Какво мислите

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

tedo43
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Какво мислите

Мнение от tedo43 »

Здравейте щекари и т.н. какво мислите за улов на шаран с 4 метра директен. Моля не пишете обидни кометари нов съм в тоя вид риболов не е както при спининга :D :D .
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Какво мислите

Мнение от bgstan »

Ами то всичко може само дето много близко трябва да ги прелъжеш. И другия момент е като ти дръпне да не счупи пръта . Ако питаш мен въдичка с макара е много по удачно . 4 метра си е направо за река и то малка.
Изображение
Хващам риба ,ама понякога.

Изображение
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от PREDATORst »

С 4 метра директен може ама пролетта,друг е въпроса ако е над 2 кила и си монтирал ластик как ше го кепваш.
Но си е един вид луд късмет
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Според мен това е "мисия невъзможна".Рибите вече са вече толкова предпазливи,че стоят навътре и на дълбоко във водоемите.За мен минимума е 7м. директен телескоп и за по-сигурно с ластик.С 4 м. нямаш нито дистанция,нито дълбочина на ловене.
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

Дето се вика на шише има по голям шанс.
Изображение
Хващам риба ,ама понякога.

Изображение
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

В случая не знам кое ще бъде по-страшно - да хванеш, или да не хванеш...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
glarysa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от glarysa »

може да се хванат някакви оделни риби с много късмет и много мудно вадене :)
иначе по принцип и аз мисля че мисията е невъзможна 8)
><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º>
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Tedo43,вземи се в ръце- кви са тия идеи за шаран с директен,че и то сал 4 м?Да не би да ги ловиш,парченца по 500-600 грама в платена вана в банята на комшията в некой от соц.панелните квартали на Ловеч - с новите имена "Здравец","Младост",на "Салито"или на "Пазара"? :lol: С твоя опит и на твоята възраст,с всичките й емоции ,въобще за шаран,независимо див от Дойренци надолу или на някое "Платено" , само шаранджийска пръчка с водачи и хубава макара с добър аванс.След още 4-5 години има резон да преминеш на директен,ама както колегите са ти посочили,да е поне 7 м и съоръжен с правилния ластик за шарко :lol:
Trout
фен клуб-скобар

Мнение от Trout »

Аз мислим че невъзможното е да ти клъвне на тая дистанция, иначе изваждането си е напълно възможно
Изображение
фен клуб-скобар
rules1
новобранец
новобранец

Мнение от rules1 »

Според мен не е добре
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

INCUBUS написа:Tedo43,вземи се в ръце- кви са тия идеи за шаран с директен,че и то сал 4 м?Да не би да ги ловиш,парченца по 500-600 грама в платена вана в банята на комшията в некой от соц.панелните квартали на Ловеч - с новите имена "Здравец","Младост",на "Салито"или на "Пазара"? :lol: С твоя опит и на твоята възраст,с всичките й емоции ,въобще за шаран,независимо див от Дойренци надолу или на някое "Платено" , само шаранджийска пръчка с водачи и хубава макара с добър аванс.След още 4-5 години има резон да преминеш на директен,ама както колегите са ти посочили,да е поне 7 м и съоръжен с правилния ластик за шарко :lol:
Не съм съгласен изцяло с теб. По мое мнение има места, на които може да се прави това и ти знаеш едното такова - от острова на "Лагера", другото е "Тревистото" и там даже тоя метод е по-резултатен от други начини.
Аз съм хващал шарко с въдица два метра /вярно, неголям шарко/ на коричка, докато плюскаха в шавара. Важното е много тишина и липса на движение, щото вибрацийте се предават от торфа към водата - абе стойш си на платформата и никакво мачкане наоколо. Телескопа да е дебелостенен с монтиран pover gum и здрави влакна. Коричката се подава леко между водната леща, и като го боцнеш стискаш яко пръчката, щото това е момента на...."апартамента". Важното е да не му дадеш да забие в лещата. Така има хванати доста шарани по 3-4кг. там
Румен Рудев

Мнение от Румен Рудев »

Ловил съм шарани с директен , но трябва да е оластичен , иначе нямаш никакъв шанс да извадиш рибата .
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Bai Dobri,несъгласието ти се базира на извънредно остарели впечатления- я си кажи за кои години говориш ?Защото поне от две години на "Лагера" шараните/3-4 кг/просто ги няма,а "Тревистото"е напълно задръстено с тиня и растителност.Иначе,не споря по принцип,че не може да се хване риба и така,ама имай пред вид,че tedo 43 е съвсем младо момче-ученик от Ловеч,което с твоя метод никъде нищо няма да хване.
pavyan
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pavyan »

tedo43 написа:Здравейте щекари и т.н. какво мислите за улов на шаран с 4 метра директен. Моля не пишете обидни кометари нов съм в тоя вид риболов не е както при спининга :D :D .
Може да ловиш на директен и шарани,но смятам ,че 4м.е много късо. Ползвам 7-ца на неизвестна марка :oops: :?: :lol: (това беше първия ми директен преди години и нямах идея кое и как :oops: ),купен за 10лв.,тежи 8-900гр. :oops: :?: ,с ластик 1,5 на 3-то коляно.Стои само на стойка,сещаш се защо.Най-големия шаран,ваден с него е 3,5кг.Емоцията е страхотна,но гледай да не си много близо до шавари,че понякога няма спиране.Е,зависи и от ластика,от това колко ти стиска (а и е разумно)да го натегнеш и т.н.Вече не го ползвам,защото ловя с щека или уип,а то по същество е едно и също.
П.П.Жалко,че не си от София,щях да ти го подаря.Всъщност,ако искаш,чукни на ЛС,може и да измислим нещо.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”