Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Магазин и мрежи ?!
Модератор: bobopeli
- B.Dimitrov
- новобранец
Магазин и мрежи ?!
Няма да започна с "добър вечер" защото от това което намерих останах направо потресен....
Та ровя се аз в google за риболовни магазини да поразгледам, защото имам нужда от малко подновяване и освежаване на инвентара и на какво да попадна... магазин в който се предлагат мрежи с различни дължини и от различен вид материял... след такава гледка напрао се стопанисах... и реших да споделя с вас, защото забелязах, че повечето хора са запознати с кого трябва да се уведоми при дадени случки.
Ето сайта на споменатия магазин:
http://www.fishingshop-pike.com/product ... subcat=107
Може да забележите даже, че мрежите са на ПРОМОЦИЯ.... До къде се стигна вече направо незнам

Та ровя се аз в google за риболовни магазини да поразгледам, защото имам нужда от малко подновяване и освежаване на инвентара и на какво да попадна... магазин в който се предлагат мрежи с различни дължини и от различен вид материял... след такава гледка напрао се стопанисах... и реших да споделя с вас, защото забелязах, че повечето хора са запознати с кого трябва да се уведоми при дадени случки.
Може да забележите даже, че мрежите са на ПРОМОЦИЯ.... До къде се стигна вече направо незнам

- ROSEN_GB
- ще става разбирач
Re: Магазин и мрежи ?!
Явно има още хора които не са разбрали че мрежите не са забранени за продаване. И че не се ползват само от бракониери.
Не е важно колко ще хванем, важно е колко ще изпием!!!
- CERRUTI
- сериозен играч
Така е,дори и в магазини за левче съм виждал да се продават мрежи.....ROSEN_GB написа:Явно има още хора които не са разбрали че мрежите не са забранени за продаване. И че не се ползват само от бракониери.
Ако мрежи се продаваха само срещу представяне на разрешително за стопански риболов,нещата щяха да са малко по добре но........

-
- ще става разбирач
Да колега, това ,което казват колегите си е чиста истина. В България продажбата на мрежи е свободна и не е обременена със забрани. Забранено е използването им за спортен риболов.Друг въпрос е ,че повечето риболовни сайтове имащи здрав спортен морал няма да ги продават. За това пък можеш да ги купиш на всеки ъгъл - от пазара на Димитровград до магазин за един лев. Щом носи печалба нашенеца спиране няма. Помня как навремето питах Ончо от Филистата , защо ги продава , а отговора му бе , че ако не е той ще е някой друг. Защо да губи.Както и да е той вече не го прави, но въпрос на морал. Опираме до закони и изпълнението им. Стара идея е да има разрешение само за стопанския риболов и регистър за това колко и какви мрежи ползват. Засега остава само идея.
Христо - наслука на всички
Е това е вече върхът на идиотията,иначе се говори за хвани и пусни и разни други глупости!
- begleca_sv
- кандидат преподавател
14 кинта то риба не остана вече те мрежи ми продават 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
-
- вече хвърля и на тежко
ЗДРАВЕЙТЕ !
Колеги,борбата е неравностойна - ЗА ЖАЛОСТ !
Тьрговци, браконери и пазванти са в един отбор . А още по жалкото е че, от тьрговците има такива които ни се водят "колеги ".
Колеги,борбата е неравностойна - ЗА ЖАЛОСТ !
Тьрговци, браконери и пазванти са в един отбор . А още по жалкото е че, от тьрговците има такива които ни се водят "колеги ".
повечето сякаш са расли в саксии, мрежи има от векове нищо ново под слънцето. Това че няма риба не е заради мрежите, а защото не се зарибява, терористите и електроженистите също са виновни. Все пак живеем в демократична съвременна България, макар че отстрани погледната прилича на кенеф или бунище, а какво да говорим за аквакултурата и. Това да се плаща разрешително за риболов и да да се ходи на частни водоеми да ми кълве, това никъде го няма
истината е една, риба няма и няма и да има, щото никой няма да пусне
ще хващаме и пускаме на частните водоеми, там има табели 5/6лв за кг но не на агънца
затова Catch and release и нещата се оправят
....

- Whassup
- ще става разбирач
Ако беше така, продавачите нямаше да са на печалба ИЗОБЩО.CERRUTI написа: Ако мрежи се продаваха само срещу представяне на разрешително за стопански риболов,нещата щяха да са малко по добре
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Ако си влизал в магазина да видиш за какво става въпрос и да ги попиташ,защо продават мрежи,няма така да говоришB.Dimitrov написа:Няма да започна с "добър вечер" защото от това което намерих останах направо потресен....
Може да забележите даже, че мрежите са на ПРОМОЦИЯ.... До къде се стигна вече направо незнам![]()

Аз там съм пораснал...
- barutchiata ©
- Администратор
Проблема не е в продажбата на мрежи! Проблема е в прилагането на закона!
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И все пак има и нещо много интересно което може да послужи много добре на шаранджиите маняциБуй за мреже респективно може да е шамандура 

Без риболов няма любов !
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Остава към промоцията да добавят и ръководство за употреба, както и справочник със 100-те най-удобни за облавяне обекта в БГ... А може да прибавят и бонус една бомбичка, за по-сигурен и успешен излет.
Разбира се, че трябва да се изисква някакво разрешително, макар и не радикално, това все пак е някакво ограничение на достъпността им.
И оръжия и наркотици могат да се купуват на черно, но ако ги продаваха в магазините за левче какво щеше да стане....
Всяко свободно предлагане на нещо в търговската мрежа е вид популяризиране.
Разбира се, че трябва да се изисква някакво разрешително, макар и не радикално, това все пак е някакво ограничение на достъпността им.
И оръжия и наркотици могат да се купуват на черно, но ако ги продаваха в магазините за левче какво щеше да стане....
Всяко свободно предлагане на нещо в търговската мрежа е вид популяризиране.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- evilduck
- научил се да хвърля
И вижте какви цени 100м от 22до45лв.Един път да я нпълни с риба и е на печалба и купува още една,едната да му хванат не го касае.Истината е че докато сме бедни и докато има хора да взимат 200 300 лева,ще има и бракониери.Бедни и честни хора има само в ранната комунистическа литература.