Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Предчувствие за бяла
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Предчувствие за бяла
Без да съм фаталист, понякога имам предчувствие, че ще хвана риба, ако изпълня едно или друго условие.
Така се случи и един ден на циганското лято, което ни радва тази година. Бях се захванал с разни домакински дела, когато ми се видя, че вятъра стихва, предстоеше топъл есенен следобед с почти пълно безветрие.
Та се появи у мен едно интуитивно усещане, че ако зарежа работата и отида на риболов ще хвана някоя бяла риба. Колебанието между дълга и удоволствието беше толкова кратко, че не го и усетих, а вече пътувах за яз.Огняново. Докато пътувах, си намислих, че има-няма ще стоя до 19.00 часа и после се връщам за вечерната ракия, салата и т.н. Обедният ритуал вече беше минал.
Купих си рибета и в ранния следобед бях вече на брега. Хора малко и за късмет много надалеч от мен. Язовирът излъчваше тишина и спокойствие, характерни за хубавите есенни дни. Само някоя птица да се обади и ме обзе едно умиротворение, което не се помрачаваше и от липсата на риба. Само един костур – хаймана, натопи едната плувка, макар и едричък, ама един. Мислите ми блуждаеха свободно, припомних си един миналогодишен излет на Сопот, когато имах предчувствие, че ще ми клъвне накрая, вече бях прибрал всичко, дори и кепа, раницата събрана, всичко беше готово за тръгване,само една въдица на плувка бях оставил във водата и една двукилограмова бяла взе рибето, а с куп емоции и перипети накрая успях да я извадя.
Та и сега упорствах и едва в 19.00 започнах да прибирам багажа, събрах и боклуците на дебилите около мястото, ама очите ми в плувките и едната взе че потъна. Влакното започна да се изнизва бързо и разбрах, че така дълго чаканата бяла е дошла. Засякох и с малко аванс и малко късмет със закачките извадих рибата. Толкова бях доволен от сбъдването на предчувствието, че за миг се поколебах да тръгвам към вечерята. Обаче интуицията ми подсказа да изчакам, да заметна с късметлийската пръчка още веднъж и ще има и втора риба.
Толкова се стъмни, че едва виждах плувките във водата. Събрах втората пръчка и само чаках да разбера дали предчувствието ще се сбъдне и … това което виждах вече го нямаше, конеца потегли във водата. Засичане, тръгна, пък се закачи някъде, пък се откачи сама и я гребнах и тази.
Та така с предчувствията. Понякога се сбъдват. Пет минути по-рано ако бях почнал да събирам, нямаше да има не две, ами и една бяла риба.
Пожелавам на всички да имат хубави предчувствия.
В тази тема няма монтажи и такъми, написах я за нещата, които са вътре в нас.А за да не са само приказки ето и две снимки.
Това са рибите от излета за който разказах

А това от риболова на Сопот, миналата година :

