Искърски неволи

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Искърски неволи

Мнение от ribolovcho »

Оставаме извън шенген..но така и ни се пада.....за какво иде реч...

да си го кажем с няколко думи..

Очаквах със нетърпение няколкото почивни дни ,за да се отдам на любимото си хоби..
риболов на плувка по река искър..подготовки,стръв,ала бала -такъми....отивам на уреченото място още по тъмно../6.00/..но във тъмнината не можах да предположа каква картина ме очакваше...само предположих по няколко силни ,дивашки викове какво можеше да последва....Със настъпване на утрото леко по леко ентусиазма ми започна да се изпарява,и се замени със чувство на недоволство и почти на моменти чувството ми стигаше до нотки на лудост,,..независимост от какво празнуваме../от хапчета за лудост ли/
то бива простотия ,то бива ненормалност -но това което видях днес направо ме отказа от риболова поне за един месец..картинката беше следната...................>
викове от колеги които може би не са чували че на река понякога се пази тишина../рибата е толкова наплашена че само като се изправиш малко по рязко и рибата изпада в паника/
5 човека ги слушаше целия вир цял ден..как това правили онова направили..не знам какво си..,..викаха като ненормални..а на всичкото от горе и музиката по едно време беше като за дискотека на плажа..естествено имаше около 30 човека на този вир кадето бях и аз..
нивото на реката беше под абсолутния минимум,обраснало във водорасли дъно и водата доста гореща въпреки захлаждането..от всякаде хвърчеше захранка,,кои каквото се сети това хвърляше.царевици ,жито,червей.,топки ,кюспета качамаци и всевъзможни троптиняци,...на фона на всичките бракониери които върлуват в този район,токаджий и мрежаджий..които са прецедили рибата..тя все пак се опита да кълве../хванах 2 каракуди за 6 часа/толкова издържах..и си тръгнах...Чудя се как може простотията толкова да вземе връх в тая държава..някои хора си мислят че като хвърлят два лигена захранка ще спукат рибата..да ама не..защо колеги е нужно толкова захранване при положение че рибите не показваха никаква активност..и въпреки това захранването продължаваше от всички посоки като бомбандировката над сталинград....по брега обикаляха коли..джипове..във храстите се появяваха хора ,почваше разчистване на мястото захранване като все едно хранят рибата в някой рибарник..невъобразима лудница -шум,викове,музики,всеки дошъл със по 5-6 въдици../колеги на река се ходи със е дна пръчка/хаиде да кажем 2..,някои от присъствашите на реката/които по никакъв начин не бих нарекъл колеги/....не беше със една пръчка

та питам аз КОЛЕГИ за какво е нужно такова безобразие..а може би и неразбиране на истинската същност на риболова..все пак сме отишли на риба да се разтоварим да починем,.да хванем някоя риба..релакс...а не да слушаме и на реката това което слушаме и в ежедневието..какъв шенген какви 5 лева..какъвто ни риболова -такава ни и държавата..пълен батак..до кога ще бъдем негодни и да ходим и на почивка,защото все ще се намери някой които да ти развали удоволствието...а за боклуците които бяха по брега не искам и да говоря..,нали все говорим да се пази природата чиста..да ама не..простаци сме си и тва е..няма да се оправим скоро..винаги когато ходя на някое място по реката и няма дървета -аз засаждам върби ,и след няколко години те са вече способни да дават сянка..ни като гледам повечето от тях са толкова изсечени че не стават за нищо..толкова ли нямат някои хора пари за 2 -3 стойки та секат върбичките за да си правят стойки...

ако и на вас ви се е случило нещо подобно споделете го...извинявам се за негативното настроение..но това е положението и самата родна картинка..повечето риболовци нямат елементарна култура..а са си 300 % месари..ходят само за едната мръвка....

