когато го вадиш. Лошо е ако уцелиш вена. Колко кръв тече ако нямаш с какво да притиснеш, чак не е истина. Успех на тези, които им предстои. То е неизбежно при спининга. Само не се панирайте и пазете самообладание. От това не се умира. Казвам го, защото има хора на които им става лошо, особено когато видят как им се опъва кожата и когато усещат студения метал в тях.
. Боли само когато го вадиш. Лошо е ако уцелиш вена. Колко кръв тече ако нямаш с какво да притиснеш, чак не е истина. Успех на тези, които им предстои. То е неизбежно при спининга. Само не се панирайте и пазете самообладание. От това не се умира. Казвам го, защото има хора на които им става лошо, особено когато видят как им се опъва кожата и когато усещат студения метал в тях. 
Поздрави и запомнете, когато закачите не теглете въдицата с/у тялото ви 

. Боли само когато го вадиш. Лошо е ако уцелиш вена. Колко кръв тече ако нямаш с какво да притиснеш, чак не е истина. Успех на тези, които им предстои. То е неизбежно при спининга. Само не се панирайте и пазете самообладание. От това не се умира. Казвам го, защото има хора на които им става лошо, особено когато видят как им се опъва кожата и когато усещат студения метал в тях.
. Боли само когато го вадиш. Лошо е ако уцелиш вена. Колко кръв тече ако нямаш с какво да притиснеш, чак не е истина. Успех на тези, които им предстои. То е неизбежно при спининга. Само не се панирайте и пазете самообладание. От това не се умира. Казвам го, защото има хора на които им става лошо, особено когато видят как им се опъва кожата и когато усещат студения метал в тях. Поздрави и запомнете, когато закачите не теглете въдицата с/у тялото ви

- 
				xt33m33
- ще става разбирач 
това имах и аз в предвид... да разкъсаш някоя вено сухожилие или тн... става лошо...не мисля, че си струва риска да останеш сакат цял живот щото много ти се ловило риба и тн...  

- 
				stich
- кандидат преподавател 
- Обратна връзка:
Оня ден на здрач ми се закачи една 14-ка на долния клепач под окото.За щастие на милимундри от контрата.
Иначе съм ходил и в бърза помощ да ми вадят 10-ка от пръста.Упойката толкова ме заболя ,
 ,
че съжалих че не съм си дръпнал куката сам с клещите.

Иначе съм ходил и в бърза помощ да ми вадят 10-ка от пръста.Упойката толкова ме заболя
 ,
 ,че съжалих че не съм си дръпнал куката сам с клещите.

- barutchiata ©
- Администратор 
В този клип е показано много точно какъв е механизма и идеята на самата техника! Иначе темата е супер.
[youtube1]<object width="560" height="345"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nSm1BmnkB5c?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/nSm1BmnkB5c?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="345" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

[youtube1]<object width="560" height="345"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nSm1BmnkB5c?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/nSm1BmnkB5c?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="345" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Не знам, ама е прав, че лекарите не го знаят този трик и директно ще ти извади скалпел, а после белези и шевове по носа ..

- krokibg
- учете се от него 
Аз се заковах с двете тройки на този модел Рапала 

Не искам да си спомням за случката,но само ще кажа че съм десничар а дясната ръка ми се закова за едната тройка на воблера,както ми се беше нанизал в задника с другата
 Не искам да си спомням за случката,но само ще кажа че съм десничар а дясната ръка ми се закова за едната тройка на воблера,както ми се беше нанизал в задника с другата  И така,едната троика в задника а другата в палеца,като и двете се бяха забили както трябва,заедно с контрите
 И така,едната троика в задника а другата в палеца,като и двете се бяха забили както трябва,заедно с контрите 

Оставям на вас да прецените дали е боляло и как съм ги вадил сам на средата на язовира,а на около,нито една жива душа нямаше защото идваше буря
Оставям на вас да прецените дали е боляло и как съм ги вадил сам на средата на язовира,а на около,нито една жива душа нямаше защото идваше буря 

Нека не ви подвежда снимката и тройките да ви се сторят малки

На живо са по симпатични и големи,особенно когато са ти забити в задника

Не искам да си спомням за случката,но само ще кажа че съм десничар а дясната ръка ми се закова за едната тройка на воблера,както ми се беше нанизал в задника с другата
 Не искам да си спомням за случката,но само ще кажа че съм десничар а дясната ръка ми се закова за едната тройка на воблера,както ми се беше нанизал в задника с другата  И така,едната троика в задника а другата в палеца,като и двете се бяха забили както трябва,заедно с контрите
 И така,едната троика в задника а другата в палеца,като и двете се бяха забили както трябва,заедно с контрите 

Нека не ви подвежда снимката и тройките да ви се сторят малки

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!

