препоръчайте макара за evola nici 303

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
nakata176
научил се да хвърля
научил се да хвърля

препоръчайте макара за evola nici 303

Мнение от nakata176 »

здравейте колеги. каква макара да сложа на мач
Tubertini Evola NICI 303.най вече да има добър и прецизен аванс и да реди влакното добре.до 100лв
Последно промяна от nakata176 на Пон Сеп 19, 2011 7:40 pm, променено общо 1 път.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Re: препоръчайте макара

Мнение от topsoft »

Аз имам Shimano Exage, много съм доволен, срещу още 20 кинта отгоре
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Re: препоръчайте макара за evola nici 303

Мнение от Коце © »

Колега, за мачова макара под Shimano Stradic GTM RC 3000 не гледай нищо, всичко друго би било компромис. Когато правиш един комплект, гледай преимущество да има макарата...
Аватар
nakata176
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nakata176 »

http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=62 какво ще кажете за тази
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Гледай макари с плитки мачови шпули размер 3000 и предавателно число 6:1

Пак ти казвам Ексейджа е хубава макара за само още 20 кинта над 100те
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

За тези пари бих взел Рьобито :!:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

pacho109 написа:За тези пари бих взел Рьобито
Определено е добра макара, но за съжаление си е чисто спининг макара, с много ниско предавателно число.
topsoft написа:Гледай макари с плитки мачови шпули размер 3000 и предавателно число 6:1
Ето това е макарата която трябва да си търсиш. Не прави грешка да си вземаш нискооборотна макара, защото при един интензивен риболов - какъвто е мачовия, ще ти се откъснат ръцете от въртене :wink: По мое мнение с бюджет до 100лв. не се заглеждай по шимано или дайва. Виж моделите на браунинг, корморан, тика.....
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

pacho109 написа:За тези пари бих взел Рьобито :!:
Хубаво, ама за спининг.

Корморана имат основен проблем с вкарването на влакното под шпулата, а и аванса им е далеч от желаното качество.
Изображение

Изображение
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

topsoft написа: Корморана имат основен проблем с вкарването на влакното под шпулата...,.
Защо ли си мисля че основния проблем е в задвъдичното устройство, както и в избора на влакна :lol: От две години търкалям един Коркаст и досега не ми се е случило нито веднъж :wink:
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Не си прав има доста теми по въпроса, Ивайло Христов твърди, че при новите модели от 2011 го нямало тоя проблем, бил решен с некви четцици, което на мен ми се видя несериозно, специално съм си писал с него по въпроса и той каза, че е наясно с проблема и така...
Изображение

Изображение
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hanks »

Ето това е макарата която трябва да си търсиш. Не прави грешка да си вземаш нискооборотна макара, защото при един интензивен риболов - какъвто е мачовия, ще ти се откъснат ръцете от въртене :wink: По мое мнение с бюджет до 100лв. не се заглеждай по шимано или дайва. Виж моделите на браунинг, корморан, тика.....
Защо мислиш така колега,нискообортна макара със широка шпула може да събира повече влакно от вискокооборона за един оборот (образно казано)
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

hanks написа:Защо мислиш така колега,нискообортна макара със широка шпула може да събира повече влакно от вискокооборона за един оборот (образно казано)
Колега, изключително далече си от истината! Полови малко с макара 6:1 размер 3000 или 4000 и тогава прави изводи. Минал съм през всички нива на макари, и мога само да дам съвет - спести някой лев и си купи най-доброто което се предлага! В момента ловя с Shimano Stradic GTM RC 3000 и Shimano Twin Power Ci4 4000 RA. И двете ги ползвам и за мач и за фидер. Съжалявам, но Shimano Exage 3000 MHS RB/RC е посредствена макара не само според мен.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Аз не мога да разбера, защо сравняваш макари в различен клас? Той производителя ги е сложил в различен клас, съответно и с отговаряща на това цена. И аз искам със страдик да ловя, ама ми е скъп в момента...и си ловя с ексейджа, който за парите, които съм дал е хич не лоша мачова макара.
Изображение

Изображение
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Не споря с никого, просто дават съвет...от опит! Пожелавам на всеки да може да лови с хубави такъми, защото е голямо удоволствие! :wink:
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Коце © написа: Shimano Exage 3000 MHS RB/RC е посредствена макара не само според мен.
:smt023 Именно затова препоръчвам на колегата да се ориентира към други марки или да стиска за Страдик. По въпроса за предавателното число не мисля, че има какво повече да се коментира, колкото повече, толкова по-добре. Ако някой го кефи да си закача и шаранска макара, че някои от тях обират и по 1,15м. на оборот :wink: От личен опит споделям, връткам на мача едно риоби аплаус 4000, един Коркаст с четчици, но не могат да се сравнят със стария ми Браунинг който е над 6:1 той направо "лети" и кефа е на макс.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”