та днешния излет маи по добре да го бях кръстил пълна лудница.....
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Искърски неволи

Мнение от tsvetkoff »

.......... е те за тва немаме футбол у България .......
Сами сме си виновни и така ни се пада ............ калпаво племе сме.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Боклуци сме, и такива ще си останем... Разбирам балканския манталитет, но от всички останали балкански държави друга като нашата няма. Няма мърдане дори и крачка напред, вече не мисля, че това е така защото сме най бедните в европа, по скоро сме най неграмотни с много голяма доза про-циганско население от другите.
За месец изкарах 3 мрежи и 2 сари без риба в тях, то риба не остана, а гаднярите продължават...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

tsvetkoff написа:.......... е те за тва немаме футбол у България .......
Сами сме си виновни и така ни се пада ............ калпаво племе сме.
А как кълвеше 93/94г...
okx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от okx »

Такова ни е поведението и у дома, и на работа, и в училище, а какво остава за някакво място сред природата.. А за шенген с тия мизерни заплати е абсурд.
cherep
новобранец
новобранец

Мнение от cherep »

Какъв шенген какви 5 лева :shock: .Хората вече сигурно съжаляват че сме в европейския съюз.Тая нашта цигания край няма. :axe:
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

най интересното което направо ме потресе..дойде един /господин/ със чисто нова джипка за около 120-130 бона..и се завря във най големите трънки..и бодили..на въпроса ми за какво съсипва возилото в тези бодили ,той ми отговори че....я е прежалил вече...-абе аджеба какъв е тоя кеф..да отидеш някаде на 130-140 км за риба ,да изгориш гориво за 100 лева.да си съсипеш чисто новия джип и на всичко от горе да седнеш във бодилите .... ..при положение че язовир искър ти е на 10 км от гъза и се ловят платики като тепсии и каракуди кат лопати....за какъв кур..си тръгнал като бесен ..е те това не разбирам .какъв е тоя манталитет..наш български..лакомия ли е, какво ли е не мога да разбера..Абе добре си отишъл някаде .седни като бял човек,разпъни си една две пръчки..
вхърли си 3-4 топки захранка ,1-2 шепи жито,квото хванеш хванеш..направи си релакс..

за какво е тая лакомия да се лови ,ама яко да се ловии..и най лошото което е че като се хване някое маломерно шаранче в порядъка на 200-300 грама се чуват отзиви от рода на...шарана си е шаран....не искат да го пуснат и те тва е...как да обясниш на такъв простак че тази рибка е бебе..на което трябва да му се даде шанс да порасне..,,,,
по същия начин е и със морунажи,платики и така нататък..хората в европата си имат риба много ..ама там се спазват законите и има кой да ги съблюдава...в испания например..докато си стъпил на водоема -до 10-15 минути са те проверили вече..аз тука в българия са ме проверявали 1-или 2 пъти..на кой му пука че си хванал 5 кила риба и не си пуснал половината...абе те в европата и не ядат риба от реките..а ние ядеме и жабите,и раците ,и мидите и ако се замислите скоро няма да остане нищо във водата...само водораслите ще се разрастват щото няма какво да ги яде.....е те тва сме ние..бай ганйо не е случаен образ..явно е оставил много наследници..с този манталитет който имаме болшинството..няма да се оправим даже и след 50 години..

как пък толкова не можаха да ги спрат токаджийте ,ве4е 10 години си правят каквото искат..а за мрежарите да не говорим..
Изображение
Най добрите са тук
cherep
новобранец
новобранец

Мнение от cherep »

