Какво мислите
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- научил се да хвърля
Какво мислите
Здравейте щекари и т.н. какво мислите за улов на шаран с 4 метра директен. Моля не пишете обидни кометари нов съм в тоя вид риболов не е както при спининга
.

Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Трите мои правила
- bgstan
- ще става разбирач
Re: Какво мислите
Ами то всичко може само дето много близко трябва да ги прелъжеш. И другия момент е като ти дръпне да не счупи пръта . Ако питаш мен въдичка с макара е много по удачно . 4 метра си е направо за река и то малка.
- PREDATORst
- ще става разбирач
С 4 метра директен може ама пролетта,друг е въпроса ако е над 2 кила и си монтирал ластик как ше го кепваш.
Но си е един вид луд късмет
Но си е един вид луд късмет
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Според мен това е "мисия невъзможна".Рибите вече са вече толкова предпазливи,че стоят навътре и на дълбоко във водоемите.За мен минимума е 7м. директен телескоп и за по-сигурно с ластик.С 4 м. нямаш нито дистанция,нито дълбочина на ловене.
В случая не знам кое ще бъде по-страшно - да хванеш, или да не хванеш...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- glarysa
- научил се да хвърля
може да се хванат някакви оделни риби с много късмет и много мудно вадене
иначе по принцип и аз мисля че мисията е невъзможна

иначе по принцип и аз мисля че мисията е невъзможна

><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º>
-
- кандидат преподавател
Tedo43,вземи се в ръце- кви са тия идеи за шаран с директен,че и то сал 4 м?Да не би да ги ловиш,парченца по 500-600 грама в платена вана в банята на комшията в некой от соц.панелните квартали на Ловеч - с новите имена "Здравец","Младост",на "Салито"или на "Пазара"?
С твоя опит и на твоята възраст,с всичките й емоции ,въобще за шаран,независимо див от Дойренци надолу или на някое "Платено" , само шаранджийска пръчка с водачи и хубава макара с добър аванс.След още 4-5 години има резон да преминеш на директен,ама както колегите са ти посочили,да е поне 7 м и съоръжен с правилния ластик за шарко 

Аз мислим че невъзможното е да ти клъвне на тая дистанция, иначе изваждането си е напълно възможно

Не съм съгласен изцяло с теб. По мое мнение има места, на които може да се прави това и ти знаеш едното такова - от острова на "Лагера", другото е "Тревистото" и там даже тоя метод е по-резултатен от други начини.INCUBUS написа:Tedo43,вземи се в ръце- кви са тия идеи за шаран с директен,че и то сал 4 м?Да не би да ги ловиш,парченца по 500-600 грама в платена вана в банята на комшията в некой от соц.панелните квартали на Ловеч - с новите имена "Здравец","Младост",на "Салито"или на "Пазара"?С твоя опит и на твоята възраст,с всичките й емоции ,въобще за шаран,независимо див от Дойренци надолу или на някое "Платено" , само шаранджийска пръчка с водачи и хубава макара с добър аванс.След още 4-5 години има резон да преминеш на директен,ама както колегите са ти посочили,да е поне 7 м и съоръжен с правилния ластик за шарко
Аз съм хващал шарко с въдица два метра /вярно, неголям шарко/ на коричка, докато плюскаха в шавара. Важното е много тишина и липса на движение, щото вибрацийте се предават от торфа към водата - абе стойш си на платформата и никакво мачкане наоколо. Телескопа да е дебелостенен с монтиран pover gum и здрави влакна. Коричката се подава леко между водната леща, и като го боцнеш стискаш яко пръчката, щото това е момента на...."апартамента". Важното е да не му дадеш да забие в лещата. Така има хванати доста шарани по 3-4кг. там
Ловил съм шарани с директен , но трябва да е оластичен , иначе нямаш никакъв шанс да извадиш рибата .
-
- кандидат преподавател
Bai Dobri,несъгласието ти се базира на извънредно остарели впечатления- я си кажи за кои години говориш ?Защото поне от две години на "Лагера" шараните/3-4 кг/просто ги няма,а "Тревистото"е напълно задръстено с тиня и растителност.Иначе,не споря по принцип,че не може да се хване риба и така,ама имай пред вид,че tedo 43 е съвсем младо момче-ученик от Ловеч,което с твоя метод никъде нищо няма да хване.
Може да ловиш на директен и шарани,но смятам ,че 4м.е много късо. Ползвам 7-ца на неизвестна маркаtedo43 написа:Здравейте щекари и т.н. какво мислите за улов на шаран с 4 метра директен. Моля не пишете обидни кометари нов съм в тоя вид риболов не е както при спининга![]()
.

П.П.Жалко,че не си от София,щях да ти го подаря.Всъщност,ако искаш,чукни на ЛС,може и да измислим нещо.