яз.Александрово(Ловешко)

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

яз.Александрово(Ловешко)

Мнение от maranzika »

Здравейте.Интерисува ме яз.Александрово(Ловешко).По-точно има ли удобни места за къмпингуване и каква риба в момента може да се търси?
Shampio0*
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: яз.Александрово(Ловешко)

Мнение от Shampio0* »

Места за къмпинг има доста,но най-добрите са почти винаги заети. Като риба може да се търси основно едра таранка,в язовира има и доста костур-от всякакъв калибър,a има и шаран.
Напоследък чух и за щуки,не съм хващал,но доста колеги се хвалят сигурно има
Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...
sudjuka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sudjuka »

Както каза колегата целият язовир става за къмпинг,но места със сянка няма.И аз съм чувал за щуки( 6кг.даже :shock: ),също така има страшно много раци.Лови се предимно каракуда на дъно с пружина и стиропор
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Благодаря ви колеги! :smt023 :smt023
LUYBEN
новобранец
новобранец

Мнение от LUYBEN »

В момента на язовира основно се лови каракуда в диапазона 400-1200 грама.За последните 15 дни имам 2 излета на язовира за по 4 дни.Рибата през деня се лови на дистанция от към 80-100 метра,а сутрин и привечер идва до брега и може да се лови на плувка.На първият си излет3-6 септември лових на дистанция около 80 метра.Захранвах с царевица с помоща на ракета.Монтаж олово с две куки(без пружина),стръв бял стириопор.На царевица и жъл стириопор не искаше,но колега до мен се похвали,че имал преди дни доста добри резултати на червен.Резултат за 4-те дни задоволителен 7 каракуди над кило,и около 40-50 (не съм ги броил)по дребни(те си плуват в язовира).На вторият си излет14-17 септември измених тактиката като смених оловото с пружина,отново храних на същата дистанция със стара царевица.От начало рибата вземаше на бял стириопор,на вторият ден обаче работата загрубя(до 13.00 часа няма бутане)Пробвах на оранжев,червен,зелен,жълт,царевица,не и не.Накрая боднах жълт и бял заедно и се оказа,че това е печелившата комбинация.Луда работа.На третия ден рибата си взимаше отново на жълт-бял в комбинация.Привечер на петното ми се появиха и шарани.На смрачаване имаше яко подскоци,но така и не можах да реализирам удар.Пробвах на монтажи с 2 и 3 царевички с повдигач и без,с аромат на коноп,на ягода и на мед, но просто не ми се получи.Който мисли да посети язовира да си нагласи всякакви цветове стириопор.Риба в момента се лови на брега от към селото.Като най-добрите места са от стената(тополите) до 50 метра от последната топола в посока към селото.Комбинацията захранване с царевица, ловене с пружина даде доста по-добър резултат.Да добавя само ,че последният ден рибата започна да взима и на царевица,като рибите който я предпочитаха бяха само 800грама+.Щука има отскоро,но никой нея търси целенасочено.Костур има и то доста добри екземпляри и в добри количества,но е заразен с червей на 99%.Колеги,който посети язовира нека си почисти боклука.ЗА 1 седмица брега на язовира се е превърнал в сметище.Местата също не са проблем,просто трябва да си на язовира към 5.00 -5.30 часа.Успех колеги.
Аватар
maverik77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от maverik77 »

Полезна информация колега,благодаря! :drinkers:
Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка,
но ако двамата имаме по една идея и ги разменим, всеки ще има по две........
Аватар
mclsdreal
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mclsdreal »

LUYBEN написа:В момента на язовира ..........
БЛАГОДАРЯ КОЛЕГА :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”