Тва че не пускат малките шаранчета да им изсъхнат ръцете.Аз ходя на врачансикия и сега почнаха да излизат по 200-300 грамови.Хващам и пускам а един познат ми вика -Какво ги пускаш другите да не мислиш че ги пускат.И аз започвам-Добре де не е ли по добре догдина две като доидеш да изкараш 1.5-2кг.шаранче и да си направиш кефа.Та изчетох една лекция.Ама дали ме е разбрал.А тоя с джипа като го е прежал да ти го подари бре нали го е прежалил.
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Така е,пичове,защото риболова стана модерен спорт/като лова/ и сульо-пульо станаха риболовци,да има с какво да тежат пред обществото...
Затова на водоеми,близо до градове не стъпвам,освен,ако времето е кофти,щото тогава няма опасност да се сблъскам с кретените,пародия на риболовци/кретен,пародия на риболовец-човек,който се държи като нечовек,слушащ музика на високи децибели,пияници фъфлещи и викащи на висок глас,комлексари надвикващи тишината или поя на птичките,с една единствена цел-да привлекат вниманието на околните,да не забравяме и любителите на оф роуд,които държат да тестват возилата си дали аджеба не стават и за амфибии и то току пред теб и после с жален поглед казват:-КОЛЕГА,ам...да помогнеш да я изкараме от вудътъ...и.т.н и.т.н./.
На мнение съм,че за да си риболовец,трябва да положиш изпит-теоретичен и практичен и след това да се кичеш със званието Риболовец.
Та така.
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Аватар
leeds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от leeds »

Ние сме единствения народ в света който не само,че не може ами и не знае как да си пази водоемите и природните богатства.Ходил съм на риболов в Гърция,Сърбия и Румъния това което се случва тук,повярвайте ми го няма никъде.Като започнем от боклуците които оставяме след себе си до бракониерите.Някой от вас може би знаят какви са глобите в Гърция и как се спазват законите там.А за Сърбия да не ви казвам ако си в нередност.При нас всичко опира до възпитание и манталитет.Как може да отидеш на риболов с преспиване да натъпчеш колата догоре,а на връщане да не можеш да намериш едно място в колата за боклука,който ти самия си направил.А за пиянските изцепки на някой колеги по водоемите, ами то наистина не може да се опише с думи.Но какъвто народа,такава и държавата...Не знам дали сте чували,че в Германия щом си пушач е задължително на водоема да си носиш сандъче с пясък :shock:
ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
Аватар
Blackness
новобранец
новобранец

Мнение от Blackness »

На който и водоем да отидеш все е така...няма таквоз племе :|
Изображение
Таранка маниак!
Аватар
ekstazy87
новобранец
новобранец

Мнение от ekstazy87 »

В момента се намирам в Англия на студентска бригада и обикалям полетата им зада изкарам някои паунд занапред.Следващата седмица ще се прибирам в България, но като чета за какво става навапрос изобщо неискам да се прибирам... :(
За да си най-добрия играч трябва да си добър навсякъде ,но да си специaлен някъде .
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

ekstazy87 написа:В момента се намирам в Англия на студентска бригада и обикалям полетата им зада изкарам някои паунд занапред.Следващата седмица ще се прибирам в България, но като чета за какво става навапрос изобщо неискам да се прибирам... :(

слушай стария бен кво ти казва..ако си дойдеш тука ще те замерям с камъни..жив бъди не се прибирай ..

п.п..чак сега видях че темата е преместена във бракониери..тя не е за бракониери..това си е деиствителноста за съжаление в бг-то,,
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
ekstazy87
новобранец
новобранец

Мнение от ekstazy87 »

слушай стария бен кво ти казва..ако си дойдеш тука ще те замерям с камъни..жив бъди не се прибира..

... :D знам, че в България няма надежда за такива като мен, но имам още една година университет пак после каквото сабя покаже

п.п. То хубаво по чужбината но като нашата природа никаде няма и сега като се сетя, че ще ходя за риба като се прибера ми иде веднага да трагна само заради това за нищо друго
(риболова си е краста за цял живот)
За да си най-добрия играч трябва да си добър навсякъде ,но да си специaлен някъде .
balsamiko
новобранец
новобранец

Мнение от balsamiko »

Днес бях на язовир Искър,абсолютно същата гнусна картинка.Превърнали сме водоема от който пием вода и гората на около в някакво сметище ,а за дискотечната музика,пиянските викове и крясъци стрелби,пиратки нямам думи.....Издържах точно десетина минути вместо да разпуснеш един ден извън града се натоварваш десетократно повече с нашенската простотия.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”