Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Този телеспин подходящ ли е за щука?
Модератор: sapuna
- rainmak9r
- новобранец
- Обратна връзка:
Този телеспин подходящ ли е за щука?
В близко време искам да се сдобия с някаква въдица за риболов на щука, но тъй като транспортната дължина ми е проблем, бих искал да е телескопична. Според вас това(http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6124) подходящо ли е за тази цел?
Ако някой има предложения, нека сподели.
Ако някой има предложения, нека сподели.
- dimitar baharov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ама ич не съм съгласен с туй твърдение !!! Ползвам щукарка на 2.70м. с тест 7 -28гр. , фаст ( върхова ) акция , строй медиум лайт и се справя отлично със задачата си ! Да не говорим за разликата в усещанетоicko написа:Трябва ти нещо по твърдо 60-80 грама акция са идеални за щука.

rainmak9r зимай си го телескопчето спокойно ! След време кат спастриш некоя кинта и кат прецениш че транспортна дължина и спининг за щука не са много съвместими понятия ако си решил риболова да е основно за удоволствие се хвърли на нещо с по-висок клас

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Ами
Ами зависи как ще я ловиш аз ползвам за тапи 2 пру4ки дето и тебе да зака4а ще изкарам на гюме акцията ми е 90-150 и кат сам хакнал една кордиуха 0,90 квото да прекарам тътра като Гаска а макарката ми е Актив 2000 на Серт се едно имаш Зилова лебедка в рацете си таи 4е квото и да е нема де да отиде ама нещто големите не се фащат напоследък тука по тунджа само едни като малко по големи зарган4ета са щучкие пак и Сомовете се скриха напоследък
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- ceno cenov
- разбира нещата
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Имам две късания на 0.45 почти веднага след засичането на Дунав и едно на 0.40 на Жребчево това за тази година.ceno cenov написа:Че то 0.30 по нашите реки няма какво да ти я скъса та 0.90:
аааа има има какво да го скъса и не само в реките.
Колегата е от Русе и не е такава случаиност да се хване щука 2-3-4 кг на спининг и ваденото на таква щука от течението с мека въдица е доста трудно пук ако има и клони или закачки по дъното(корабни въжета, едри камъни) малко се усложнява операцията и успешността намалява

Това ако лови в Дунав де.
За по малките реки и язовири, канали в повечето случай рибата се вади през водорасли или близко до драки и т. н.
Та за това предпочитам по-твърди въдици.
Иначе кефа с меката въдица е неоспорим, но да има къде да се разхожда рибата
- ceno cenov
- разбира нещата
Късанията на Дунав са от наранената корда от мидите не от друго. Виж ми галерията за също основно по Дунав ходя и само за там ползвам 0.50 заради мидите. Кордата ми е Колмик и е с издръжливост 35кг
Какво ли ще я скъса
За таз година наи голямата ми риба е 13.5кг абсолютно никви проблеми, а ако сложа 0.90 просто ще ги тегля с кордата през рамо. А щука 5кг на Янтра я извадихме с 0.28
По дебели корди според мен само за кльонк. Там е истината. Догодина мисля да навивам и аз некои як плетеняк. 

- ceno cenov
- разбира нещата