- 
				xt33m33
- ще става разбирач 
Има и един друг номер-малко е садо мазо ама според куката е... да се прецени кое е по добре... за да не те раздере  контрата режеш лопатката и допробиваш  пак през месото и я изкарваш така... звучи гадно ама понякога е по добре  ловях с едни куки с бая големи контри  и за 10-ка в пръста това беше по добрия вариант...
 ловях с едни куки с бая големи контри  и за 10-ка в пръста това беше по добрия вариант...   

абе всичко е психика хората на колко по-голяма болка държат :D:D
:D:D

ловях с едни куки с бая големи контри  и за 10-ка в пръста това беше по добрия вариант...
 абе всичко е психика хората на колко по-голяма болка държат
 :D:D
:D:D- borislav58
- сериозен играч 
И аз съм се зашивал (ревльовци) ама това нищо не е с онова което се бодът жените   

Всичко заебавам и за риба заминавам!

- franky
- ще става разбирач 
- Обратна връзка:
Това според мен винаги е по-добре, проблемът е когато сме в полеви условия и нямаме резачки.Има и един друг номер-малко е садо мазо ама според куката е... да се прецени кое е по добре... за да не те раздере контрата режеш лопатката и допробиваш пак през месото и я изкарваш така... звучи гадно ама понякога е по добреловях с едни куки с бая големи контри и за 10-ка в пръста това беше по добрия вариант...
абе всичко е психика хората на колко по-голяма болка държат:D:D
Баси, не вярвах, че толкова много хора са се нашивали

Аз лично се наших в предмишницата с много малко воблерче с Оунърки и беше почти невъзможно да направя нещо с голи ръце, а нямах никакви инструменти в мен. Седнах с воблера на ръката да умувам, пуших 2-3 цигари и накрая се сетих да я извадя, като на клипчето. До тоя момент не бях предполагал, че човешката кожа е толкова здраво и еластично нящо, няма нищо общо с рибешката уста

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър 
То за това туй :franky написа:... беше почти невъзможно да направя нещо с голи ръце,...

е задължително да го има в екипировката на всеки спинингист . Освен че много добре вади тройки от усти рибешки , го прави перфектно и от кожи човешки

пп - инак и "упойка" в стъкло не е лошо да се носи

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- franky
- ще става разбирач 
- Обратна връзка:
Напълно съм съгласен за упойката   На първото клипче ясно се вижда ползата от нея
 На първото клипче ясно се вижда ползата от нея   

Форцепсът(кохерът) е много добър инструмент, аз го ползвам за много неща и извън риболова, но специално за яко закачена кука, мисля, че начинът от клипчетата е по-успешен и по-безболезнен. Дава възможност за по-рязко издърпване на куката в правилната посока, а когато става въпрос за нашето месо, е важно да е много рязко

Форцепсът(кохерът) е много добър инструмент, аз го ползвам за много неща и извън риболова, но специално за яко закачена кука, мисля, че начинът от клипчетата е по-успешен и по-безболезнен. Дава възможност за по-рязко издърпване на куката в правилната посока, а когато става въпрос за нашето месо, е важно да е много рязко

- krokibg
- учете се от него 
Павка,искам да отидеш до първия магазин където има Рапали и да видиш троиката на тази   

Панеже ловиш хамсийки и то само с дребни фофлерки,нямаш си и на представа че твоите тройчици се вместват минимум пет-шест пъти в тази на този модел Рапала
 Панеже ловиш хамсийки и то само с дребни фофлерки,нямаш си и на представа че твоите тройчици се вместват минимум пет-шест пъти в тази на този модел Рапала   

С огромни клещи със яки човки,дърпах като откачен поне 10 минути и няма да ти обяснявам че едвам я откачих
 С огромни клещи със яки човки,дърпах като откачен поне 10 минути и няма да ти обяснявам че едвам я откачих   

Много ми е интересно как ли щях да измъкна тройките с тоя форцепс.На 100% гарантирам че ще се вади поне 30 минути с него
 Много ми е интересно как ли щях да измъкна тройките с тоя форцепс.На 100% гарантирам че ще се вади поне 30 минути с него   

Много е кекав за големи тройки

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!