?? Бяла мряна. Река Искър???

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

?? Бяла мряна. Река Искър???

Мнение от sandy »

Колеги искам да питам през това време и началото на декември кълве ли бялата мряна?
Искам също да питам някой ходил ли е скоро на р.Искър около село Ореховица или Оряховица беше нз. точно плевенско и дали е добро място за търсенето на тази риба....... пък и ако излиза в момента и някаква друга моля споделете, но за този район на реката!
Мерси!
gazarcheto
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от gazarcheto »

Гледам че никои не ти е писал :D Да ти кажа че в събота бях на Роман...бях споменал че не се обаждаше поради ниското ниво на реката: :( Като гледам как вали в момента мисля че до събота рибата ще се активизира много!Аз ще ходя на устието....Наслука
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

колега не е вярно че никаде некъкве на роман срещо чешмата даваше макар и слабо мряна
gazarcheto
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от gazarcheto »

Е то давало през седмицата,ама ако говориш за съботата..незнам,аз поне не видях някои да вади до 14;00:)аз бях точно под чешмата
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

четвъртак бях и останах доволен :lol: макар че е имало и по добри дни когато неможеш да извадиш живарника от водата и сега си заслужаваше мръзненето :D :shock:
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Благодаря колеги, но не разбрах дали и зимата тази риба бялата мряна си кълве?
По принцип до този момент мрените които съм хващал са били в периода късна пролет и лятото!
Някой нещо за Оряховица?
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

няма смисъл да я търсиш зимно време
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

пълно е с косачи и парашутисти мамкаим :(
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

кое точно не ти е ясно
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

нали днес си на роман ще ги видиш тия с голите троики дето драскат мамка им и тия дето са с мрежите да умрат в страшни мъки копелетата :twisted:
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

нито една риба ли неизлезе :roll: :?:
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

А щука там къде е по-добре да се търси...........някой знае ли?
Местата нагоре от моста или надолу от моста? :roll:
Или въобще какъв хищник мога да търся и очаквам там по това време?
мерси
Аватар
marto 85
новобранец
новобранец

Мнение от marto 85 »

sandy написа: Или въобще какъв хищник мога да търся и очаквам там по това време?
мерси
За конкретното място,немога да ти кажа нищо,аз ходя около Пелово,Д.Луковит и Староселци.За хишника информацията ми е от преди две седмици,не знам сега как е,понеже не съм ходил от тогава.Ако ще търсиш хишника,заложи на спининга,в пъти повече удари отколкото на рибе.Ориентирай се към 5-6см. воблери,блесни до 2-ри номер.По този начин можеш да очакваш,кефал(и то добър),распер(масовите 35-40см.),щука до 1.5кг.Тва е на база преобладаващия ми улов.Иначе не са изключени изненади :shock: Излизат маломерни смадочета на воблер,които директно заминават обратно.Подчертавам,че за в момента нямам пресни впечатления,но предполагам,че кефала вече е труден на изкуствени примамки.Така че се ориентирай към щуката.Така че,по това време,упорство му е майката :) Наслука
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Мерси колега!:)
Я кажи нещо повече за распера сега не е ли по-добре на по-малки блесни?
Къде водиш блесната по-горе или по-надълбоко?
мерси отново
Аватар
marto 85
новобранец
новобранец

Мнение от marto 85 »

Точно за края на Ноември,не мога да ти кажа,щото по това време,предпочитам лова.А,аз по-големи блесни от 2-ри номер,не използвам,най-добре винаги ми е взимал на 1-ви,0 номер,и въпросните воблери.За дълбочината на водене е относително,защото при дълбочина от метър примерно,ако распера е активен не е от решавашто значение.По вировете е добре по-високото водене,но аз лично облавям цялата дълбочина.Естествено когато гони по повърхноста,там водя примамката,даже понякога се опитвам да водя блесната,така че лопатката да бразди повърхността на водата.Но има моменти когато е невъзможно да се прилъже,дори и гонещата риба да е в обсега ми.А друг път,без да има видимо присъствие на распер,следва удар.Не съм някакъв спец,предимно търся кефала,распера се явява помежду другото,освен когато не съм видял някъде риба.Струва ми се,че бухащия распер по-трудно се примамва,ама знам ли,може причината да е в мен,макар че ми се е случвало да изредя,десетина-петнайсе примамки и да сменя няколко начина на водене,а распера да продължава да си гони дребосъка.Дълбочината на водене,както изтъкват всички,трябва да е по-малка,но съм имал удари и при по-бавно водене,по-дълбоко,но пак казвам,на места където дълбочината не превишава метър-метър и нещо.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”