Така се случи и един ден на циганското лято, което ни радва тази година. Бях се захванал с разни домакински дела, когато ми се видя, че вятъра стихва, предстоеше топъл есенен следобед с почти пълно безветрие.
Та се появи у мен едно интуитивно усещане, че ако зарежа работата и отида на риболов ще хвана някоя бяла риба. Колебанието между дълга и удоволствието беше толкова кратко, че не го и усетих, а вече пътувах за яз.Огняново. Докато пътувах, си намислих, че има-няма ще стоя до 19.00 часа и после се връщам за вечерната ракия, салата и т.н. Обедният ритуал вече беше минал.
Купих си рибета и в ранния следобед бях вече на брега. Хора малко и за късмет много надалеч от мен. Язовирът излъчваше тишина и спокойствие, характерни за хубавите есенни дни. Само някоя птица да се обади и ме обзе едно умиротворение, което не се помрачаваше и от липсата на риба. Само един костур – хаймана, натопи едната плувка, макар и едричък, ама един. Мислите ми блуждаеха свободно, припомних си един миналогодишен излет на Сопот, когато имах предчувствие, че ще ми клъвне накрая, вече бях прибрал всичко, дори и кепа, раницата събрана, всичко беше готово за тръгване,само една въдица на плувка бях оставил във водата и една двукилограмова бяла взе рибето, а с куп емоции и перипети накрая успях да я извадя.
Та и сега упорствах и едва в 19.00 започнах да прибирам багажа, събрах и боклуците на дебилите около мястото, ама очите ми в плувките и едната взе че потъна. Влакното започна да се изнизва бързо и разбрах, че така дълго чаканата бяла е дошла. Засякох и с малко аванс и малко късмет със закачките извадих рибата. Толкова бях доволен от сбъдването на предчувствието, че за миг се поколебах да тръгвам към вечерята. Обаче интуицията ми подсказа да изчакам, да заметна с късметлийската пръчка още веднъж и ще има и втора риба.
Толкова се стъмни, че едва виждах плувките във водата. Събрах втората пръчка и само чаках да разбера дали предчувствието ще се сбъдне и … това което виждах вече го нямаше, конеца потегли във водата. Засичане, тръгна, пък се закачи някъде, пък се откачи сама и я гребнах и тази.
Та така с предчувствията. Понякога се сбъдват. Пет минути по-рано ако бях почнал да събирам, нямаше да има не две, ами и една бяла риба.
Пожелавам на всички да имат хубави предчувствия.
В тази тема няма монтажи и такъми, написах я за нещата, които са вътре в нас.А за да не са само приказки ето и две снимки.
Това са рибите от излета за който разказах
А това от риболова на Сопот, миналата година :
Re: Предчувствие за бяла
Предчувствията понякога не лъжат
. Супер рибки
.

-
- вече хвърля и на тежко
Браво колега, много хубав риболов си направил.
За жалост слуката на този язовир става все по-рядка. 

Не знам дали е предчувствие, аз на това му викам голям мерак, всички го имаме. Браво за хубавите риби.
п.с. От към раковица как е нивото има ли вода за риболов достатъчно?
п.с. От към раковица как е нивото има ли вода за риболов достатъчно?

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Значи не е чак толкова мъртав "нашия" язовир
Има приятно настроение в репортажа
Честито на майстора 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
аз на всеки риболов имам страхотни предчуствия,но все по рядко се случват
-
- разбира нещата
Браво !
Хубави риби- за съжаление все по-редки.
Репортажа ти, е доказателство ,че трябва да упорстваме до край!

Репортажа ти, е доказателство ,че трябва да упорстваме до край!
Пожелавам, предчувствията ти винаги да се сбъдват!G.Petkov написа:....Та така с предчувствията. Понякога се сбъдват....
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Прекрасни екземпляри...поздравления...

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво Жоре, екстра бели
Звънни, ако ти се появи предчувствие за абитуриентки

Звънни, ако ти се появи предчувствие за абитуриентки

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Добро нещо е предчуствието
,лошото е че не улучваме 6-ци от тотото ,но и на тези хубави бели,човек трябва да е доволен
! 

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- GODzillata
Винаги се вслушвай във вътрешния си глас! 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- G.Petkov
Чируза ме подмлади доста.chirusa_bg написа:...Звънни, ако ти се появи предчувствие за абитуриентки
Иначе една абсолвентка ще ми дойде съвсем добре, ама няма предчувствие и това си е

На topsoft съм отговорил в друга тема.
Жоро,
И моето предчувствие, обаче за капотиране, се оправда
На същото място на 06.10(петък) от 12 до 20 часа, на плувка и дъно, на кубинки, щипоци от магазина; на виолетки, слънчевки и ситни костурчета от язовира - пълен , 100% , отрезвяващ капот.Язък за хубавия ден, хем ми казваше един "Враг на капота" да се забием някъде по реките или на боклучарника Челопечене...
И моето предчувствие, обаче за капотиране, се оправда

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Честито за улова. Аз пък толкова вътрешни гласове имам, че не мога да ги чуя кой какво ми говори.