нещо за малко шарково

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
eden_fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

нещо за малко шарково

Мнение от eden_fish »

Здравейте колеги прекарах 11 дни на язовир малко шарково и направо ще ви кажа този язовир си отива като много други.ИАРА проверяват вторник и четвъртък а в сряда и петък идват по 5-6 коли в 23.00h и си тръгват около 6.00h нали сами се сещате че не ловят на пръчка.Аз лично повече няма да го посетя.Разговарях с много от местните рибари и те само потвърдиха наблюденията ми.И тук идва въпроса ДОКОГА всички ще си затваряме очите докато всичко около нас се затрива?
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Re: нещо за малко шарково

Мнение от Живко Василев »

А тези с колите какво правят? Мрежи ли разпъват?
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Аватар
eden_fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от eden_fish »

Ти как мислиш?Ти колко пъти си ходил за риба в полунощ и си тръгваш по изгрев?
Аватар
ROSEN_GB
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ROSEN_GB »

Мрежарите винаги знаят кога има проверки. Имам такъв комшия който му се обаждат когато има проверки. За друг язовир става въпрос. И най интерсеното е че се оплаква че нямало риба вече. Преди вика вадих по 200-300 кила сега вика не мога да извадя 20 кила. Вика чудя се какво става що няма риба като преди. :rolleyes:
silurus glanis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от silurus glanis »

И какво трябва да направим ние обикновенните
рибари според теб .Да се разправяме с тях ли .То който
трябва да го прави него прави ка мо ли ние.
arkartofa
новобранец
новобранец

Мнение от arkartofa »

Прав е колегата, всяка кола, която си тръгва рано сутрин е бракониерска. Защо хората, простете, идеотите от ИАРА не ги чакат рано сутрин, а имитират проверки през деня, когато е ясно, че бракониери няма. Хей, псевдо-инспекторчета, хората не са глупаци, затова не ви бръснат за слива. Спрете да проверявате пенсионери и дечковци, и да се биете в гърдите. Ужасно сте жалки. Защо ли се нервя, вие всте от другият отбор. Допълнение към грозната картина в БГ.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Нали имате телефони бе хора :!:
Звънкайте на 112, пък ако дойдат - хубаво. Ако не, поне сте направили опит да ги спрете.
Аватар
eden_fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от eden_fish »

както знаете язовира е в граничната зона и ме провериха на 2 пъти спокойно могат да проверят и колите на браконерите. но нали знаете как е в България (наш човек) и всичко се разминава. А и как да се обадя като незная как да обясня каде точно са колите непознавам местностите иначе за мен ще е чест да се обадя.А бе на никой нему пука всеки кокъла дърпа та мали и полицайте риба ядат и ИАРА също.Стига да искат могат да ги изловят за месец но неискат
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

Видял си някой да идва нощем и да се тръгва сутринта. Добре, и какво? Мрежи не си видял, ток, каси с риба и т.н.

Да те питам видя ли някой от редовните рибари, които хващат през деня, дали спазва закона?
Питам защото често посещавам язовира... Последната година се нагледах на рачила - за вадене на стръв, което пак е непозволено средство, също и на прибиране на маломерни риби - костури, бабушки и т.н. Имаше и рибари с по пет пръчки на човек, тва да не би да е нормално?

Да не говорим за мръсотията, която оставят след себе си... Помните Ясна Поляна нали!?

И Шарково е за забрана! Като не можем да го опазим от себе си, ще ходят само ,,наши,, хора.

Не са ни проблем бракониерите, проблем сме си само ние, като се чуе за риба някъде и се почва... В чували, буркани и т.н.

Амури и костури другата година едва ли ще има, ще се говори обаче - Ех, какъв хубав язовир беше, ама бракониерите го изпразниха... Да, ама не - ние сме си виновни и докато търсим някой друг да отговаря за нас, ще си останем на това положение...

Ай със здраве!
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Аватар
bg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bg »

много си прав Живко! аман от хленчене и чесане на пръстите! всеки мрънка, а като отиде на язовира не прави елементарното, което зависи от него - прибира всичко в чувала, с изключение на боклука си!
Срам ме е да призная,но моя познат, с който бях за риба ми се разсърди, че си пуснах 2-та уловени амура (за 4-ри дни риболов)! а той имаше 4! аз с него отидох за първи и последен път за риба!...
а друг колега ме разубеждаваше да не си прибера чувала с боклук, щото да имало какво да гори вечерта...?! :lol:
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

Там са и аз видях такива, идват посред нощ и си тръгват сутрин. Бяха на отсрещния бряг с 2-3 коли, няма как да видя по тъмно какво правят но може би наиститина бяха мрежари. Въдици обаче нямаха със сигурност, поне на сутринта.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”